ZA 02.12

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Club NXT

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

De Blussers (1978)

De supportersclub "De Blussers" is een zeer actieve organisatie binnen de KMSK Deinze gemeenschap. De supportersclub werd opgestart aan de toog van café Gentlemen, gelegen op de mark te Deinze, toen uitgebaat door Mark Meuleman. Bij een bijeenkomst van een aantal pompiers, vaste supporters van SK Deinze, werd het idee naar voor gebracht om een supportersclub op te richten ter ondersteuning van de voetbalvereniging KMSK Deinze.

Op 21 juli 1978 werden door de eska supporters Jacky Snauwaert (nog steeds voorzitter), Albriek De Bel, Fernand Beakert, Achiel De Clercq, Charles De Bakker en Willy De Ruyck de basis gelegd van de supportersclub De Blussers. Allen waren ze Deinse pompiers en zo ontstond de toepasselijke naam van de supportersclub. Het kiezen van het logo was dan ook geen al te moeilijke klus, een blussende pompier.

Korte tijd nadien kwam de huidige secretaris Jean-Marie Beernaert de rangen vervoegen en is er vandaag nog steeds de drijvende kracht achter de supportersclub.

Na enige tijd werd het supporterslokaal overgeheveld naar cafe Rembrandt. Vanuit dit lokaal vertrok er bij elke verplaatsing een autobus om hun ploeg te steunen op vreemd terrein. Na het verdwijnen van café Rembrandt vond men een nieuwe thuis in café Aubisque, gelegen op de hoek van de Gaversesteenweg en de Poelstraat. Vandaag is dit nog steeds de thuishaven van De Blussers en uitgebaat door Geert Verleyen.

Eén van de voornaamste activiteiten, welke vandaag zeer in het oog springt, is de jaarlijke organisatie van de verdienstelijkste speler over het ganse seizoen. Sedert seizoen 1986-1987 wordt er een trofee uitgereikt (geschonken door juwelier Jean-Marie  Beernaert) aan de meest verdienstelijkste speler van het voorbije seizoen. Een geselecteerd aantal voetbalkenners binnen De Blussers en KMSK Deinze kiezen elke wedstrijd de meest verdienstelijkste speler en worden punten toegekend. Op het einde van het seizoen wordt de balans opgemaakt en de speler met het meest aantal punten wordt gelauwerd als de verdiennstelijkste speler van het voorbije seizoen. Tijdens de laatste thuiswedstrijd wordt de trofee overhandigd door het bestuur van De Blussers tijdens een korte huldiging op het terrein.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Playsia TV Tachikawa house JAKO