ZA 19.10

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

PRE-ORDER Pre-order de nieuwe home & awaykit 24-25!

Naar de webshop!

Koop je tickets!

Bestel je tickets voor de volgende thuiswedstrijd!

Deinze blijft steken op een 0-0-gelijkspel tegen rode lantaarn Lokeren-Temse

Nieuws Bericht geplaatst op maandag 30 september 2024

Oranje-Zwart is op de zesde speeldag van de Challenger Pro League niet verder geraakt dan een billijk gelijkspel tegen Lokeren-Temse. De thuisploeg hield de wedstrijd 90 minuten lang erg gesloten en dat leverde ook amper kansen op. Onze Tigers lieten het na om hun balbezit en dominantie om te zetten in doelpunten. In het slot was zelfs de thuisploeg nog het dichtst bij de overwinning. De Oost-Vlaamse derby zorgt bij beide ploegen voor een zure nasmaak.

Op de zesde speeldag van de Challenger Pro League trokken onze Tigers richting het Daknamstadion voor de Oost-Vlaamse derby tegen Lokeren-Temse. De promovendus kon dit seizoen nog niet winnen en had zich zijn terugkeer naar het profvoetbal wellicht anders voorgesteld, maar Oranje-Zwart was zich bewust van het gevaar. Voor het eerst dit seizoen koos coach Hernan Losada voor Erdon Daci als diepe spits. De Macedoniër verwees clubtopschutter Lennart Mertens naar de bank. Daci was overigens de enige wissel in vergelijking met de gewonnen wedstrijd tegen Club NXT vorige week.

De thuisploeg liet in het begin van de wedstrijd de bal aan Oranje-Zwart, terwijl Lokeren vooral vanuit de snedige tegenaanval voor gevaar wou zorgen. De eerste tien minuten van de wedstrijd leverden echter geen gevaar op. Deinze bleef constant de helft van Lokeren-Temse bezetten, terwijl de bezoekers amper druk zetten op de bal. Het ontbrak de Tigers aan creativiteit in het eerste deel van de eerste helft.

Iets voor het halfuur liet Lokeren zijn eerste dreiging optekenen. Van Moerzeke kon uithalen vanuit een scherpe hoek, maar besliste hoog over. De bal bleef gedurende de eerste helft voor Deinze, al lukte het de Tigers voorlopig niet om hun controle en dominantie om te zetten in grote kansen. Bij een van de zeldzame kansen in de eerste helft mikte Van Landschoot over de kooi van Gabriel. Vlak voor de rust werd het doelpunt van Daci afgekeurd voor nipt buitenspel.

 

Na de koffie koos coach Hernan Losada voor dezelfde elf namen in de basis, maar het was de thuisploeg die het beste uit de kleedkamer kwam. De eerste corner leverde echter geen gevaar op. Onze Spaanse doelman Nacho Miras kon de bal zomaar oppikken. Beide ploegen waren snediger uit de kleedkamer gekomen en ook het tempo in de wedstrijd lag veel hoger. Een voorzet van De Schryver waaide gevaarlijk over doel.

Op het uur werd het opnieuw gevaarlijk voor het Lokerse doel. Schuermans kon zijn kopbal net niet kadreren. Niet veel later werd Mertens goed aangespeeld in het centrum. Hij kaatste de bal terug naar onze kapitein, maar die mikte zijn schot net naast. Aan de overkant reageerde Lokeren met een knap afstandsschot. Boujouh kreeg zijn trap niet tussen de palen.

In het slot kreeg de thuisploeg nog de ultieme kans op de overwinning. Van Moerzeke besliste echter te zwak en zo kon Miras de bal makkelijk klemmen. Ook in de toegevoegde tijd was Lokeren nog het dichtste bij het openingsdoelpunt. Miras kwam tussen op een voorzet en zo kon Vervaeque voor een leeg doel uithalen. Hij miste op een haar na. Met het gelijkspel schiet Deinze weinig op. Koploper RWDM vergroot zijn voorsprong op Oranje-Zwart tot vijf punten.

 

Opstellingen:

KSC Lokeren-Temse: 13. Brent Gabriel (GK), 3. Jeovanni Dianganga, 5. Naïm Boujouh, 6. Sebastiaan Brebels (68’ 15. Jonas Vinck), 9. Gil van Moerzeke, 14. Toon Janssen, 19. Samuel Ntamack Ndimba (76’ 10. Mohamed Soumaré), 25. Indy Boonen (68’ 93. Massimo Decoene), 26. Jarno Vervaque, 55. Sam Van Aerschot (90’ 35. Cederick Van Daele), 83. Mats Lemmens (C)

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 4. Jaime Sierra, 8. Guillaume De Schryver (59’ 9. Lennart Mertens), 10. Gaëtan Hendrickx (C) (88’ 81. Yanis Musuayi), 13. Denis Prychynenko, 14. Erdon Daci (73’ 21. Thibaut Van Acker), 17. Jannes Vansteenkiste (73’ 16. Christophe Janssens), 18. Jellert Van Landschoot, 23. Kenneth Schuermans, 55. Tuur Dierckx (59’ 11. Zakaria Fdaouch), 77. Gonzalo Almenara

GOUDEN RELATIES

Grandis StarCasino Playsia TV Jako (1)