PRE-ORDER Pre-order de nieuwe home & awaykit 24-25!

Koop je tickets!

Bestel je tickets voor de volgende thuiswedstrijd!

Chapter 2.0: KMSK Deinze wint overtuigend met zuinige 1-0 van Jong Genk

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 19 oktober 2024

KMSK Deinze herleeft. Het won overtuigend met 1-0 van Jong Genk na een vroege treffer van Guillaume De Schryver. Oranje-Zwart begon snedig aan de wedstrijd en verzamelde al snel heel wat kansen en die werden uiteindelijk beloond dankzij De Schryver. De Tigers bleven nadien de beste ploeg in de wedstrijd en dulden weinig of geen mogelijkheden voor de bezoekers. In de tweede helft was Fdaouch nog dicht bij de 2-0, maar die bleef uiteindelijk uit. Deinze knoopt na een moeilijke periode opnieuw aan met de overwinning en verstevigt zijn plaats in de top 6.

De achtste speeldag van de Challenger Pro League in de jaargang 2024-2025 zal voor KMSK Deinze ook de annalen ingaan als de start van een nieuw begin. Twee weken geleden kreeg Oranje-Zwart een positief signaal van een nieuwe Europese investeringsgroep, waardoor er opnieuw gevoetbald kon worden in de Dakota Arena. Coach Hernan Losada moest zijn elftal door de schorsing van Lennart Mertens noodgedwongen wijzigen. Onder meer Alessio Staelens, Zakaria Fdaouch en Guillaume De Schryver maakten na de interlandperiode hun entree in de ploeg.

Oranje-Zwart begon vurig aan de wedstrijd en had op training duidelijk moed geput na een moeilijke periode. Deinze toonde meteen zijn aanvallende intenties. In de openingsminuten toonde Fdaouch zich al snel gevaarlijk met een plaatsbal naast de kooi van Vliegen en ook Daci testte al de vuisten van de Genkse doelman. Uiteindelijk werden de impulsen van onze Tigers toch beloond. De Schryver werkte het leer beheerst voorbij Vliegen, na knap stoorwerk van Janssens en een al even mooie steekbal van Fdaouch.

Deinze bleef de dominante ploeg op het veld en legde mooi verzorgd voetbal op de mat. Dankzij de snelheid op de flanken bleven de Tigers ook druk zetten op de helft van de Genkse jonkies. Al was het wachten tot halfweg de eerste helft vooraleer Deinze opnieuw een schot op doel liet noteren. Hendrickx kon zich knap doorzetten in de Genkse zestien en stuitte uiteindelijk op doelman Vliegen. Die laatste had het geluk dat de bal niet achter zich door rolde en uiteindelijk buiten viel.

Op het halfuur noteerde Jong Genk zijn eerste poging van de wedstrijd. Pierre Kayden besliste voorlangs. De reactie van Deinze liet niet op zich wachten. Daci versierde een vrije trap op een mooie positie, waarna Hendrickx in de muur besloot. Vlak voor het einde van de eerste helft was Schuermans nog dichtbij het tweede doelpunt van de avond. Hij besliste een corner nipt naast.

Oranje-Zwart begon de tweede helft op dezelfde manier als hoe ze de wedstrijd aanvingen. Fdaouch lanceerde al vroeg een fusee die maar net over de kooi van Vliegen zoefde. Ook Jong Genk liet zich meteen opvallen. Miras moest goed plat op een afstandsschot. Aan de overkant liet Fdaouch zich opnieuw zien, maar zijn kopbal belandde naast de kooi.

Het balbezit in deze wedstrijd werd gedomineerd door de thuisploeg, terwijl Jong Genk het vooral moest hebben van de snelle uitbraken. Voorlopig werd Miras amper aan het werk gezet. Deinze daarentegen bleef wel gevaarlijk. De defensie van Jong Genk kreeg op het uur de bal niet goed weggewerkt, Fdaouch liet het na om de tweede van de avond te maken.

Na enkele wisselmomenten toonde Deinze zich een kwartier voor het einde opnieuw gevaarlijk. Daci omspeelde knap zijn medespeler en besliste uiteindelijk op de vuisten van Vliegen. Deinze opende tien minuten voor het einde van de wedstrijd een slotoffensief. Eerst plaatste Van Acker de bal net naast, niet veel later besliste ook Tuur Dierckx naast de kooi van de Genkse doelman. Ook Van Landschoot kopte enkele tellen later over de kooi van Vliegen. Deinze kwam in het slot van de wedstrijd niet meer in de problemen en houdt de drie punten thuis.

Opstellingen

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 4. Jaime Sierra, 7. Alessio Staelens (77’ 21. Thibaut Van Acker), 8. Guillaume De Schryver (77’ 55. Tuur Dierckx), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 11. Zakaria Fdaouch (69’ 77. Gonzalo Almenara), 13. Denis Prychynenko, 14. Erdon Daci, 16. Christophe Janssens, 18. Jellert Van Landschoot, 23. Kenneth Schuermans

Jong Genk: 82. Oliver Vliegen (GK), 2. Kayden Pierre, 22. Ryan Manguelle (46’ 62. Michiel Cauwel), 52. Wilson Da Costa (83’ 70. Ilyas Bouazzaoui), 54. Juwensley Onstein, 55. Yumeki Yoshinaga, 59. Robin Mirisola, 60. Eddien Lazar (69’ 74. Jean-Luc Nuozzi), 65. Monday Akpan (C), 66. Zaïd Bafdili (83’ 64. Nolan Martens), 78. Luka Lukanic (69’ 80. Nourou Touré)