ZO 12.05

16U00

Competitie

KMSK Deinze - Lommel SK

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Sven Braken wist openingsgoal van Lommel uit en bezorgt Deinze een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd

Nieuws Bericht geplaatst op maandag 06 mei 2024

Onze Tigers hebben zich verzekerd van een uitstekende uitgangspositie voor de terugwedstrijd in de finale van de promotion play-offs. Lommel kwam kort na de rust op voorsprong na een uitstekende aanval. Vancsa schoot van dichtbij het openingsdoelpunt hoog in het doel. Coach Hans Somers bracht daarna met De Schryver en Braken twee nieuwe offensieve krachten in en uiteindelijk zorgden zij voor de ommekeer. De Schryver legde de bal klaar voor Braken, die niet twijfelde en de gelijkmaker binnenknalde. Oranje-Zwart heeft volgende week alles nog in eigen handen.

Op zondagmiddag stonden de Tigers voor een verre verplaatsing richting het Soevereinstadion van Lommel SK. Meteen ook de eerste van twee finalewedstrijden van de promotion play-offs in de Challenger Pro League. In de halve finale schakelden de Tigers Patro Eisden Maasmechelen uit. Daarbij gaf coach Hans Somers in de terugwedstrijd enkele spelers uit voorzorg rust, die tegen Lommel opnieuw hun rentree in de basis maakten. Zo keerden onder meer Christophe Janssens en Laurent Lemoine in de ploeg. Souleymane Anne verving dan weer een geblesseerde Emilio Kehrer. 

Beide ploegen zorgden voor een geanimeerd openingsbegin van de wedstrijd. Zowel Lommel als Deinze versierden in de eerste tien minuten van de wedstrijd al twee corners. Op een snelle uitbraak van Deinze bracht Janssens Van Landschoot alleen voor doel, onze aanvaller zag zijn schot nog door de vingertoppen van Jari De Busser gekeerd worden. Op het kwartier kregen onze Tigers een nieuwe grote mogelijkheid. Van Landschoot zette opnieuw de actie op en vond Mertens vlak voor doel. Onze topschutter dit seizoen vond opnieuw een sterke De Busser op zijn weg naar doel.

Na het offensief van Deinze nam Lommel het spel in handen. De Limburgers waren vooral gevaarlijk op de omschakeling, maar telkens trok een zeer sterke Lemoine de angel uit de aanval. Deinze verzamelde de beste kansen in de tweede helft, maar kon voorlopig zijn kansen niet afronden. 

Bij de start van de tweede helft nam Lommel het spel meteen in handen. De thuisploeg sleepte er meteen een corner uit, maar die werd opnieuw vakkundig weggewerkt door onze Deinse verdediging. Uiteindelijk leverde het offensief van de thuisploeg wel op. Vancsa was goed gevolgd aan de tweede paal en tikte van dichtbij de openingsgoal van de wedstrijd binnen. 

De reactie van onze Tigers liet niet lang op zich wachten. Eerst stuitte Staelens op een Lommelse verdediger en niet veel later zette Souleymane Anne een knappe solo op. Hij stuitte opnieuw op een sterke De Busser. Deinze was stilaan de betere ploeg. Braken hield zijn mannetje goed af en stak Van Landschoot diep. Onze aanvaller kon net geen medespeler voor doel vinden. 

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd viel de gelijkmaker er toch. Oranje-Zwart zette een snelle tegenaanval op via Guillaume De Schryver. Onze aanvallende middenvelder zag Braken in het centrum, die de gelijkmaker op het bord zette. Onze Tigers namen het slotoffensief voor hun rekening. Mercier kon alleen afgaan op doel, maar De Busser kon er nog net zijn vuisten tegen zetten. 

Volgende week zondag treffen we Lommel opnieuw. We nodigen jullie dan ook graag uit om van de Dakota Arena een heksenketel te maken en onze kansen op promotie gaaf te houden.


Opstellingen

Lommel SK: 20. Jari De Busser (GK & C), 2. Kluiverth Aguilar, 5. Dries Wouters, 8. Karim Dermane, 14. Jesper Tolinsson, 15. Lucas Schoofs, 17. Diego Rosa, 23. Alex Granell, 30. Zalán Vancsa, 32. Juho Talvitie, 34. Henry Oware (71’ 19. Arthur Sales)

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 5. Laurent Lemoine, 7. Alessio Staelens (82’ 11. Nicolas Mercier), 10. Gaëtan Hendrickx ©, 16. Christophe Janssens, 18. Jellert Van Landschoot, 22. Souleymane Anne (67’ 8. Guillaume De Schryver), 23. Kenneth Schuermans, 77. Gonzalo Almenara, 92. Lennart Mertens (67’ 14. Sven Braken)

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO