ZO 12.05

16U00

Competitie

KMSK Deinze - Lommel SK

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

KMSK Deinze strandt in het zicht van de barragewedstrijden

Nieuws Bericht geplaatst op zondag 12 mei 2024

Oranje-Zwart vergeet in een memorabel seizoen de kers op de taart te zetten. In de terugwedstrijd van de finale van de promotion play-offs zorgde Diego Rosa twaalf minuten voor affluiten voor delirium in het Lommelse bezoekersvak. De Braziliaanse aanvaller zette de voorsprong voor Lommel op het bord, nadat Mertens op het uur het openingsdoelpunt van Talvitie uitwiste. In de slotfase brachten onze Tigers de Lommelse verdediging nog even in verlegenheid, maar uiteindelijk trok groen-wit toch aan het langste eind en spelen ze nu barrages tegen KV Kortrijk.

De Dakota Arena was goed gevuld voor de terugwedstrijd in de finale van de promotion play-offs. Een toptreffen tussen KMSK Deinze en Lommel SK, waarbij beide ploegen in de heenwedstrijd het op een 1-1-gelijkspel hielden, stond op het programma. Coach Hans Somers kon opnieuw rekenen op de aalvlugge Emilio Kehrer, die de plek van Souleymane Anne terug innam. In de verdediging nam Prychynenko de plaats in van de geblesseerde Kenneth Schuermans.

De bezoekers uit Lommel begonnen vurig aan de wedstrijd. Na nog geen minuut speelden verzilverden de Limburgers al een gevaarlijke vrije trap. Rosa plaatste de bal net over. Niet veel later was er een  nodige ingreep van onze doelman Miras nodig om een voorzet weg te boksen. De prikjes van Lommel wisten onze Tigers evenwel wakker te schudden. Kehrer puurde er een snelle aanval uit, maar Tolinsson wist er nog net de angel uit te halen.

Kehrer bleef de gevaarlijkste man op het veld en dankzij zijn snelle bewegingen toonde hij zich als een gesel voor de Lommelse defensie. Onze Duitse aanvaller dribbelde zich een weg in de zestien van de bezoekers, maar maakte net dé actie te veel. In de tegenaanval puntte Granell het leer over de kooi van Miras.

Op het halfuur toonde Lommel zich opnieuw gevaarlijk. Vancsa bracht de bal voor doel, maar Miras zat er met zijn vingertoppen nog aan om de bal voor de neus van Sales weg te boksen. In een tot dusver gelijkopgaande wedstrijd brak Juho Talvitie de wedstrijd volledig open. Eerst zorgde hij voor twee dreigende schoten tussen de palen, maar Miras kon de bal telkens makkelijk oprapen. Op vlak van rust was het wel prijs voor de bezoekers. Talvitie draaide goed naar binnen en werkte via het been van Prychynenko het leer voorbij Miras.

Na de rust tekende Lommel opnieuw voor het eerste gevaar in de tweede helft. Talvitie, die het openingsdoelpunt maakte, besliste voorlangs. Niet veel later toonde de Finse speler zich opnieuw. Talvitie werd volledig vrijgelaten in de zestien, maar met een ultieme save hield Miras Deinze nog in de wedstrijd.

 

Deinze toonde zich pas voor de eerste keer gevaarlijk op het uur. Een snelle combinatie tussen Janssens en Anne zorgde voor het eerste Deinse schot tussen de palen. De Busser behoedde de uitploeg van de gelijkmaker. Deinze moest risico’s nemen om de gelijkmaker te maken en dat zorgde ook voor de nodige ruimtes in onze verdediging. Lommel kon ei zo na profiteren, maar Janssens werkte de bal net voor doel weg. Daarna zorgde Anne bijna voor het doelpunt van het seizoen. Anne legde aan vanop de middencirkel, waarna De Busser alle moeite van de wereld had om de bal uit zijn doel te houden.

De gelijkmaker van Deinze kwam er uiteindelijk toch. Een knappe voorzet van Van Landschoot bereikte het hoofd van Mertens, die de bal voorbij De Busser kopte. Na de gelijkmaker ging de aanvalslust van Deinze wat liggen, waardoor de bezoekers even op adem konden komen.

Lommel greep tien minuten voor het einde van de wedstrijd dan toch zijn moment. Sales was het aanspeelpunt in de zestien en met een slim hakje bereikte hij Diego Rosa. De Braziliaan werkte het leer met een harde poeier in doel.

In het slot probeerde Deinze nog met een ultieme gelijkmaker verlengingen af te dwingen, maar verder dan een schot van Mercier kwamen de Tigers niet meer. Onze Tigers strandden in het zicht van de finale, maar hebben vele van onze harten opnieuw sneller doen slaan en hebben getoond dat promotie met Deinze mogelijk is.

We willen jullie, supporters en spelers, dan ook bedanken voor het afgelopen seizoen en de mooie (en minder mooie momenten) daarin. Tot volgend seizoen!

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 5. Laurent Lemoine, 7. Alessio Staelens (46’ 22. Souleymane Anne), 10. Gaëtan Hendrickx (C) (72’ 38. Jaime Sierra), 13. Denis Prychynenko (89’ 8. Guillaume De Schryver), 16. Christophe Janssens, 18. Jellert Van Landschoot, 77. Gonzalo Almenara, 80. Emilio Kehrer, 92. Lennart Mertens (72’ 14. Sven Braken)

 Lommel SK: 20. Jari De Busser (GK &C), 2. Kluiverth Aguilar, 5. Dries Wouters, 8. Karim Dermane, 14. Jesper Tolinsson, 15. Lucas Schoofs, 17. Diego Rosa, 19. Arthur Sales, 23. Alex Granell (72’ 11. Amar Fat 30. Zalan Vancsa, 32. Juho Talvitie

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO