ZA 27.04

16U00

Competitie

Patro Eisden MM - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Royal Francs Borains verrast Deinze in eigen huis

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 16 maart 2024

Onze Tigers hebben zich op de 26ste speeldag van de Challenger Pro League laten verrassen tegen laagvlieger Royal Francs Borains. De bezoekers hadden een perfect uitgedokterd plan klaar en stonden na een kwartier al meteen 0-2 voor. Via topschutter Lennart Mertens stond de aansluitingstreffer nog voor het einde van de eerste helft op het bord. Maar in een tumultueuze tweede helft, waarin amper werd gevoetbald duwde Massolin het mes nog dieper in de wonde. Invaller Kehrer zette in het slot van de wedstrijd nog het tweede Deinse doelpunt op het bord. Royal Francs Borains (en de wedstrijdleiding) bezorg(t)(en) Oranje-Zwart een fikse kater.

Op de 26ste speeldag van de reguliere competitie ontving Deinze laagvlieger Royal Francs Borains in eigen huis. De Tigers wouden de nederlaag van vorige week met een glansrijke prestatie doorspoelen tegen de bezoekers uit Henegouwen. Het plan van coach Hans Somers was meteen duidelijk. Oranje-Zwart voerde meteen de druk op. Topschutter Mertens kon zijn kopbal niet tussen de palen richten. De reactie van de bezoekers volgde vrijwel meteen. Lavie zag Guirassy aan de verste paal en de aanvaller van de bezoekers tikte de bal simpel tegen de netten.

Oranje-Zwart toonde zich niet aangeslagen en ging vol voor de gelijkmaker. Spegelaere kopte een vrije trap van Hendrickx net naast. De vroege voorsprong speelde in de kaart van de bezoekers, want zij konden Deinze laten komen en daarna de ruimte op de counter volop benutten. Na een kwartier stond de dubbele voorsprong op het bord. Dailly zette Miras op het verkeerde been en plaatste zijn bal buiten het bereik van onze doelman.

De Tigers kwamen voorlopig niet tot schoten binnen het kader en bijna profiteerde Francs Borains opnieuw. Schuermans was sneller op de bal en werkte de bal ternauwernood weg. Op het halfuur kregen de Tigers toch wat ze verdienden. Op een nieuwe stilstaande fase knikte Mertens de aansluitingstreffer tegen de touwen.

 

Na de koffie kwam Oranje-Zwart meteen goed weg. Lavie dolde in het hart van de Deinse defensie, maar mikte uiteindelijk te slap in de handen van Miras. Daarna begonnen de scheidsrechter meer en meer de controle over de wedstrijd te verliezen. Scheidsrechter Ken Vermeiren probeerde de gemoederen te bedaren, maar slaagde daar niet in. In het eerste kwartier van de tweede helft werd er amper gevoetbald.

De bezoekers lieten de bal aan Deinze en kropen met z’n allen achter de bal. Oranje-Zwart probeerde het vooral vanop de stilstaande fases. Twee hoekschoppen werden naast gekopt. In het slot van de wedstrijd deed Masolin de boeken volledig toe. Op een afvallende bal knalde hij het leer in de verste hoek voorbij Miras. In de toegevoegde tijd trapte Kehrer toch nog een tweede Deinse doelpunt tegen de netten, maar het slotoffensief van de Tigers kwam te laat. Christophe Janssens kreeg in de laatste seconden ook nog rood voor een overtreding als laatste man.

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 7. Alessio Staelens (52. Jur Schryvers), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 16. Christophe Janssens, 18. Jellert Van Landschoot (82’ 80. Emilio Kehrer), 22. Souleymane Anne (46’ 9. Dylan De Belder), 23. Kenneth Schuermans, 25. Andreas Spegelaere, 77. Gonzalo Almenara (65’ 38. Jaime Sierra), 92. Lennart Mertens

Royal Francs Borains: 26. Adrien Saussez (GK), 8. Matteo Itrak, 9. Niklo Dailly (82’ 7. Clément Tainmont)15. Matthew Healy, 18. Romain Donnez (46’ 4. Jordy Gillekens),  23. Levi Malungu, 25. Corenthyn Lavie (84’ 16. Alessio Curci), 28. Mathias Francotte (52’ 22. Fostave Mabani), 31. Kevin Vandendriessche, 55. Yanis Masolin (84’ 19. Théo Gécé), 96. Fodé Guirassy

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO