ZA 27.04

16U00

Competitie

Patro Eisden MM - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Onterecht doelpunt beslist topper in een uitgekookt Club Luik

Nieuws Bericht geplaatst op maandag 11 maart 2024

RFC Luik is erin geslaagd om de sterke reeks van zeven ongeslagen wedstrijd van Oranje-Zwart te stoppen. In een uitgekookt Stade de Rocourt besliste een onterecht doelpunt van Mouhli over de confrontatie tussen beide ploegen. De Tigers hadden het zichtbaar lastig onder de constante druk van de thuisploeg en kwamen moeilijk tot kansen. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd trof Koné nog de paal en ook Quintero vond een uitstekende Debaty op weg naar doel. Uiteindelijk speelde de wedstrijdleiding een hoofdrol in deze partij, want naast het onterechte doelpunt moesten onze Tigers ook altijd een penalty gekregen hebben na een handsbal van een Luikse verdediger.

Op bezoek in het Stade de Rocourt in Luik kon onze coach Hans Somers geen beroep doen op de diensten van de geschorste Christophe Janssens. Teo Quintero, die terugkwam uit schorsing, mocht zijn plaats als linksachter innemen. Verder hield Somers vast aan hetzelfde wedstrijdplan als vorige week, toen hij onze Spaanse nieuwkomer Sierra opnieuw op het middenveld uitspeelde.  

De Luikse thuisploeg begon meteen vurig aan de wedstrijd en zette onze Tigers meteen onder druk. Atteri zorgde in de openingsminuten voor twee hete standjes voor het doel van onze Spaanse doelman Miras. Spegelaere stoorde echter goed en zorgde ervoor dat de aanvalsmogelijkheden telkens in de kiem werden gesmoord. Daarna behoedde Miras Loemba met een voetveeg het scoren. Uiteindelijk kwam het openingsdoelpunt van de thuisploeg er toch. Mouhli, die zich met een overduidelijke slagbeweging kon losmaken van Hendrickx, trapte de bal onhoudbaar voorbij Miras.

Oranje-Zwart had het zeker niet onder de markt in het openingskwartier. Atteri dwong Miras tot een nieuwe redding. Daarna ging de aanvalsgolf van Luik min of meer gaan liggen en hadden de Tigers de kans om zich in de wedstrijd knokken. Quintero zorgde voor het eerste Oost-Vlaamse gevaar. Na de eerste Deinse mogelijkheid kwam Luik opnieuw opzetten met een spervuur aan kansen. Miras zat er telkens goed bij en hield de spanning in de match.

 

De Tigers wisten dat het veel beter moest in de tweede helft, maar het was opnieuw de thuisploeg die beter uit de kleedkamers was gekomen. D’Ostilio zette Miras meteen aan het werk. Voorbij het uur verhoogden onze Tigers duidelijk de druk. De thuisploeg kreeg het steeds moeilijker om de ruimtes te belopen en zo kreeg Oranje-Zwart de kans om meer in de wedstrijd te komen.

Toch bleef het ook altijd bibberen op de tegenstoten van de thuisploeg. Mouhli, die het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde, plaatste net naast. Niet veel later was er opnieuw een vlijmscherpe Luikse counter. Bruggeman, die net was ingevallen, toonde zich razend snel op de rechterflank en vond Cavelier aan de tweede paal. Quintero kon, met een sterke tackle, de invaller van het tweede doelpunt houden.

Zo’n kwartier voor het einde van de wedstrijd wou Hendrickx de counter opzetten. Wilmots ging met beide voeten te driest in het duel, waarna scheidsrechter Simonini hem van het veld stuurde. De man-meer-situatie gaf Deinze een nieuwe impuls. Quintero torende boven alles en iedereen uit, maar kopte echter te centraal waardoor Debaty kon wegboksen.

Het scheelde niet veel of Koné kopte de Tigers tien minuten voor het einde van de wedstrijd weer langszij. Kehrer vond, met een uitgemeten voorzet, het hoofd van onze Ivoriaanse aanvaller, maar die kopte het leer tegen de paal. Oranje-Zwart bleef de Luikse zestien belegeren, maar het mocht uiteindelijk niet baten voor onze Tigers. Club Luik overleefde het slotoffensief en blijft dankzij de overwinning aanspraak maken op de promotion play-offs. Voor Deinze is het een zuur verlies, want onze Tigers verliezen hun leidersplaats in de Challenger Pro League en zullen volgende week alles op alles moeten zetten tegen Royal Francs Borains.

 

Opstellingen

RFC Liège: 1. Kevin Debaty (GK), 4. Jordan Bustin, 6. Ryan Merlen (84’ 2. Jérémie Lioka), 10. Mohamed Mouhli (70’ 7. Benoit Bruggeman), 16. Zakaria Atteri (90’ 15. Abian Arslan), 18. Benoit Nyssen, 19. Benjamin Lambot, 21. Alessio Cascio (70’ 26. Maxime Cavelier), 23. Yanick Loemba, 24. Reno Wilmots, 25. Jonathan D’Ostilio (C)

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 7. Alessio Staelens (67’ 80. Emilio Kehrer), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 18. Jellert Van Landschoot, 22. Souleymane Anne (53’ 9. Dylan De Belder), 23. Kenneth Schuermans, 25. Andreas Spegelaere (85’ 14. Sven Braken), 38. Jaime Sierra, 77. Gonzalo Almenara, 92. Lennart Mertens (67’ 20. Mamadou Koné)

 

               

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO