ZA 27.04

16U00

Competitie

Patro Eisden MM - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Nerveuze derby eindigt in een 1-1-gelijkspel

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 30 maart 2024

KMSK Deinze en Zulte Waregem houden elkaar in een nerveuze derby in evenwicht. De bezoekers kwamen op het halfuur voorsprong na een onhoudbare trap van kapitein Jelle Vossen. Meteen na de rust knokte Deinze zich terug in de wedstrijd na een fantastische kopbal van Lemoine op een al even fantastische hoekschop van Hendrickx. Onze Tigers leken erop en erover te gaan, maar uiteindelijk leverde een bitsige tweede helft geen doelpunt meer op.

Terug zoals in de goede oude tijd, een Dakota Arena tot de nok gevuld. Het leverde een fantastisch zicht op en deed de haren rechtstaan. Het was al van 2003 geleden dat Deinze nog eens aan het langste eind kon trekken tegen Zulte-Waregem, dus de inzet was hoog. Daarnaast moesten beide ploegen winnen om kans te blijven maken op het kampioenschap in de Challenger Pro League. Coach Hans Somers koos voor vijf nieuwe namen in zijn ploeg en bracht onder meer Steve De Ridder en Laurent Lemoine terug in de basiself. Ook Emilio Kehrer mocht starten in plaats van Souleymane Anne.

 

Onze Tigers startten meteen stevig aan de wedstrijd. Een snelle aanval leek een makkelijke plukbal te worden voor De Wolf, maar Van Landschoot maakte het de bezoekende doelman nog knap lastig. Daarna begon een kleine studieronde, waarin de bezoekers overduidelijk het balbezit aan Deinze lieten en op de omschakeling probeerden te profiteren. Traoré kon zich na zes minuten spelen doorzetten, maar besloot tegen het been van Prychynenko. Daarna toonden de boeren zich opnieuw gevaarlijk op een vrije trap van Vormer. Kehrer reageerde met een afstandsschot.

Op het halfuur was er opnieuw gevaar van Zulte-Waregem. Traoré kon zich knap doorzetten door de Deinse defensie en besliste via een Deins been in het zijnet. Niet veel later werd diezelfde Traoré knap in de rug van de Deinse defensie gestuurd, waarna hij té overhaast een medespeler probeerde te bereiken. Ndour recupereerde de bal en na een save van Miras kwam de bal in de voeten van Jelle Vossen, die het openingsdoelpunt van de wedstrijd tegen de netten trapte.

Zulte-Waregem loerde vooral op de omschakeling en probeerde via de flanken voor dreiging te zorgen. Traoré zette Miras vlak voor rust opnieuw aan het werk.

 

Oranje-Zwart kwam snediger uit de kleedkamers en versierde al snel een corner via Anne. Onze assistenkoning Hendrickx schilderde de hoekschop panklaar op het hoofd van Lemoine, die de voorzet voorbij De Wolf in doel kopte. Oranje-Zwart had duidelijk moet geput uit de gelijkmaker en probeerde snel op zoek te gaan naar de voorsprong. Tien minuten na de gelijkmaker mocht Hendrickx opnieuw klaarleggen voor een gevaarlijke hoekschop. Een bezoeker haalde de angel uit de aanval.

Zulte bleef vasthouden aan zijn plan om het balbezit aan Deinze te laten.  Op de omschakeling prikten ze opnieuw via Traoré. Hij besliste in de handen van Miras. Op het uur leek de wedstrijd wat stil te vallen, al bleef het vooral opletten voor een snelle tegenprik langs beide kanten. Een defensieve fout kostte Zulte-Waregem bijna een achterstand. Hendrickx kon Kehrer net niet bereiken.  

Ook aan de overkant bleef Zulte-Waregem gevaarlijk. Miras moest stevig ingrijpen op een afstandsschot van Stavros. Naar het einde van de wedstrijd bleven de bezoekers de druk aanhouden. Schuermans redde een trap van Machado van de lijn. In de absolute slotseconden had Deinze ook nog twee mogelijkheden op een overwinning. Braken kon de bal net niet controleren en besliste naast. En ook Quintero mikte zijn kopbal nipt naast. Een bitsige derby leverde uiteindelijk geen winnaar op. Op naar volgende week, want dan wacht een nieuwe belangrijke wedstrijd tegen Dender.

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 5. Laurent Lemoine, 6. Steve De Ridder (75’ 3. Teo Quintero), 7. Alessio Staelens, 10. Gaëtan Hendrickx (C), 13. Denis Prychynenko, 18. Jellert Van Landschoot, 23. Kenneth Schuermans, 38. Jaime Sierra (83’ 8. Guillaume De Schryver), 80. Emilio Kehrer (83’ 14. Sven Braken), 92. Lennart Mertens (46’ 22. Souleymane Anne)

SV Zulte Waregem: 97. Ortwin De Wolf (GK), 3. Anton Tanghe, 7. Alioune Ndour (64’ 17. Pape Diop), 9. Jelle Vossen (C) (76’ 99. Matheus Machado), 10. Abdoulaye Traoré (76’ 59. Dylan Demuynck), 14. Alessandro Ciranni, 18. Modou Tambedou, 19. Gavriel Stavros, 21. Tochukwu Nnadi, 25. Ruud Vormer (76’ 12. Cristian Brüls), 31. Lukas Willen

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO