HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

KMSK Deinze blijft de concurrentie onder druk zetten na een 4-1-zege tegen RSCA Futures

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 02 maart 2024

Oranje-Zwart heeft gedaan wat het moest doen. Schuermans zette de Tigers al snel op voorsprong en daarna ging het snel voor de thuisploeg. Mertens zorgde nog voor de rust voor een roze wolk met twee knappe doelpunten. Na de rust leek Deinze op weg naar een forfaitscore, want ook Anne pikte zijn doelpunt mee. Uiteindelijk zorgde Goto op het uur nog voor de eerredder na een zeldzaam foutje van Schuermans. Oranje-Zwart speelde de wedstrijd daarna volwassen uit en staat opnieuw alleen aan de leiding in de Challenger Pro League.

Zeven wedstrijden, zeven finales. Onze Tigers wisten wat hen te doen stond tegen de beloften van Anderlecht. Dankzij een overwinning bleven ze namelijk aan de leiding van het klassement in de Challenger Pro League en konden ze ook druk zetten op de concurrenten. Coach Hans Somer moest zijn elftal op twee plekken noodgedwongen wijzigen. Onze verdediger Denis Prychynenko viel vorige week geblesseerd uit en Teo Quintero was dan weer geelgeschorst. Andreas Spegelaere en debutant Jaime Sierra kwamen in de basis.

Onze Tigers zaten meteen goed in de match en zorgden al snel voor dreiging via Mertens. Vanhoutte zat er echter goed bij en hield onze spits van zijn zevende van het seizoen. In de daaropvolgende corner was het wel prijs voor Oranje-Zwart. Hendrickx schilderde de voorzet perfect op het hoofd van Schuermans, die de bal voorbij Vanhoutte in doel kopte.

Deinze ving de vinnige bezoekers in het openingskwartier goed op en pakte zijn momenten om op de counter voor gevaar te zorgen. Anne probeerde het net als Mertens in de korte hoek, maar mikte net naast.  De dubbele voorsprong van Deinze liet uiteindelijk niet lang op zich wachten. Staelens vond zijn maatje Mertens in het strafschopgebied, die de bal in de verste hoek voorbij Vanhoutte kopte.

De reactie van de bezoekers kwam er vrijwel meteen. Miras ging goed plat op een schot van Colassin. Ondanks het regenweer hadden de supporters weinig te klagen over het aantrekkelijke voetbal dat op de mat werd gebracht. Van Landschoot stuitte op een sterke Vanhoutte. Oranje-Zwart bleef de mogelijkheden opstapelen. Eerst trapte Mertens in de handen van Vanhoutte, niet veel later besloot Anne in het zijnet.

Tien minuten voor het einde van de eerste helft was de 3-0 dan toch een feit. Na een snel uitgespeelde aanval bracht Van Landschoot de bal vanop links in het strafschopgebied. Anne kon er net niet bij, maar Mertens was goed gevolgd en tikte zijn tweede van de avond binnen. De bezoekers probeerden voor de rust nog de aansluitingstreffer te maken, maar telkens zat de Deinse defensie er goed bij om de geruststellende 3-0 voorsprong voor de rust te verzekeren.

Onze Tigers trokken in de tweede helft de goede lijn door. Sierra, die bezig was aan een sterke partij, snoepte de bal makkelijk af van Tajaouart, waarna Staelens werd aangespeeld. Onze aanvallende middenvelder stak daarop Anne diep en onze Mauritaanse international liet zo’n kans niet liggen. Na 50 minuten stond de 4-0 al op het bord.

Op het uur maakte Anderlecht uit het niets de aansluitingstreffer. Schuermans verdedigde slecht uit, waarna Goto kon profiteren van het balverlies en de Brusselse eerredder op het bord zette. De bezoekers hadden moet geput uit hun eerredder en zochten de aanval op. Enkele afstandsschoten zorgden voor wat hete standjes voor de kooi van Miras, maar op de misser van Schuermans na was de Deinse defensie op geen fout te betrappen.

Deinze probeerde de controle over de wedstrijd te bewaren en bleef op zoek naar een vijfde treffer. Vanhoutte hield de korte hoek klein en hield Kehrer van een vijfde Deinse doelpunt. In het slot van de wedstrijd was er nog een knappe parade nodig van Miras op een kopbal van Kais. Tajaouart trof daarna nog de paal. KMSK Deinze kwam daarna niet meer in de problemen en blijft zijn sterke thuisreputatie eer aan doen. De Tigers verloren slechts één keer thuis en staan alleen aan de leiding in de Challenger Pro League.

Opstellingen

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 7. Alessio Staelens (77’ 80. Emilio Kehrer), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 16. Christophe Janssens, 18. Jellert Van Landschoot (84’ 27. Marselino Ferdinan), 22. Souleymane Anne (90’ 9. Dylan De Belder), 23. Kenneth Schuermans, 25. Andreas Spegelaere, 38. Jaime Sierra, 77. Gonzalo Almenara (84’ 52. Jur Schryvers), 92. Lennart Mertens (76’ 8. Guillaume De Schryver)

RSCA Futures : 63. Timon Vanhoutte (GK), 34. Mohamed Bouchouari (65’ 79. Ali Maamar), 50. Kaïs Barry, 51. Ismaël Baouf, 53. Antoine Colassin (46’ 80. Devon De Corte), 62. Keisuke Goto, 64. Loïc Masscho, 67. Nail Moutha-Sebtaoui, 68. Luca Monticelli (65’ 77. Tudor Mendel-Idowu), 74. Nathan De Cat, 78. Anas Tajouart (C)