WO 31.07

19U00

Oefenwedstrijd

KMSK Deinze - Sparta Petegem

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

ABONNEMENTEN 24-25

Koop nu je abonnement voor het nieuwe seizoen!

Hernán Losada is de nieuwe hoofdcoach van KMSK Deinze!

Nieuws Bericht geplaatst op donderdag 27 juni 2024

KMSK Deinze heeft een nieuwe hoofdcoach: Hernán Pablo Losada is de naam. De 42-jarige Argentijn tekent een contract tot juni 2026 met één jaar optie en zal op maandag 1 juli de eerste training van de voorbereidingsperiode leiden. Met deze benoeming toont de club opnieuw zijn duidelijke ambitie voor het seizoen 2024-2025: geschiedenis schrijven en promoveren naar 1A.

Hernán Losada is geen onbekende in het professioneel voetbal. Als profspeler maakte hij in 2003 zijn debuut bij Club Atlético Independiente in Argentinië. In 2006 maakte Losada de overstap naar België en speelde hij onder andere voor Beerschot, Anderlecht, Charleroi en Lierse. In totaal scoorde hij in zijn carrière als aanvallende middenvelder 101 doelpunten en gaf hij 55 assist in 370 wedstrijden, tot hij in 2018 zijn voetbalschoenen aan de haak hing.

Meteen nadien startte zijn trainerscarrière met de benoeming als hoofdcoach van de U21-ploeg en assistent-coach van de A-ploeg van Beerschot. In oktober 2019 nam hij het roer over van de A-ploeg. Onder zijn leiding behaalde de club een indrukwekkende reeks overwinningen, wat resulteerde in promotie naar de Jupiler Pro League. Losada bleef hoofdtrainer van Beerschot tot januari 2021, waarna hij overzees naar de Major League Soccer vertrok. Daar werd hij benoemd tot hoofdcoach van DC United, waarmee hij toen de jongste actieve coach in de MLS werd. In december 2022 tot november 2023 was Hernán Losada nog hoofdcoach van CF Montréal, nu keert de veelgevraagde Argentijn dus terug naar België en koos hij voor het ambitieuze project van KMSK Deinze!

 

Hernán Losada: "Ik heb het juiste moment afgewacht om terug te keren naar België als hoofdcoach. Na vele gesprekken met de club ben ik ervan overtuigd dat dit het perfecte project is voor mij. De vooruitgang die de club de afgelopen twee à drie jaar heeft geboekt, is indrukwekkend, en nu is het aan mij om daarop voort te bouwen en verdere verbeteringen aan te brengen. Ik wil mijn stempel drukken en met dit team geschiedenis schrijven.”

Adrián Espárraga (Sportief directeur): “Hernan is een jonge coach met de passie, kennis en energie om deel uit te maken van dit project. Na meerdere gesprekken met verschillende profielen, zijn we ervan overtuigd dat Hernán de juiste kandidaat is om met dit team geschiedenis te schrijven.”

 

 

Welkom, Hernán!

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed StarCasino Playsia TV JAKO