ZO 12.05

16U00

Competitie

KMSK Deinze - Lommel SK

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

ABONNEMENTEN 24-25

Koop nu je abonnement voor het nieuwe seizoen!

Van Landschoot pakt het cadeautje van Oostende uitstekend uit en bezorgt Deinze de drie punten

Nieuws Bericht geplaatst op zondag 28 januari 2024

KMSK Deinze heeft net als in de heenronde met het kleinste verschil van KV Oostende gewonnen. Van Landschoot zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd na miscommunicatie in de defensie van Oostende. Deinze boekt in 2024 een 6 op 9 en blijft dankzij de overwinning in het spoor van het leidersduo Beerschot en Zulte-Waregem.

Na de overtuigende 4-0-overwinning tegen Lierse Kempenzonen opteerde onze coach Hans Somers voor dezelfde namen in de competitiewedstrijd tegen KV Oostende. Toch moest onze coach zijn elftal noodgedwongen wijzigen door de blessure van Janssens en de schorsing van Prychynenko. De jonge Andreas Spegelaere mocht zijn debuut maken als basisspeler en ook Almenara kwam in de ploeg.

 

KV Oostende kreeg eerder deze week goed nieuws van de licentiecommissie en mocht terug drie punten op zijn conto schrijven. De kustploeg wordt geteisterd door financiële problemen, maar verkeren wel in bloedvorm. Oostende kwalificeerde zich eerder deze maand voor de halve finale van de Beker van België, won van Zulte-Waregem en wou die goede lijn doortrekken om hun degradatiezorgen te vergeten.

Onze Tigers monopoliseerden al snel de bal en hadden het meeste balbezit na het openingskwartier. Toch leverde dat balbezit weinig kansen op. Veel verder dan een geblokt schot van De Belder kwam Oranje-Zwart niet. Aan de overzijde liet Oostende zich wel opmerken. Na een snelle aanval kon Cederick Van Daele hard uithalen op de kooi van Miras. Onze Spaanse doelman behoedde ons echter van de vroege achterstand met de broodnodige redding.

Deinze had het in het openingshalfuur lastig om grote mogelijkheden bij elkaar te voetballen. Verder dan enkele afstandsschoten van Dylan De Belder kwamen onze Tigers niet, tot Van Landschoot een cadeautje van de Oostendse defensie kon uitpakken. Onze vleugelaanvaller was sneller op een terugspeelbal en omspeelde keeper Bossin om daarna de bal in een lege kooi kooi te verwerken.

Oostende groeide na het tegendoelpunt in de wedstrijd en voetbalde al snel enkele kansen bij elkaar. Berte kwam er het dichtste bij, maar plaatste zijn schot uiteindelijk een meter naast de kooi van Miras. Van Daele tekende uiteindelijk voor het laatste wapenfeit voor de rust. De voorzet van de linksachter belandde uiteindelijk op de deklat.

 

De thuisploeg kwam overtuigend uit de kleedkamer en wist al snel voor dreiging te zorgen. Henderson kon oprukken op rechts en mikte uiteindelijk in de handen van onze Spaanse doelman. De reactie van Deinze liet niet snel op zich wachten. Mertens kreeg een afvallende bal op corner, maar mikte over de kooi van Bossin. Niet veel later mikte De Schryver te centraal om de doelman van de thuisploeg te beroeren.  

Het openingsoffensief van de tweede helft ging daarna vrij snel liggen, waarna onze Tigers zich vooral konden focussen op het verdedigen van hun voorsprong. Dat kwam ook vooral omdat Oostende nog voor weinig aanvallende impulsen zorgde.

Met het laatste kwartier in zicht begon Oostende meer en meer te geloven in een gelijkspel of zelfs nog een overwinning. De kustboys puurden er een mooie aanval uit via verschillende stationnetjes, maar uiteindelijk belandde de bal van Berte in de handen van Miras. Verder dan die mogelijkheid kwam Oostende niet meer, waardoor Deinze met het kleinste verschil aan het langste eind kon trekken.

Oranje-Zwart doet dankzij hun tweede overwinning op rij een uitstekende zaak en blijft op die manier in het spoor van het leidersduo Zulte-Waregem en Beerschot.

 

Opstellingen

KV Oostende: 1. Liam Bossin (GK & C), 2. Jonas Vinck, 3. Zech Medley, 8. Ewan Henderson (88’ 17. Juan Fuentes, 9. Daniel Perez (77’ 6. Maxime D’Arpino), 16. Sieben Dewaele, 19. Manuel Osifo, 22. Massimo Decoene (69’ 20. Andy Musayev), 25. Cederick Van Daele (69’ 36. Siebe Wylin), 29. Robbie D’Haese (77’ 28.  Luis Hartwig), 90. Mohamed Berte

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 7. Alessio Staelens, 8. Guillaume De Schryver (69’ 20. Mamadou Koné), 9. Dylan De Belder (77’ 80. Emilio Kehrer), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 18. Jellert Van Landschoot (90’ 52. Jur Schryvers), 23. Kenneth Schuermans, 77. Gonzalo Almenara, 92. Lennart Mertens

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO