HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Slotoffensief van Deinze komt te laat, Jong Genk wint dankzij fabuleuze Karetsas

Nieuws Bericht geplaatst op zondag 14 januari 2024

KMSK Deinze is er niet in geslaagd om zijn eerste wedstrijd van de nieuwe voetbaljaargang te winnen. De Tigers kenden een collectieve offday en hadden het zichtbaar moeilijk met de flukse en creatieve spelers bij Jong Genk. De thuisploeg, vooral onder aanvoer van het Griekse toptalent Karetsas, stond na een uur 3-1 voor. Invaller Koné zorgde op tien minuten voor het einde wel nog voor de aansluitingstreffer, maar een schot tegen de paal hield Deinze uiteindelijk van een gelijkspel.

Onder barre winterse omstandigheden begonnen onze Tigers aan hun eerste wedstrijd van de nieuwe voetbaljaargang. Coach Hans Somers boekte voor de winterstop een zes op zes en kon tegen Jong Genk opnieuw rekenen op de diensten van Christophe Janssens en Guillaume De Schryver die uit blessure terugkeerden. Voorin kon hij echter niet rekenen op de Mauritaniër Souleymane Anne, die voor doelpunten moet zorgen op de Afrika Cup.

Jong Genk zat de laatste wedstrijden in een negatieve spiraal en haalde in zijn laatste negen wedstrijden amper één overwinning. Toch begonnen de jonge Limburgers overtuigend aan de wedstrijd. Adedeji-Sternberg vuurde meteen een pegel af richting de kooi van Miras. De thuisploeg bleef druk zetten en dat leverde in de openingsminuten van de wedstrijd ook meteen een voorsprong op. Da Costa benutte de ruimte op de rechterflank en na een gemiste kopbal van Beniangba zette Martens uiteindelijk de voorsprong op het bord. Diezelfde Martens lag niet veel later ook bijna aan de basis van het tweede doelpunt van de wedstrijd. Caicedo dook onder zijn voorzet door en miste uiteindelijk het doelkader.

KMSK Deinze groeide in de eerste helft en kwam meer en meer opzetten. Eerst mikte De Schryver in de handen van Penders, niet veel later mikte Kassimi enkele meters naast. Ook aan de overkant bleef Jong Genk voor constante dreiging zorgen. De jonge talentvolle Karetsas ging te makkelijk liggen bij een penaltyfase. In de daaropvolgende fase duwde Miras de bal met zijn vuisten in corner. Onze Spaanse keeper behoedde Deinze vijf minuten voor het einde van de eerste helft van erger. Miras ranselde een penalty van Karetsas uit zijn kooi en hield de dubbelde voorsprong van het bord.

Ook Deinze was op slag van rust nog gevaarlijk. Na geklungel in de defensie van Jong Genk kreeg Kassimi de bal aangespeeld, maar hij mikte voor een leegstaand doel onbegrijpelijk over.

Na de koffie konden onze Tigers hun tweede helft niet beter beginnen. Van Landschoot zorgde meteen voor de gelijkmaker na gerommel in de defensie van Jong Genk. Hij zette zelf de actie op en kreeg uiteindelijk, na goed drukken van Kassimi, de bal terug in zijn voeten. Onze flankaanvaller mikte de bal overhoeks voorbij Penders.

De vreugde was uiteindelijk van korte duur, want opnieuw was daar Konstantinos Karetsas. De jonge Griek baande zich een weg door de Deinse defensie en werd daarna foutief afgestopt in het strafschopgebied. Deze keer mikte hij wel raak en zo zette hij de thuisploeg opnieuw op voorsprong.

Jong Genk bleef de kansen opstapelen en deed de Deinse defensie meermaals wankelen. Da Costa was er tot twee keer toe dichtbij. Eerst moest Miras zich enorm uitstrekken en daarna werd de jonge flankaanvaller gestopt door de paal.

Deinze kende een absolute offday en zo’n twintig minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Jong Genk een derde doelpunt. Na een slechte inspeelbal van Miras werkte Beniangba de derde treffer van de thuisploeg tegen de netten.

Uiteindelijk zorgden de Deinse invallers toch nog voor spanning. Almenara en Koné brachten meteen vuur in de ploeg. Almenara stak Koné diep, die daarna beheerst de bal voorbij Penders tegen de netten werkte. Uiteindelijk had Deinze daarna nog één grote mogelijkheid, maar Mertens zag zijn schot door de paal gestopt worden. KMSK Deinze vergeet zo te profiteren van het puntenverlies van de concurrenten aan de top van het klassement en gaat met lege handen terug naar de Dakota Arena.

Opstellingen

Jong Genk: 41. Mike Penders (GK & C), 52. Wilson Da Costa (81’ 48. Adnan Abid), 58. Kamiel Van De Perre (65’ 65. Christian Akpan), 64. Nolan Martens (86’ 63. Faissal Al Mazyani), 67. Noah Adedeji-Sternberg (86’ 20. Kelvin John), 70. Ibrahima Sory Bangoura, 72. Josue Ndenge Kongolo, 75. Alfred Caicedo, 76. Brad Manguelle, 78. Konstantinos Karetsas, 79. Victory Beniangba

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero (46’ 6. Steve De Ridder), 7. Alessio Staelens (78’ 77. Gonzalo Almenara), 8. Guillaume De Schryver (78’ 20. Mamadou Koné), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 13. Denis Prychynenko, 16. Christophe Janssens, 18. Jellert Van Landschoot, 23. Kenneth Schuermans, 34. Ayman Kassimi (65’ 9. Dylan De Belder), 92. Lennart Mertens