HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Oranje-Zwart neemt de scalp van leider Beerschot en verovert de leidersplaats in de Challenger Pro League

Nieuws Bericht geplaatst op zondag 18 februari 2024

Delirium. Oranje-Zwart heeft in een zenuwslopende topper tegen Beerschot de leider een hak gezet. Onze Tigers kwamen al snel 2-0 voor en leken met een geruststellende voorsprong de rust in te gaan tot Michez vlak voor rust de spanning opnieuw in de wedstrijd bracht. Na de rust konden de Tigers helemaal opnieuw beginnen na de gelijkmaker van Cagro. Maar Deinze knokte zich helemaal terug en met dank aan uitblinker Van Landschoot en een sterk ingevallen Kehrer werd de 4-2-eindstand op het bord gezet. Oranje-Zwart heist zich dankzij de overwinning naast Beerschot op de eerste plaats en doet volop mee voor promotie naar 1A.

KMSK Deinze wist wat het moest doen tegen Beerschot. Dankzij een overwinning klommen de Tigers op gelijke hoogte met de Kielse Ratten en namen ze afstand van hun rechtstreekse concurrenten op promotie. Coach Hans Somers opteerde voor Anne in de rug van Mertens, waardoor Mercier naar de bank werd verwezen. Spegelaere verving dan weer een geschorste Schuermans en ook Staelens kwam terug in de ploeg ten koste van De Schryver.

De bezoekers begonnen echter scherp aan de confrontatie en zorgden meteen voor dreiging. Diepe spits Charly Keita probeerde het vanop zo’n 25 meter, maar Miras zat er met zijn vingertoppen nog aan. Onze Tigers konden vrijwel meteen reageren via Van Landschoot, die de absolute uitblinker van de wedstrijd zou worden. Onze vleugelaanvaller bracht de bal in de zestien en na geharrewar werd de bal uiteindelijk weggewerkt.

Van Landschoot, die naam zal nog heel vaak in dit verslag passeren, was op het kwartier opnieuw de man die de aanval opzette. Zijn voorzet zoefde voorbij alles en iedereen heen. Na een lastig openingskwartier namen de Tigers het spel volledig over en stapelden de kansen zich op. Van Landschoot speelde de bal naar het centrum, waarna Mertens de bal slim liet lopen. Almenara mikte over.

Het doelpunt voor onze Tigers kon niet uitblijven. Na een straffe balonderschepping van Spegelaere kon Staelens Anne diep sturen. Onze Mauritaanse international moest eerst afrekenen met Konstantopoulos en trapte de bal daarna staalhard via de paal binnen. De thuisploeg bleef gevaarlijk en opnieuw lag Van Landschoot aan de basis van de mogelijkheid. De immer bedrijvige vleugelaanvaller kapte tot maar liefst drie verdedigers uit, maar besloot daarna op de vuisten van Matijas. Daar had hij zeker een doelpunt verdiend (al zou dat later nog volgen)…

De dubbele voorsprong kwam er voor de rust dan toch. Mertens dwong Matijas tot een knappe parade. In de herneming kreeg de verdediging van Beerschot niet weg en uiteindelijk trapte onze kapitein Gaëtan Hendrickx de bal tegen de touwen. Deinze leek op rozen te zitten en was duidelijk de betere ploeg. Toch maakte Beerschot op slag van rust nog de aansluitingstreffer. Michez tikte de bal, na een verre voorzet vanop links, voorbij Miras.

Net als in de eerste helft kwamen de Kielse ratten scherper uit de kleedkamer dan onze Tigers. De bezoekers probeerden de gelijkmaker meteen te verzekeren, al waren de Deinse verdedigers voorlopig sneller op de bal. Toch knokte Beerschot zich helemaal terug in de wedstrijd. Cagro kreeg met een gelukje de bal aangespeeld en schoof de gelijkmaker voorbij Miras.

Na de gelijkmaker lag de wedstrijd opnieuw volledig open en was alles opnieuw te herdoen. Onze Tigers herpakten zich en eisten opnieuw het balbezit en de gevaarlijke kansen op. Kapitein Hendrickx vond de ingevallen Kehrer op rechts, waarna Anne de bal liet aan Van Landschoot, die zijn sterke wedstrijd bekroonde met een doelpunt.

Beerschot kwam er in de slotminuten niet meer aan te pas. Anne en Van Landschoot konden elk alleen op Matijas afgaan, maar telkens zat de Kroatische doelman van de bezoekers ertussen. Uiteindelijk volgde het 4de Deinse doelpunt toch. Kehrer zette in de slotminuten de kers op de taart en vierde het met een technisch hoogstandje (een arabier en een achterwaartse salto).

Onze Tigers pakken met een indrukwekkende teamprestatie de scalp van Beerschot en heisen zich naast de Beren op de eerste plaats.

Opstellingen

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 7. Alessio Staelens (58’ 80. Emilio Kehrer), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 13. Denis Prychynenko, 16. Christophe Janssens, 18. Jellert Van Landschoot (90’ 27. Marselino Ferdinan), 22. Souleymane Anne, 25. Andreas Spegelaere, 77. Gonzalo Almenara, 92. Lennart Mertens (87’ 38. Jaime Sierra)

Beerschot VA: 71. Matijas Davor (GK), 3. Hervé Matthys, 7. Tom Reyners (86’ 52. Axl Van Himbeeck), 10. Thibaud Verlinden, 24. Matrdochee Nzita, 26. Derrick Tshimanga (86’ 29. Benjamin Pauwels), 27. Charly Keita (73’ 11. Robin Simovic), 30. Dean Huiberts, 47. Welat Cagro (86’ 15. Jerrel Hak), 65. Apostolos Konstantopoulos, 75. Simion Michez (73’ 32. D’Margio Wright-Philips)