HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Oranje-Zwart en SK Beveren houden elkaar voor de tweede keer dit seizoen in evenwicht

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 23 februari 2024

KMSK Deinze is op het Freethiel blijven steken op een 2-2 gelijkspel tegen SK Beveren. De thuisploeg kwam kort na de rust op voorsprong, maar op het uur ging Deinze erop en erover. Eerst zorgde Van Landschoot met een overhoeks schot voor de gelijkmaker en tien minuten voor het einde van de wedstrijd zette Quintero Deinze op rozen. Uiteindelijk zorgde Bateau met een kopbal in de extra tijd nog voor het gelijkspel. Net als in de heenwedstrijd houden beide ploegen elkaar in evenwicht.

Op de 23ste speeldag in de Challenger Pro League maakten onze Tigers de verplaatsing naar het Freethielstadion van SK Beveren. Coach Hans Somers kon opnieuw rekenen op de diensten van de uit schorsing teruggekeerde Kenneth Schuermans, waardoor Spegelaere naar de bank werd verwezen. KMSK Deinze wou in de confrontatie tegen hun ex-coach Wim De Decker vooral hun leidersplaats verstevigen en op die manier konden ze ook de ambities van SK Beveren een flinke knauw geven.

Oranje-Zwart liet het balbezit in de openingsminuten aan de thuisploeg. Deinze paste daarbij dezelfde tactiek als vorige week toe, waarbij het zijn momenten afwachtte om toe te slaan. Een eerste mogelijkheid voor onze Tigers kwam er na zo’n tien minuten spelen. Na een sterke balrecuperatie van Hendrickx zette Almenara voor in de zestien. Via Anne belandde het leer in de voeten van Staelens, die helemaal vrij kon uithalen. Onze vleugelaanvaller mikte echter een meter naast de kooi van Beau Reus. De reactie van Beveren liet niet op zich wachten. Daci zette Miras een eerste keer aan het werk.

SK Beveren bleef halfweg de eerste helft het balbezit opeisen, waarna een nieuwe mogelijkheid zich aandiende. Servais kon van dichtbij uithalen, maar opnieuw hield Miras de thuisploeg van het openingsdoelpunt. De Leeuwen bleven druk uitoefenen op de Deinse defensie en bleven de kooi van Miras belegeren. Maar verder dan enkele afstandsschoten kwam de thuisploeg niet meer. Ook de Tigers hadden vlak voor de rust nog een mogelijkheid, maar Oranje-Zwart kwam uiteindelijk niet tot een schot op doel.

Na de rust trok Beveren de goede lijn van tijdens de eerste helft meteen door. Via een snel uitgespeelde aanval belandde het leer bij Ismaheel, die het leer in de verste hoek voorbij Miras trapte. Meteen daarna kreeg de thuisploeg opnieuw een uitstekende mogelijkheid. Daci trapte de bal echter tegen de paal.

Het openingsdoelpunt van Beveren zorgde voor meer vuur in de Deinse ploeg. De Tigers begonnen meer druk te zetten op de verdediging van de thuisploeg en hadden ook meer balbezit in vergelijking met de eerste helft. De inbreng van Kehrer en Koné moesten bovendien voor meer aanvallende impulsen zorgen. En die aanpak loonde. Op het uur maakte Van Landschoot vrijwel meteen gelijk. Hij trapte de voorzet van Kehrer, ook vorige week wist het duo elkaar te vinden, overhoeks binnen.

Deinze had bloed geroken en nam de wedstrijd meer in handen. Anne zette Reus meteen na de gelijkmaker opnieuw aan het werk en ook Kehrer liet zich al snel gelden. Hij mikte het leer enkele meters over.

Uiteindelijk zette Quintero Deinze op zo'n tien minuten voor het einde van de wedstrijd toch op voorsprong. Op een van de weinige hoekschoppen die Oranje-Zwart deze wedstrijd had gekregen knikte Quintero, die volgende week de wedstrijd tegen RSCA Futures moet missen door een vijfde gele kaart, de bal voorbij Reus tegen de netten. Het doelpunt van Quintero was nog maar het derde kopbaldoelpunt van onze Tigers dit seizoen.

Oranje-Zwart droomde tot op drie minuten van het einde van de wedstrijd van een nieuwe driepunter, maar uiteindelijk wiste Beveren de voorsprong toch nog uit. Goncalves verlengde het leer op een stilstaande fase richting Bateau, die de gelijkmaker toch nog tegen de touwen kon trappen. Onze Tigers en de Leeuwen van Beveren houden elkaar net als in de heenwedstrijd opnieuw in evenwicht.

Opstellingen

SK Beveren: 12. Beau Reus (GK), 4. Sheldon Bateau (C), 5. Everton Luiz (69’ 34. Peter Vitanov), 7. Goduine Koyalipou, 8. Mathis Servais (69’ 14. Anthony Limbombe), 10. Erdon Daci (81’ 43. Sander Coopman), 11. Taofeek Ismaheel, 15. Dries Wuytens, 22. David Hrncar (86’ 2. Jenthe Mertens), 33. Louis Verstraete (86’ 77. Giorgi Moistsrapishvili), 78. Bryan Goncalves

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 7. Alessio Staelens (57’ 80. Emilio Kehrer), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 13. Denis Prychynenko, 16. Christophe Janssens, 18. Jellert Van Landschoot, 22. Souleymane Anne (88’ 14. Sven Braken), 23. Kenneth Schuermans, 77. Gonzalo Almenara, 92. Lennart Mertens (57’ 20. Mamadou Koné)