ZO 12.05

16U00

Competitie

KMSK Deinze - Lommel SK

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Oranje-Zwart tankt vertrouwen voor de play-offs en veroordeelt Seraing tot degradatie

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 19 april 2024

KMSK Deinze mist op een haar na de rechtstreekse promotie naar 1A. Onze Tigers deden nochtans wat ze moesten doen en boekten op het veld van Seraing een overwinning, maar ook Dender won en promoveert zo rechtstreeks naar het hoogste niveau. Oranje-Zwart begon goed aan de wedstrijd, maar vergat zich te belonen. Vlak voor de rust brak Emilio Kehrer toch de ban. Op het uur maakte Seraing bij zijn eerste echte mogelijkheid gelijk, maar Quintero wiste de gelijkmaker direct daarna uit en bezorgde Deinze de overwinning. Seraing werd door het verlies tegen Deinze en de overwinning van KVO tegen SL16FC veroordeelt tot degradatie.

KMSK Deinze staat op een wedstrijd van geschiedenis. Als Oranje-Zwart thuisploeg RFC Seraing versloeg en Dender won niet op het veld van Francs Borains, dan speelde Deinze voor het eerst in  zijn bijna 100-jarige geschiedenis op het hoogste niveau van het Belgische profvoetbal. Coach Hans Somers hield het vertrouwen in dezelfde elf namen als tegen Lommel SK, vorige week.

Het openingskwartier van de wedstrijd was eerder gesloten en nerveus. RFC Seraing moest namelijk winnen van Oranje-Zwart om zich van behoud te verzekeren. Toch eisten onze Tigers het meeste balbezit op. Kehrer liet de eerste kans van de wedstrijd noteren. Zijn kopbal was te centraal gericht. Niet veel later kon Kehrer opnieuw voor gevaar zorgen. Onze Duitse aanvaller mikte recht op de vuisten van Sy.

De thuisploeg groef zich in en probeerde vooral gevaarlijk te zijn op de counter. Vooralsnog leverde dat na een halfuur nog geen gevaar op. De thuisploeg sprokkelde daarentegen wel al twee gele kaarten. Net zoals vorige week waren onze Tigers vooral gevaarlijk op de stilstaande fases. Een ingestudeerd nummertje op een vrije trap leverde opnieuw doelgevaar op, maar de bal dwarrelde net naast.

Vijf minuten voor het einde van de eerste helft zette Cachbach onze Nacho Miras voor de eerste keer aan het werk. Onze Spaanse doelman had de bal echter klemvast. Aan de overkant viel het eerste doelpunt wel. Quintero zag Kehrer, opnieuw hij, in de diepte en onze Duitse aanvaller mikte de bal overhoeks binnen. De reactie van Seraing volgde meteen. Bayo trapte tegen de vuisten van Miras. Oranje-Zwart kon met een 0-1 voorsprong gaan rusten.

 

Na de koffie ging Deinze door op hun elan. Staelens zette zich knap door op het middenveld en dwong doelman Sy tot een nieuwe parade. De Tigers bleven de gevaarlijkste ploeg op het veld. Kehrer probeerde voor zijn tweede te gaan, maar mikte hoog over. Bij de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg was het meteen prijs. Op corner was Solheid goed gevolgd en hij tikte van dichtbij de gelijkmaker tegen de netten.

Opeens ging het heel erg snel. Quintero legde aan vanop zo’n 25 meter en verschalkte met een zondagsschot de thuisdoelman. Onze Tigers stonden opnieuw op voorsprong en waren op die manier opnieuw virtueel derde in de stand.  Deinze bleef op zoek gaan naar de dubbele voorsprong. Anne zette zich knap door op rechts en vond Emilio Kehrer voor doel. Onze Duitse aanvaller raakte in twee tijden voorbij Sy. Ook Guillaume De Schryver stuitte daarna op de benen van Sy.

Het venijn zat hem uiteindelijk in de staart. Na een fout van Schuermans op de Luikse spits Fall wees Vandendriessche naar de stip. Onze Spaanse doelman Miras belette diezelfde Fall zijn elfde van het seizoen en bokste de strafschop uit zijn kooi. De strafschop van Seraing was meteen ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd, waardoor Deinze, door de overwinning van Dender op Francs Borains, werd doorverwezen naar de play-offs. Onze Tigers zullen het daarin in hun eerste wedstrijd moeten opnemen tegen Patro Eisden Maasmechelen.

 

Opstellingen

RFC Seraing: 61. Pape Sy (GK), 6. Noah Solheid, 8. Gérald Kilota (C) (61’ 49. Mohamed Camara), 9. Pape Moussa Fall, 10. Mathieu Cachbach (75’ 65. Bassim Boukteb), 15. Cheikhou Ndiaye, 22. Alama Bayo, 24. Ruben Droehnle (62’ 14. Valentin Guillaume), 25. Djibril Diarra, 29. Oussmane Kebe (85’ 57. Désiré Segbe), 91. Sonny Perrey (61’ 2. Sacha Marloye)

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero (67’ 38. Jaime Sierra), 5. Laurent Lemoine, 7. Alessio Staelens (80’ 14. Sven Braken), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 16. Christophe Janssens, 18. Jellert Van Landschoot (67’ 8. Guillaume De Schryver), 23. Kenneth Schuermans, 77. Gonzalo Almenara, 80. Emilio Kehrer, 92. Lennart Mertens (67’ 22. Souleymane Anne)

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO