ZO 12.05

16U00

Competitie

KMSK Deinze - Lommel SK

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

KMSK Deinze zet zijn ambities kracht bij met een overtuigende 0-4-zege tegen Patro Eisden Maasmechelen

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 27 april 2024

Een statement. Oranje-Zwart was in de eerste wedstrijd van de Promotion Play-Offs heer en meester tegen Patro Eisden Maasmechelen. Nochtans was Patro een te duchten tegenstander, want in de competitie pakten de Tigers slechts 1 op 6 tegen de Koempels. Vlak voor de rust vond Gonzalo Almenara de opening. Met een fabuleus afstandsschot verschalkte hij alles en iedereen en zette hij de Tigers op rozen. Na de rust profiteerde Deinze van de ruimtes en volgden er nog drie doelpunten. Emilio Kehrer scoorde voor de derde week op rij en zette uiteindelijk de eindstand op het bord. Lennart Mertens trapte tussendoor ook zijn tiende doelpunt van het seizoen binnen. Oranje-Zwart lijk al zeker te zijn van een plaats in de finale, al moet de terugwedstrijd eerst nog gespeeld worden.

‘Never change a winning team’ moet onze coach Hans Somers gedacht hebben. Na een 6 op 6 in de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie speelden onze Tigers opnieuw met dezelfde elf tegen onze eerste tegenstander uit de Promotion Play-Offs, Patro Eisden Maasmechelen. Uit onze vorige twee confrontaties bleek dat de ploeg uit Limburg het Oranje-Zwart altijd knap lastig wist te maken. De Tigers wouden dan ook maar al te graag revanche nemen na de nederlaag op de eerste speeldag aan het begin van dit seizoen. 

Beide ploegen begonnen nerveus en afwachtend aan de wedstrijd. Zowel Patro als Deinze wisten dat een tegendoelpunt dodelijk kon zijn. Patro liet net zoals in de vorige confrontaties de bal aan Deinze en probeerde vooral uit te breken op de counter. Onze ex-speler Dansoko toonde zich bedrijvig. De Guineeër tekende voor het eerste schot op doel. 

Richting het half uur begon de Deinse druk toch wat toe te noemen. Onze Tigers verzamelden enkele kleine kansjes. Onder meer Emilio Kehrer kon vrij naar doel koppen, maar hij mikte naast de kooi van Heekeren. Niet veel later tekende Lennart Mertens voor de grootste mogelijkheid tot dusver. Kehrer kon na een verloren hoekschop toch voor gevaar zorgen. Onze Duitse aanvaller zag Mertens aan de tweede paal, maar onze topschutter Lennart Mertens mikte net naast. 

Deinze was de gevaarlijkste ploeg op het veld en duwde Patro in de verdrukking. Eerst moest doelman Hekeren fel ingrijpen op een vrije trap van Hendrickx. Op de corner die daarop volgde zorgde Gonzalo Almenara voor (wellicht) het doelpunt van het seizoen. Onze Spaanse rechtsachter haalde uit vanop zo’n 30 meter en met een fabuleuze trap vloog de bal in doel. Vlak voor rust zorgde Dansoko ei zo na nog voor de gelijkmaker. Onze Spaanse doelman Miras voorkwam uiteindelijk de gelijkmaker met een geweldige reflex.

Na de koffie kon Deinze de bal aan de thuisploeg laten en kon het vooral zijn eigen sterkte uitspelen, namelijk snel tegenprikken na een Limburgse aanval. Onze Duitse aanvaller Emilio Kehrer, die de afgelopen weken blijk geeft van een uitstekende vorm, zette zelf de aanval op en stak als het ware bijna de hele helft van Patro over. Van Landschoot was goed gevolgd en zette Heekeren aan het werk. De doelman van Patro kon de bal niet klemmen, waarna Kehrer de dubbele voorsprong op het bord zette. 

De dubbele voorsprong had onze Tigers duidelijk vleugels gegeven. Oranje-Zwart kon profiteren van de ruimte in de Limburgse verdediging, waarna er een nieuwe tegenprik volgde. In het strafschopgebied werd Mertens foutief neergehaald, waarop de scheidsrechter naar de stip wees. Mertens zette zelf de elfmeter om en trapte zo zijn tiende van het seizoen tegen de touwen.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd deed Kehrer helemaal de boeken toe. Van Landschoot bracht onze Duitse aanvaller alleen op doel en met een lobje verschalkte hij doelman Heekeren voor de vierde keer in deze partij. Patro probeerde wel, maar kwam uiteindelijk een maatje tekort. In het absolute slot had Souleymane Anne zelfs nog de forfaitscore aan zijn voeten. Samen met Jellert Van Landschoot stormde hij af op het doel van Heekeren, maar Anne was echter te zelfzuchtig en besloot voor eigen kans te gaan, waarna de bal naast ging. 

Onze Tigers kunnen de finale van de promotion play-offs al ruiken, maar eerst is er nog de terugwedstrijd tegen Patro Eisden op woensdag 1 mei. 

Opstellingen

Patro Eisden Maasmechelen: 32. Justin Heekeren (GK), 2. Iebe Swers, 4. Wouter Corstjens © (46’ 30. Simon Bammens),  6. Henk Dijkhuizen, 7. Lukas Van Eenoo, 8. Stef Peeters, 11. Bafodé Dansoko, 14. Jordan Renson, 23. Stefan Sigurdarson (69’ 19. Elisha Sam), 29. Tom Pietermaat (54’ 34. Yacine Bentayeb), 36. Théo Pierrot (69’ 9. Marius Noubissi)

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 5. Laurent Lemoine, 7. Alessio Staelens (90’ 34. Ayman Kassimi), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 16. Christophe Janssens 81’ 4. Victor Alvarez), 18. Jellert Van Landschoot, 23. Kenneth Schuermans, 77. Gonzalo Almenara, 80. Emilio Kehrer (81’ 8. Guillaume De Schryver), 92. Lennart Mertens (70’ 22. Souleymane Anne)

 

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO