ZO 12.05

16U00

Competitie

KMSK Deinze - Lommel SK

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Bloed, zweet en tranen, maar Deinze houdt zijn kansen op promotie gaaf

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 13 april 2024

Oranje-Zwart heeft zijn lot niet meer in eigen handen, maar heeft na de overwinning tegen Lommel nog altijd een kleine kans op rechtstreekse promotie. Oranje-Zwart kwam al vroeg in de eerste helft op achterstand na een penalty van Schoofs. Daarna klommen de Tigers op gelijke hoogte na een doelpunt van Emilio Kehrer. Hendrickx miste nog geen minuut later een penalty, maar de voorsprong voor de rust kwam er uiteindelijk toch. Quintero kopte de bal staalhard binnen, iets wat hij in de tweede helft nog eens zou herhalen. Uiteindelijk maakte Rosa de wedstrijd toch nog spannend, maar Deinze hield het hoofd koel en blijft nog altijd kans maken op rechtstreekse promotie.

Na de blamage van vorige week tegen FCV Dender moest Oranje-Zwart stevig de rug rechten tegen opnieuw een te duchten tegenstander, namelijk Lommel SK. Coach Hans Somers wijzigde daarom zijn opstelling naar een viermansdefensie met daarin onder meer Christophe Janssens, die zijn terugkeer maakte na twee wedstrijden schorsing. Voorin koos Somers dan weer voor Staelens in de plaats van Jaime Sierra, terwijl Anne werd geslachtofferd voor Emilio Kehrer.

De nieuwe wijzigingen in de opstellingen zorgen in de eerste tien minuten van de wedstijd nog niet voor het gewenste shockeffect. Vooral Lommel toonde zich bedrijvig en was gevaarlijk voor doel. Dries Wouters kon een voorzet net niet kaderen. Toch kregen we een ander Deinze te zien als in de verloren partij van vorige week. De Tigers speelden met veel overtuiging en inzet, al leverde dat in het openingskwartier enkel een kopbal van Schuermans en een afstandsschot van Van Landschoot op.

Na een slechte bal van Almenara voor de eigen defensie kon Lommel profiteren. Janssens moest ingrijpen, waarna Staessens naar de stip wees. Schoofs stuurde Miras de verkeerde richting uit en zette het openingsdoelpunt op het bord. De reactie van Deinze volgde vrijwel meteen. Kehrer plaatste zijn schot in de handen van De Busser.

De bezoekers bleven echter de gevaarlijkste ploeg en stapelden ook de beste mogelijkheden op. Net voor het halfuur tikten de bezoekers aardig doorheen onze defensie. Miras hield de Lommelse middenvelder van zijn tweede van de avond. Aan de overkant viel de treffer wel. Mertens ontpopte zich tot de perfecte targetspits en liet de bal aan Emilio Kehrer. Onze Duitse aanvaller stampte de bal voorbij De Busser.

Deinze nam het spel daarna helemaal over. Van Landschoot zette goed druk op de Lommelse defensie en kon ei zo na profiteren. Kehrer kon de voorzet niet binnenwerken. De bezoekers kreunden onder de Deinse druk en na hands van een Lommelse verdediger wees Staessens opnieuw naar de stip. Onze kapitein Hendrickx schaarde zich achter de bal, maar besliste jammer genoeg tegen de paal. Iedereen zag dat Oranje-Zwart op dat moment de betere ploeg was.

Uiteindelijk kwam de verdiende voorsprong van Deinze er toch. Net voor het einde van de eerste helft kopte Quintero op een hoekschop van Hendrickx de bal staalhard voorbij De Busser. Deinze kon met een verdiende voorsprong de rust in.

 

De Tigers trokken in de tweede helft door op hetzelfde elan. Oranje-Zwart verzilverde meteen een corner en opnieuw was dat een kolfje naar de hand van onze Venezolaanse middenvelder Teo Quintero. Hij kopte de hoekschop van onze assistenkoning Hendrickx opnieuw in de verste hoek voorbij De Busser.

Oranje-Zwart bleef de gevaarlijkste ploeg en op het uur konden onze Tigers opnieuw uitbreken. Kehrer stuurde Van Landschoot diep, die de bal in de korte hoek over de kooi van De Busser mikte. Daarna kregen we nog amper kansen te zien, tot op een kwartier voor het einde. Deinze kreeg de bal niet uit de eigen zestien en speelde de bal in de voeten van Diego Rosa. De Lommelse aanvaller poeierde de bal voorbij onze Spaanse doelman Miras en bracht zo de spanning terug in de wedstrijd.

Het geloof om er toch nog iets van te maken bij Lommel groeide. De thuisploeg bleef druk zetten en zorgde in de laatste tien minuten voor enkele hete standjes voor de kooi van Miras. Uiteindelijk kwamen onze Tigers niet meer in de problemen en verzekerden ze toch de overwinning. Oranje-Zwart blijft zo kans maken op rechtstreekse promotie, al zal het daar volgende week heel veel geluk voor nodig hebben.

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 5. Laurent Lemoine, 7. Alessio Staelens (79’ 22. Souleymane Anne), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 16. Christophe Janssens (83’ 4. Victor Alvarez), 18. Jellert Van Landschoot (94’ 38. Jaime Sierra), 23. Kenneth Schuermans, 77. Gonzalo Almenara, 80. Emilio Kehrer, 92. Lennart Mertens (79’ 8. Guillaume De Schryver)

Lommel SK: 20. Jari De Busser (GK), 2. Kenneth Aguilar (54’ 11. Amar Fatah), 5. Dries Wouters, 8. Karim Dermane, 14. Jesper Tolinsson, 15. Lucas Schoofs, 17. Diego Rosa, 19. Arthur Sales, 30. Zalán Vancsa, 32. Johan Talvitie, 34. Henry Oware

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO