ZA 02.03

20U00

Competitie

KMSK Deinze - RSCA Futures

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Vossen wist een schitterende eerste helft van Deinze eigenhandig uit, Zulte-Waregem pakt de overwinning in de derby

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 22 september 2023

KMSK Deinze is er niet in geslaagd om in de derby tegen Zulte-Waregem aan het langste eind te trekken. De Tigers begonnen nochtans veelbelovend aan de wedstrijd en waren in de eerste helft de beste ploeg op het veld. Oranje-Zwart was dominant en hield de thuisploeg volledig uit de wedstrijd. Mertens zorgde op het halfuur voor de geruststellende voorsprong. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en was Zulte-Waregem de meest vinnige ploeg op het veld. De thuisploeg kwam via Vossen op gelijke hoogte en de topschutter in de Challenger Pro League deed enkele minuten later opnieuw de netten trillen. In het slot mikte Braken de gelijkmaker nog op de vuisten van Bostyn.

De derby tussen Zulte Waregem en KMSK Deinze is altijd een speciale gebeurtenis. Voor de laatste derby in competitieverband moeten we al terugspelen naar 2005. De wedstrijd eindigde toen op een 1-1-gelijkspel. Coach Marc Grosjean koos voor dezelfde basisopstelling als de gewonnen wedstrijd vorige week tegen RFC Seraing. Braken, die vorige week zijn eerste doelpunt maakte in onze kleuren, startte vanop de bank, terwijl onze clubtopschutter Lennart Mertens voorin voor de dreiging moest zorgen.

 

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de partij, maar na een studieronde van een dikke tien minuten zorgde Oranje-Zwart voor de eerste dreiging van de wedstrijd. Mertens mikte in de handen van Bostyn. Aan de overkant zorgde Ndour voor de West-Vlaamse tegenreactie. Toch waren het vooral onze Tigers die in het openingskwartier het meeste balbezit verzamelden en zo ook de meeste kansen. De vrije trap van Prychynenko suisde nipt over.

Zulte-Waregem moest het in de eerste helft vooral hebben van de opportunistische pogingen vanop verre afstand, terwijl Deinze heerste op het middenveld. De Tigers konden profiteren van die ruimte, al wisten onze flankspelers voorlopig nog niet onze spits in de zestien te vinden. Op het halfuur konden de Tigers counteren na een stevige, maar reglementaire tackle van Prychynenko op Traoré. Hendrickx zocht Staelens in de diepte en die bediende Mertens voor z’n eerste van het seizoen.

De aanvalsgolf van Oranje-Zwart bleef nog even duren, want niet veel later kon Mertens al zijn tweede doelpunt van de avond maken. De dwarsligger besliste er echter anders over. KMSK Deinze had het overwicht in de wedstrijd en bleef de kansen opstapelen. Mertens fungeerde als het perfecte aanspeelpunt in de zestien en na een fantastische draaibeweging besliste hij in het zijnet van de bezoekers. De mogelijkheid van onze topschutter aller tijden was meteen ook het laatste wapenfeit van de eerste helft.

 

Zulte-Waregem was vinniger uit de kleedkamer gekomen en probeerde al snel de Deinse defensie onder druk te zetten. De thuisploeg had in de eerste helft amper voor dreiging gezorgd, terwijl Oranje-Zwart de wedstrijd toen stevig in handen had. Na tien minuten in de tweede helft zorgde Traoré met een schot van buiten de zestien voor het eerste schot op doel voor de thuisploeg. Niet veel later liet Jelle Vossen de thuisploeg bijna kirren van plezier, maar Nacho Miras ranselde, met een save à la Thibaut Courtois in de kwartfinale van het WK2018 tegen Brazilië, de bal uit zijn netten.

De thuisploeg was de betere ploeg in de tweede helft en dat resulteerde in de gelijkmaker via Jelle Vossen. Vormer stak zijn kapitein diep en die stuurde de bal in de verste onderhoek voorbij onze doelman Nacho Miras. Deinze had het lastig om de ruimtes te belopen en de voorsprong van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Gano kon zijn schot niet kaderen, maar met een gelukje viel de bal voor Jelle Vossen, die opnieuw de netten deed trillen.

KMSK Deinze probeerde in het slot de scheve situatie nog recht te zetten. Anne voerde uitstekend voorbereidend werk uit en vond Sven Braken, de maker van het winnende doelpunt vorige week, voor doel. Hij liet de gelijkmaker liggen en besliste onbegrijpelijk op Bostyn. Zulte-Waregem springt dankzij de overwinning naar een voorlopige eerste plaats in de Challenger Pro League.

 

Opstellingen

Zulte Waregem: 1. Louis Bostyn, 3. Rubin Seigers, 7. Alioune Ndour (62’ 12. Christian Brüls), 8. Robbe Decostere, 9. Jelle Vossen (C), 10. Abdoulaye Traoré (62’ 59. Dylan Demuynck), 20. Nicolas Rommens, 25. Ruud Vormer (83’ 21. Igor Savic), 31. Lukas Willen, 47. Andres Labie (46’ 4. Timothy Derijck), 93. Zinho Gano

 KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 6. Steve De Ridder (81’ 8. Guillaume De Schryver), 7. Alessio Staelens (67’ 22. Souleymane Anne), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 13. Denis Prychynenko, 16. Christophe Janssens, 18. Jellert Van Landschoot (69’ 80. Emilio Kehrer), 23. Kenneth Schuermans, 77. Gonzalo Almenara, 92. Lennart Mertens (67’ 14. Sven Braken)

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO