HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Verdienstelijk ‘Duel der Katachtigen’ eindigt op een gelijkspel, Miras houdt Deinze meerdere keren recht met enkele fantastische saves

Nieuws Bericht geplaatst op dinsdag 03 oktober 2023

Het ‘Duel der Katachtigen’ tussen KMSK Deinze en SK Beveren is geëindigd op een 0-0 gelijkspel. SK Beveren was er enkele keren dichtbij, maar de hoofdrol was weggelegd voor Nacho Miras. Onze Spaanse doelman hield met enkele miraculeuze reddingen zijn netten droog en heeft ondertussen drie clean sheets achter zijn naam staan. Ook Deinze was enkele keren gevaarlijk, maar de bal wou er langs beide zijden niet in. Een gelijkspel is een eerlijke uitslag.

Coach Marc Grosjean koos voor één wijziging in vergelijking met zijn ploeg van vorige week. Van Landschoot was het kind van de rekening en werd vervangen door de vinnige Kehrer. Ook bij Beveren waren er noodgedwongen wissels door blessureleed in de defensie. De coach bij Beveren, Wim De Decker, keerde overigens terug naar een vertrouwd nest. De jonge Belgische coach was namelijk T1 bij Deinze tussen 2021 en 2022.

De openingsminuut van de derby zorgde meteen voor opschudding in de Dakota Arena. Staelens kon een slechte terugspeelbal van een van de Wase verdedigers onderscheppen en werkte de bal tot bij Mertens. Een van de sluitposten van Beveren hield een aanstormende Kehrer van een gemaakt doelpunt.

De wedstrijd stond garant voor spektakel en ook de eerste aanvallende impulsen van Beveren liet niet lang op zich wachten. De uitploeg versierde snel vier corners, waarna ook Miras snel aan het werk werd gezet op een strak schot van Salech. Deinze moest het spel van Beveren soms ondergaan en kwam weinig aan kansen toe, terwijl de Leeuwen de kansen opstapelden. Salech dwong onze keeper Miras voor de tweede keer tot een parade.

Na nieuw balverlies in de Wase defensie konden onze Tigers voor de tweede keer in de partij voor dreiging zorgen. De vinnige Kehrer liet zich opnieuw opmerken met een schot in de handen van Reus. Aan de overkant dwarrelden de schoten van Koyalipou en Salech naast. Het spel bleef goed op en neer gaan en ook Prychynenko liet zich opmerken met twee vrije trappen. Twee keer was er een uitstekende parade van Reus nodig op ‘het vallende blad’ van onze Duits-Oekraïense verdediger.

Iets na het halfuur kwam Deinze enorm goed weg. Janssens kon op zijn weg naar voor geen medespelers vinden en gaf de bal zomaar weg. Alech, die door Beveren wordt geleend van het Deense Brondy IF, stevende alleen af op doel, maar het ontbrak hem aan efficiëntie. Het doelkader behoedde Deinze van de achterstand.

Aan het einde van de eerste helft had Deinze nipt het meeste balbezit, al kwamen de beste kansen toch van Beveren uit. De bezoekers sloten de eerste helft af met dertien schoten, waarvan vier op doel.

Ook na de koffie kwam Oranje-Zwart meteen goed weg. Een gevaarlijke voorzet van Moistsrapishvili belandde tot bij Koyalipou, die de bal met een bots tegen de paal werkte. In de counter daarop besliste Kehrer enkele meters naast.  KMSK Deinze groeide in de wedstrijd en wist met enkele gevaarlijke impulsen van, opnieuw, onze Duitse winger voor dreiging te zorgen, al werd Reus voorlopig nog niet aan het werk gezet. Ook een kopbal van Quintero belandde naast de kooi van de bezoekers.

Toch was het opnieuw Beveren dat na een kwartier in de tweede helft de beste mogelijkheid in de tweede helft op zijn conto mocht schrijven. Koyalipou mocht alleen afgaan op doel, maar Miras hield de bal met een miraculeuze redding tegen. Niet veel later was er opnieuw een straffe redding van Miras nodig op een voorzet van Koyalipou. De bal belandde via zijn vuisten tegen de dwarsligger. Onze Spaanse doelman doet in zijn twee jaar bij Deinze op zulke momenten Tom Vandenberghe vergeten.

Met vier nieuwe verse krachten probeerde Grosjean zijn vierde thuisoverwinning op vier thuiswedstrijden binnen te slepen. Hendrickx mocht oprukken op de helft van Beveren en bediende Braken centraal voor de defensie. Zijn schot werd in twee tijden gestopt. Ook een voorzet van De Schryver werd niet in één tijd geklemd. Toch bleef de voorsprong uit. Beide ploegen sluiten hun zevende speeldag af met een billijk gelijkspel. KMSK Deinze weet in dit nieuwe seizoen wél nog niet wat verliezen is in de Dakota Arena.

Opstellingen

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 6. Steve De Ridder (70’ 8. Guillaume De Schryver), 7. Alessio Staelens (77’ 34. Ayman Kassimi), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 13. Denis Prychynenko, 16. Christophe Janssens, 23. Kenneth Schuermans, 77. Gonzalo Almenara, 80. Emilio Kehrer (70’ 18. Jellert Van Landschoot), 92. Lennart Mertens (77’ 14. Sven Braken)

SK Beveren: 12. Beau Reus (GK), 5. Luiz Everton (77’ 17. Jay-Dee Geusens), 7. Goduine Koyalipou (77’ 9. Gabriel Kyeremateng), 11. Taofeek Ismaheel (85’ 22. David Hrncar)’, 14. Anthony Limbombe, 15. Dries Wuytens (C), 19. Yousef Salech (85’ 10. Tiago Cukur), 32. Jakov Filipovic, 33. Louis Verstraete, 77. Giorgi Moistrsraphishvili, 78. Bryan Goncalves