ZA 02.03

20U00

Competitie

KMSK Deinze - RSCA Futures

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Tactische ingrepen trekken Deinze in de tweede helft over de streep

Nieuws Bericht geplaatst op dinsdag 05 september 2023

KMSK Deinze heeft op de vierde speeldag van het seizoen afgerekend met RFC Luik. Deinze begon nochtans goed aan de wedstrijd en kwam al na twee minuten op voorsprong via Guillaume De Schryver. Ex-Deinzespeler Bertaccini zette de bordjes op het kwartier in evenwicht. Pas in de tweede helft sloeg de Deinse motor helemaal aan en zorgden Staelens en Van Landschoot voor de geruststellende voorsprong en de drie punten.

Na een drie op negen in de eerste drie wedstrijden van het seizoen had Oranje-Zwart maar één doel en dat was de wedstrijd tegen RFC Luik afsluiten met een overwinning. Coach Marc Grosjean hield voor de vierde speeldag op rij vast aan zijn basiself om de wedstrijd tegen RFC Luik te bekampen. De eerste minuten van de wedstrijd brachten al meteen vuurwerk. Na amper 40 seconden spelen belandde een voorzet van D’Ostilio in de armen van Miras. Aan de overkant reageerden Deinze met een actie tussen Janssens en Van Landschoot. De Schryver tikte uiteindelijk de voorzet van die laatste tegen de netten. Onze zomeraanwinst scoorde op die manier zijn eerste in de kleuren van onze club en tekende bovendien voor het snelste doelpunt van de Challenger Pro League tot dusver.

Ook Luik toonde zich gevaarlijk in het openingskwartier van de wedstrijd. Na zes minuten spelen verzilverden de bezoekers een penalty. Cascio kon zich knap doorzetten in het centrum van het veld, waarna hij het vanop zo’n 25 meter probeerde. Schuermans hield zijn handen in een verkeerde positie, waarop hij scheidsrechter Letellier geen andere keus liet dan naar de stip te wijzen. Onze doelman Nacho Miras ontpopte zich al vroeg in de wedstrijd tot een van de spelers van de match, aangezien hij de penalty van Mouhli stopte met een fantastische save.

De bezoekers lieten het daar niet bij en uiteindelijk wisten ze op het kwartier toch de score gelijk te trekken. Bertaccini rekende af met Kenneth Schuermans en plaatse uiteindelijk de bal in de rechteronderhoek, voorbij onze Spaanse doelman. Enkele minuten later toonde de ex-Deinzespeler zich opnieuw gevaarlijk met een afstandsschot, al viel die deze keer niet binnen het kader.

Na de vurige beginfase gunden beide ploegen elkaar wat meer rust. RFC Luik was tevreden met een punt en wierp een verdedigend blok op. Het probeerde vooral te loeren op de counter om de organisatie van de Tigers op die manier te ontwrichten. Deinze daarentegen had geen antwoord klaar op het blok van de bezoekers. Vlak voor de rust toonde Luik zich nog eens gevaarlijk met een afstandsschot. Reno Wimots, zoon van gewezen Rode Duivel Marc Wilmots, zette Nacho Miras nog een laatste keer voor de rust aan het werk.

 

Na de koffie zagen de supporters een ander Deinze uit de kleedkamers stormen. Coach Marc Grosjean voerde daarenboven twee wissels door. De Ridder en Almenara moesten een afwezige Anne en doelpuntenmaker De Schryver vervangen. Door de tactische wijzigingen schoven Hendrickx en Staelens een rijtje naar voor, waardoor zij een meer aanvallende functie kregen. Terwijl de verse krachten meer verdedigende taken voor zich namen.

KMSK Deinze groeide zichtbaar in de tweede helft en toonde zich een pak gevaarlijker in de tweede helft. Toch beleven de grote kansen voorlopig uit. Op het uur was het uiteindelijk toch prijs voor Oranje-Zwart. Alessio Staelens zette zich knap door in het strafschopgebied van de Luikenaren en plaatste de bal enig mooi voorbij doelman Debaty.

De nieuwe rol gaf Staelens zichtbaar vleugels en met zijn aanvallende pulsen tilde hij Deinze naar een niveau hoger. Van Landschoot testte een paar minuten later de vuisten van Debaty na een aflegger van Braken.

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd hield de Dakota Arena toch even de adem in. Bij een zeldzame mogelijkheid van Luik kwam Bruggeman alleen voor doel, hij besliste echter naast. Toch zorgde die mogelijkheid voor nieuwe hoop bij Luik. Eerst besliste Bertaccini naast en ook Bruggeman besloot op een niet te missen mogelijkheid naast.

De hoop bij Luik was slechts van kleine duur. Doelman Debaty moest zich eerst reppen op een losgebroken Staelens, daarna puurde de doelman van de bezoekers er een kattensprong uit op een vrije trap van Hendrickx en ook op een afstandsschot van De Ridder was er een ingreep nodig van Debaty. Uiteindelijk mocht Van Landschoot het derde doelpunt van de namiddag op zijn naam schrijven. Na een fantastische run van Staelens bediende Hendrickx Van Landschoot van het doelpunt.

KMSK Deinze toonde zich opnieuw strijdlustig na de nederlaag tegen Lommel SK vorige week en maakte na een lastige partij komaf met RFC Luik. Volgende week spelen de Tigers in de zesde ronde van de Beker van België tegen Olympic Charleroi, uit Eerste Nationale. Daarna ontvangen de Tigers RFC Seraing in de voorlopig oninneembare Dakota Arena.

 

Opstellingen 

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 5. Laurent Lemoine (23’ 13. Denis Prychynenko), 7. Alessio Staelens (90’ 34. Ayman Kassimi), 8. Guillaume De Schryver (45’ 6. Steve De Ridder), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 14. Sven Braken (68. 92. Lennart Mertens), 16. Christophe Janssens, 18. Jellert Van Landschoot, 22. Souleymane Anne (45’ 77. Gonzalo Almenara), 23. Kenneth Schuermans

RFC Luik: 1. Kevin Debaty, 4. Jordan Bustin, 7. Benoit Bruggeman, 9. Adriano Bertaccini, 10. Mohammed Mouhli (62’ 6. Ryan Merlen), 13. Damien Mouchamps (88’ 26. Maxime Cavelier), 18. Benoit Nyssen, 19. Benjamin Lambot, 21. Alessio Cascio (68’ 8. Jesse Mputu), 24. Reno Wilmots (88’ 2. Lima Lioka), 25. Jonathan D’Ostilo (C)

 

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO