ZO 12.05

16U00

Competitie

KMSK Deinze - Lommel SK

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

ABONNEMENTEN 24-25

Koop nu je abonnement voor het nieuwe seizoen!

KMSK Deinze verliest op strafschoppen van Olympic Charleroi in de zesde ronde van de Beker van België

Nieuws Bericht geplaatst op maandag 11 september 2023

KMSK Deinze is er niet in geslaagd om door te stoten in de Beker van België. Nochtans begonnen de Tigers goed aan de wedstrijd en kwamen ze na twintig minuten op voorsprong na een kopbal van Quintero. De thuisploeg kwam vlak voor rust langszij na een lichte penalty. Olympic Charleroi liet het balbezit aan Deinze en loerde vooral vanop de counter. Uiteindelijk vergaten beide ploegen hun kansen af te maken en besliste een bloedstollende penaltyreeks over het lot van Oranje-Zwart. Onze Tigers begonnen rampzalig aan die reeks met twee missers in hun eerste twee penalty’s en die dreun kwamen ze niet meer te boven. Einde verhaal voor KMSK Deinze in de beker.

Weinig verrassingen in de opstelling van onze Tigers voor de bekerwedstrijd tegen Olympic Charleroi, dat uitkomt in de Eerste Nationale. Coach Marc Grosjean moest wel noodgedwongen schuiven in zijn verdediging, na blessures van Laurent Lemoine (hamstring) en Kenneth Schuermans (achillespees). Lennart Mertens kreeg in de spits de voorkeur op Sven Braken, terwijl Steve De Ridder dan weer de positie van Teo Quintero op het middenveld innam. Ook William Dutoit kreeg speelminuten in deze zesde ronde van de Croky Cup.

 

Het mocht niet verbazen dat KMSK Deinze zijn tegenstander meteen bij de keel probeerde te grijpen. Oranje-Zwart eiste de bal op en dat resulteerde na twee minuten in de wedstrijd al voor een eerste kleine mogelijkheid voor Alessio Staelens. Doelman Tommy Plumain kon de bal echter eenvoudig uit de lucht plukken. Na een sterk uitgespeelde mogelijkheid tussen Almenara en Staelens kon De Schryver zijn kopbal niet kaderen.

Na twintig minuten wisten onze Tigers voor het eerst de netten te laten trillen in het Stade de la Neuville. Een hoekschop van Hendrickx werd slecht weggewerkt, waarna Plumain in eerste instantie nog het schot van Staelens kon keren. In de herneming werkte Quintero de bal eenvoudig tegen de netten. Op het halfuur kreeg Olympic Charleroi zijn eerste twee mogelijkheden van de wedstrijd. Ghesquiere baande zich een weg door de Deinse verdediging, maar besliste onbesuisd in het zijnet. Medfai kopte niet veel later in de handen van Dutoit.

De thuisploeg groeide in de wedstrijd en verzilverde na het sterke openingsbegin van Deinze verschillende mogelijkheden. Vlak voor de rust wees scheidsrechter Chaspierre naar de stip voor een lichte duw van Janssens in de rug van Kamara. Paulet schaarde zich achter de bal en stuurde Dutoit de andere richting uit. Les Dogues kwamen na een wel heel discutabele penalty terug op gelijke hoogte. Toch konden de Tigers nog even tegenprikken via De Schryver. Hij kon de voorzet van Staelens niet kaderen.

 

Na de koffie eisten de Tigers net als in de eerste helft opnieuw het balbezit op. De Tigers kwamen gedreven uit de kleedkamer en zochten een snelle tweede treffer. Mertens kopte kort na het begin van de tweede helft in de handen van Plumain. De thuisploeg loerde vooral op de counter en moest het hebben van diepe steekballen op zijn spits Kamara. Die laatste kon alleen afgaan op het doel van Dutoit, maar onze Franse doelman was echter sneller bij de bal.

Oranje-Zwart had het overwicht, maar de Tigers wisten voorlopig het stugge blok van de thuisploeg niet te doorbreken. Twintig minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kon Hendrickx zich knap doorzetten in de zestien. Onze kapitein besliste echter over. Ondertussen had onze coach Marc Grosjean ook ingegrepen met de inbreng van Sven Braken nieuwkomer Emilio Kehrer. De jonge Duitser, die een jaar gehuurd wordt van Cercle Brugge, ging op wandel in de zestien, maar vergat uiteindelijk de bal. Kehrer liet enkele veelbelovende dingen zien in zijn eerste wedstrijd voor Oranje-Zwart.

Naar het einde van de reguliere speeltijd werd de sfeer op het veld steeds bitsiger. Beide ploegen gingen feller de duels in en dat resulteerde in nieuw Deins gevaar. Janssens krulde een bal richting de verste hoek, maar Plumain kon er nog met zijn vuisten bij. In het slot van de wedstrijd kon Kehrer zich bijna ontpoppen tot man van de wedstrijd, maar Plumain hield zijn kopbal nog net van de lijn. Net zoals vorig jaar moest Deinze verlengen in hun eerste bekerwedstrijd.

 

De verlengingen leverden weinig grote kansen op. Vlak voor het einde van de eerste helft hielden de meegereisde supporters van Deinze hun adem in, want een schot van Kouri dwarrelde gevaarlijk naast. In de tweede helft stapelde Deinze meer kansen op. Eerst mikte Prychynenko nipt over de kooi van Plumain, daarna moest de keeper van Charleroi opnieuw tussenkomen op een strakke vrije trap van Hendrickx. Maar ook in de verlengingen lukte het onze Tigers niet om aan het langste eind te trekken.

De penaltyreeks van de Tigers begon dramatisch. Zowel Prychynenko en Quintero trapten op de keeper, waardoor Charleroi meteen twee doelpunten kon uitlopen. Door een save van Dutoit werd het toch nog even spannend, maar uiteindelijk trapte ex-Deinzespeler Ghesquiere de beslissende penalty binnen. Het bekerverhaal van Deinze strandt al in hun eerste bekermatch.  

 

Opstellingen

Royal Olympic Charleroi: 30. Tommy Plumain, 3. Junior Ndedi, 4. Mohamed Medfai (81’ 22. Ayoub Kouri), 5. Daan Banzuzi, 6. Geoffrey Ghesquiere, 8. Simon Paulet, 23. Ismaël Kanda, 25. Souleymane Kamara (62’ 7. Mohamed Dahmane), 27. Darren Pompé (103’ 20. Thierno Gaye), 77. Lucas Walbrecq, 93. Wassim Mechmache (89’ 17. Bilel Hassaini)

KMSK Deinze: 28. William Dutoit, 3. Teo Quintero, 6. Steve De Ridder (105’ 11. Nicolas Mercier), 8. Guillaume De Schryver (60’ 80. Emilio Kehrer), 10. Gaëtan Hendrickx, 13. Denis Prychynenko, 16. Christophe Janssens, 18. Jellert Van Landschoot, 77. Gonzalo Almenara (75’ 34. Ayman Kassimi), 92. Lennart Mertens (60’ 14. Sven Braken)

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO