ZA 02.03

20U00

Competitie

KMSK Deinze - RSCA Futures

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Bloed, zweet, maar vooral Sven Braken

Nieuws Bericht geplaatst op zondag 17 september 2023

De overwinning tegen RFC Seraing heeft bloed, zweet en tranen gekost. Maar Sven Braken heeft KMSK Deinze in de slotfase wel de verdiende overwinning bezorgd. Onze Tigers hadden gedurende de hele wedstrijd het overwicht op het veld, maar morsten vooral met de kansen. De bezoekers konden daarnaast rekenen op een sterke doelman en ook de deklat speelde zijn rol in de wedstrijd. Toch kan Oranje-Zwart dankzij zijn derde thuisoverwinning vooral naar boven kijken in het klassement. De Tigers klimmen naar een vierde plaats in de stand.

KMSK Deinze had in de voorbije twee thuiswedstrijden een oninneembare vesting van de eigen Dakota Arena gemaakt. Zowel KV Oostende als RFC Luik keerden zonder punten terug naar huis. Coach Marc Grosjean wou dan ook logischerwijs bij de derde thuiswedstrijd de punten thuishouden. Toch koos hij voor vier nieuwe spelers in zijn basiself in vergelijking met de thuiswedstrijd tegen RFC Luik. Lennart Mertens nam voorin de plaats van Sven Braken en ook Prychynenko, Almenara en De Ridder werden vanwege enkele tactische verschuivingen in de startopstelling opgenomen.

 

De Tigers drukten de bezoekers uit Luik meteen achteruit en eisten al vroeg in de eerste helft het meeste balbezit op. Na tien minuten zag De Ridder Mertens in de diepte, die laatste besliste echter tegen de vuisten van Pape Sy. Oranje-Zwart bleef de kansen opstapelen in het openingskwartier van de wedstrijd. Van Landschoot zag zowel Staelens als Mertens voor doel, die laatste liet de bal slim over zich heen gaan, waarna Staelens in de handen van Sy mikte.

De bezoekers uit Seraing, dat vorig jaar nog in 1A speelde, moesten het vooral hebben van countermogelijkheden. Op snelheid probeerden les Métallos vooral hun spelmaker Cachbach te vinden om voor de nodige dreiging te zorgen, al kwamen de bezoekers in het openingshalfuur amper in de buurt van onze doelman Nacho Miras. Net na het openingshalfuur konden de bezoekers zich via Douane knap doorzetten in de defensie van Oranje-Zwart. Uiteindelijk kreeg hij de bal tot bij Guillaume, die dankzij een fantastische redding van Miras van het openingsdoelpunt werd gehouden.

Deinze raakte voorlopig niet voorbij het sterke verdedigende blok van RFC Seraing. De Tigers probeerden vooral via hoge voorzetten hun diepste man, Lennart Mertens, te bereiken, maar dat gebeurde niet in de eerste helft. Het leverde Oranje-Zwart vooral een pak corners op, al was de dreiging daar ook miniem.

 

Na de koffie bleef Deinze het baloverwicht behouden en kroop Seraing met z’n allen op de eigen helft. De Tigers waren ook daar dominant, al ontbrak het hen voorlopig aan de juiste pass. Wanneer de bal over Pape Sy heen waaide, kon Almenara de bal niet kaderen.

De Tigers misten vinnigheid voorin en dat had de coach ook gezien. Op het uur maakte Kehrer zijn debuut in de Dakota Arena en ook Souleymane Anne werd erin gebracht voor Almenara. Bij de eerste actie van Kehrer was het bijna meteen raak. Een been van de bezoekers zorgde ervoor dat zijn schot niet tussen de kooi van Sy viel. Verder werden ook Braken en De Schryver in het veld gebracht om voorin voor de nodige creativiteit te zorgen. Met een fantastische omhaal werd Braken zijn schot met de vingertoppen gestopt. Seraing stond op breken, maar de deklat behoedde Quintero van de openingstreffer en de voorsprong voor Oranje-Zwart.

In de slotminuten van de wedstrijd bleven onze Tigers aanspraak maken op de verdiende voorsprong, maar de schoten werden te centraal op het doel gericht. Kehrer baande zich vlak voor affluiten een weg door de defensie en vond Braken voor doel, maar die brak zijn schot. Ook Anne kreeg de bal in de herneming niet tussen de palen. Oranje-Zwart bleef beuken en uiteindelijk brak Braken in de slotminuten de ban. Na een corner van Deinze bleef de bal lang hangen voor het doel van Seraing, waarna Braken de bal met een absolute frommelgoal tegen de netten kegelde. De ban voor Braken is eindelijk gebroken en het was meteen een belangrijke… De overwinning van Deinze was een feit, al was Seraing in de slotseconden nog dicht bij een gelijkmaker, maar ze besloten tegen de paal.

 

Oranje-Zwart springt dankzij de overwinning naar de vierde plaats in het klassement. Volgende week kijken de Tigers hun aartsrivaal Zulte-Waregem in de ogen en staat de voorlopige koppositie in de Challenger Pro League op het spel.

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras, 3. Teo Quintero, 6. Steve De Ridder (75’ 8. Guillaume De Schryver), 7. Alessio Staelens, 10. Gaëtan Hendrickx (C), 13. Denis Prychynenko, 16. Christophe Janssens, 18. Jellert Van Landschoot (63’ 80. Emilio Kehrer), 23. Kenneth Schuermans, 77. Gonzalo Almenara (63’ 22. Souleymane Anne), 92. Lennart Mertens (68’ 14. Sven Braken)

RFC Seraing: 61. Pape Sy (GK), 9. Pepe Fall (68’ 22. Alama Bayo), 10. Mathieu Cachbach (63’ 25. Djibril Diarra), 14. Valentin Guillaume (63’ 27. Sambou Sissoko), 15. Cheikhou Ndiaye, 17. Sandro Tremoulet (45’ 28. Elias Spago), 20. Romain Metanire, 23. Christophe Lepoint (C), 29. Oussmane Kebe, 43. Maïdine Douane ‘86’ 49. Mohammed Camara), 99. Mahamadou Dembele

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO