ZA 02.03

20U00

Competitie

KMSK Deinze - RSCA Futures

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

KMSK Deinze stuit op een uitgekookt Lommel SK

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 26 augustus 2023

KMSK Deinze is er niet in geslaagd om de zegereeks van Lommel SK te stoppen. Op bezoek in het Soevereinstadion had de leider aan één mogelijkheid genoeg om de score te openen en de overwinning thuis te houden. Nochtans had Oranje-Zwart een uitgedokterd plan klaar, maar ontbrak het de Tigers vooral aan efficiëntie om de drie punten naar de Dakota Arena mee te nemen. Doelman Jari De Busser speelde in het slot van de partij de hoofdrol en hield Quintero tot twee keer toe van de gelijkmaker.

Op bezoek in het Soevereinstadion hield coach Marc Grosjean vast aan zijn basiself van de afgelopen twee speeldagen. Met onder meer Sven Braken in de diepe spits en het duo Laurent Lemoine en Kenneth Schuermans centraal achterin had Oranje-Zwart het doel om voor een tweede zege op rij te gaan. De Tigers moesten dan wel opboksen tegen leider Lommel SK, waarbij er maar liefst vijf nieuwe namen stonden in de opstelling in vergelijking met vorig jaar. In totaal voerden de Limburgers maar liefst 25 transfers uit deze zomer. 

 

De Tigers toonden zich na twee minuten in de wedstrijd al meteen gevaarlijk. Na knap combinatievoetbal tussen De Schryver en Van Landschoot zette Braken met een afstandsschot van net buiten de zestien doelman De Busser meteen aan het werk. Ook Nacho Miras werd in de eerste tien minuten van de wedstrijd getest. Onze Spaanse doelman moest goed plat op een schuiver van Lucas Schoofs, een van de nieuwe namen bij Lommel SK.

Na de twee mogelijkheden, een voor elke ploeg, begon een lange studieronde die zou duren tot het einde van de eerste helft, waarin beide ploegen vooral op zoek waren naar echte kansen. KMSK Deinze leunde vooral achteruit en probeerde het overwicht aan de thuisploeg te laten. Wanneer de mogelijkheid zich voordeed, rukte Oranje-Zwart wel op en probeerden ze de thuisdoelman in verlegenheid te brengen. Aan het einde van de eerste helft hadden de Tigers enkele gevaarlijke kansen verzameld, maar een goede controle of de laatste pass belette Oranje-Zwart van het openingsdoelpunt.

 

Na de koffie kreeg Deinze net als in de eerste helft de eerste mogelijkheid. Oranje-Zwart kon opnieuw profiteren van de ruimte na een Lommelse aanval, waarna Braken de bal een meter over de kooi van De Busser besliste. De Tigers kwamen als beste ploeg uit de kleedkamer. Na tien minuten in de tweede helft had Oranje-Zwart altijd op voorsprong moeten staan. Janssens zag Anne aan de verste paal, maar die mikte van dichtbij onbesuisd over. Ook De Schryver mikte niet veel later een meter naast.

De thuisploeg had het moeilijk om kansen bij elkaar te voetballen, maar op het uur vond de thuisploeg toch de ruimte in de Deinse verdediging. De jonge Braziliaan Sales plaatste zijn schot buiten het bereik van Miras. Door het openingsdoelpunt van Lommel nodigde de thuisploeg Deinze uit om meer druk te zetten en de aanval op te zoeken, daardoor konden de groen-witten teren op hun technisch vernuft om Miras te bedreigen.

Toch was het vooral Deinze dat zijn troepen op de helft van Lommel posteerde. Het was wachten tot op tien minuten van het einde vooraleer Oranje-Zwart aan zijn slotoffensief begon. Eerst moest De Busser goed plat op een schot van Braken. Op de corner die daarop volgde, belette de dwarsligger Christophe Janssens van de gelijkmaker. Doelman De Busser was de absolute uitblinker in de partij. Hij stopte Quintero tot twee keer toe van de gelijkmaker met twee absolute wereldsaves. 

KMSK Deinze had een uitgedokterd plan klaar voor de verplaatsing naar Lommel, maar stuitte uiteindelijk op een uitgekookte thuisploeg die aan één mogelijkheid genoeg had voor de overwinning. Lommel SK boekt zo voor de derde keer op rij een overwinning met het kleinste verschil en behoudt het maximum van de punten. Deinze had meer verdiend, maar keert uiteindelijk met lege handen naar huis. 

 

Opstellingen 

Lommel SK: 20. Jari De Busser (GK), 2. Kluiverth Aguilar, 5. Dries Wouters, 8. Dermane Karim, 10. Igor Vetokele, 15. Lucas Schoofs, 19. Arthur Sales (82’ 32. Juho Talvitie), 23. Alex Granell (89’ 6. Glenn Neven), 30. Zalán Vancsa, 38. Yeboah Amankwah, 79. Sam De Grand

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 5. Laurent Lemoine, 7. Alessio Staelens, 8. Guillaume De Schryver (78’ 6. Steve De Ridder), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 14. Sven Braken, 16. Christophe Janssens, 18. Jellert Van Landschoot (78’ 34. Ayman Kassimi), 22. Souleymane Anne (69’ 77. Gonzalo Almenara), 23. Kenneth Schuermans

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO