ZA 27.04

16U00

Competitie

Patro Eisden MM - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

KMSK Deinze sluit zijn seizoen af met een klinkende overwinning in de Oost-Vlaamse derby

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 12 mei 2023

Onze Tigers hebben hun laatste match van het seizoen overtuigend gewonnen van FCV Dender. KMSK Deinze had de touwen gedurende de hele wedstrijd stevig in handen. Mertens en Van Landschoot wisten Deinze al snel in de eerste helft op voorsprong te zetten, waarna Staelens in de tweede helft voor voor het zegezekere derde doelpunt zorgde. In het slot van de wedstrijd maakte Dender het met twee aansluitingstreffers nog onnodig spannend, maar uiteindelijk trok Deinze in zijn laatste match van het seizoen aan het langste eind.

Coach Marc Grosjean koos in zijn laatste wedstrijd van het seizoen voor Teo Quintero als libero op het middenveld, in plaats van in de centrale verdediging. De inbreng van Quintero was een sterke keuze van onze coach. Toch had Deinze de enige tijd nodig om te groeien doorheen de wedstrijd. Maar na een kwartier kreeg onze Venezolaanse international een geniale ingeving. Quintero zette zich knap door op de helft van Dender en probeerde het met een schot net buiten de rechthoek. Zijn poeier belandde in de voeten van Mertens, waarna onze topschutter aller tijden het openingsdoelpunt tegen de netten werkte. 

Dender wist dat het zijn druk op de thuisploeg moest vergroten, maar het doelpunt viel opnieuw aan de overkant. Prychynenko stak Staelens vanop de eigen helft diep en zorgde voor een uitstekende countermogelijkheid. Staelens kon alleen af op doel en bediende Van Landschoot voor zijn zevende van het seizoen én het tweede doelpunt van de avond. De Tigers domineerden de eerste helft en lieten het na om de voorsprong nog verder uit te breiden. Na een een-tweetje met Vansteenkiste besliste Van Landschoot via het been van Borry naast. Deinze was vooral sterk langs de flanken, waar ze de Denderse defensie belegerden. Ook Dender was er kort voor rust nog even dichtbij. Rajsel stormde alleen af op Miras, maar Vansteenkiste haalde met een ultieme tackle nog de angel uit de aanval.

 

Na de koffie was Dender als sterkste ploeg uit de kleedkamers gekomen. De bezoekers probeerden Miras een aantal keer in verlegenheid te brengen, maar de Deinse defensie stond pal en verhinderde een aansluitingstreffer. De tweede helft werd in het openingskwartier vooral gedomineerd door strijd op het middenveld. Janssens zorgde 20 minuten voor het einde van de tweede helft voor de eerste grote dreiging in de tweede helft. Onze rechtsachter draaide zich naar binnen en besliste tegen de dwarsligger. Niet veel later verraste Staelens ei zo na Gies met een boogballetje. De doelman van de bezoekers kon er nog net met zijn vingertoppen bij. 

De kansen voor Deinze stapelden zich op en dat resulteerde uiteindelijk ook in het derde Deinse doelpunt van de wedstrijd. Onze kapitein Gaëtan Hendrickx kon zich doorzetten in de zestien en bediende Staelens voor het derde Deinse doelpunt van de avond. Hendrickx klokt dit seizoen uiteindelijk af op tien assists. 

Dender gaf de moed niet op en dat loonde. In de laatste tien minuten van de wedstrijd maakten de bezoekers nog twee doelpunten. Cools en Lallemand lieten het meegereisde Denderse publiek nog even kirren van plezier. Deinze sluit het seizoen af met negen op negen en trekt met een positief gevoel de zomerstop in.

 

Opstellingen 

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero (61’ 52. Jur Schryvers), 4. Liam Fraser (72’ Liridon Balaj), 7. Alessio Staelens, 10. Gaëtan Hendrickx ©, 13. Denis Prychynenko, 16. Christophe Janssens (82’ 2. Yuta Miyamoto), 17. Jannes Vansteenkiste, 18. Jellert Van Landschoot (83’ 34. Ayman Kassimi), 23. Kenneth Schuermans, 92. Lennart Mertens (72’ 9. Dylan De Belder)

FCV Dender: 1. Xavier Gies, 4. Kjetil Borry (79’ 23. Valerii Dubko), 8. Jasper Van Oudenhove (72’ 20. Alexandre De Bruyn), 10. Lennard Hens ©, 11. Nicolas Raysel (72’ 9. Michael Lallemand), 12. Antoine De Bodt (45’ 17. Zakaria Atteri), 16. Gilles Ruyssen, 21. Kobe Cools, 24. Joachim Ngongo, 25. Kenneth Houdret (45’ 18. Nathan Rhodes), 28. Stefano Marzo

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO