ZA 27.04

16U00

Competitie

Patro Eisden MM - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

KMSK Deinze vergeet zichzelf te belonen na dominante partij tegen Lommel SK

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 18 maart 2023

KMSK Deinze is in de eigen Dakota Arena blijven steken op een gelijkspel tegen Lommel SK. Onze Tigers hadden de wedstrijd in handen en beloonden zichzelf al snel via het openingsdoelpunt van Alessio Staelens. Daarna vergat Oranje-Zwart zijn kansen af te maken en de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Uiteindelijk viel het doelpunt aan de overkant. Neven kon de gelijkmaker vrij inkoppen en besliste de eindstand.

KMSK Deinze is bezig aan de voorbereidingen voor volgend seizoen, maar ondertussen moeten onze Tigers wel nog altijd aan de bak in de Relegation Play-Offs. Coach Marc Grosjean voerde opnieuw enkele noodgedwongen wijzigingen door in zijn basiself na blessureperikelen bij onder andere onze verdedigende middenvelder Steve De Ridder. Grosjean koos voor twee nieuwe wijzigingen, namelijk Jur Schryvers en Christophe Janssens. Daarnaast koos Steve Bould, coach bij Lommel SK, voor enkele nieuwe jonge namen in zijn basiself. 

 

De confrontatie tussen Oranje-Zwart en de bezoekers kondigde zich aan als een duel tussen de beste ploegen uit de Relegation Play-Offs. Zowel Lommel als Deinze ambiëren nog de eerste plaats in dat klassement, waardoor een open wedstrijd zich aankondigde. KMSK Deinze begon snedig aan de wedstrijd en na tien minuten resulteerde dat meteen in het openingsdoelpunt van de wedstrijd. Onze Tigers konden na een stilstaande fase van Lommel counteren. Balaj gebruikte zijn snelheid om de aanval op te zetten, waarna Staelens, na wat geharrewar, de bal voorbij doelman Izevic kon werken. 

De bezoekers uit Lommel hadden het lastig om zich doorheen de Deinse defensie te wurmen. Het gevaar kwam vooral van onze Tigers, maar een tweede doelpunt leverde dat voorlopig nog niet op voor Oranje-Zwart. Het spelbeeld ging op het halfuur goed op en neer, waarna zowel Lommel als Deinze enkele kansjes opstapelden. De doelmannen werden echter niet aan het werk gezet. Onze Tigers waren de dominantste ploeg op het veld en verdienden een tweede doelpunt, maar uiteindelijk kwam dat er in de eerste helft niet meer. 

 

Na de pauze ging Deinze door op zijn elan van de eerste helft. Een voorzet van Van Landschoot schoof door de Lommelse defensie, alleen kon niemand van de thuisploeg zijn voet er tegen zetten, waardoor een geruststellend tweede doelpunt opnieuw uitbleef. Op het uur kreeg Hendrickx dé mogelijkheid om ook zijn naam op het scorebord te zetten, maar hij plaatste zijn schot net naast de kooi van Izevic. Voor Lommel bleef het ook in de tweede helft zoeken naar een mogelijkheid om een voet te kunnen zetten naast de thuisploeg. Een paar minuten later was ook Mertens tot twee keer toe dicht bij een verdubbeling van de score

Met nog twintig minuten op de klok kon Lommel aandringen op aangeven van Neven. Zijn voorzet waaide voorbij alles en iedereen. Deinze bleef de dominante ploeg, maar uiteindelijk viel het doelpunt onterecht aan de overkant. Neven werd vergeten in de zestien van Deinze en kon een voorzet voorbij Miras knikken. Amper een minuut later kregen onze Tigers nog bijna het deksel op de neus. Kadiri kreeg de bal uiteindelijk niet voorbij onze Spaanse sluitpost. Uiteindelijk leverde het slotoffensief van onze Tigers niets meer op en bleven onze Tigers steken op een gelijkspel, ondanks dat het bijna de hele wedstrijd gedomineerd heeft. Lommel blijft leider in de Relegation Play-Offs en behoudt zijn voorsprong van vijf punten op KMSK Deinze. 

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 4. Liam Fraser, 7. Alessio Staelens, 10. Gaëtan Hendrickx, 11. Liridon Balaj (76’ 9. Dylan De Belder), 13. Denis Prychynenko, 16. Christophe Janssens (76’ 17. Jannes Vansteenkiste), 18. Jellert Van Landschoot, 23. Kenneth Schuermans, 52. Jur Schryvers, 92. Lennart Mertens

Lommel SK: 25. Nikola Izevic (GK), 2. Kluiverth Aguilar (46’ 14. Jesper Tolinsson), 6. Glenn Neven, 8. Metinho, 11. Alonso Martinez, 15. Amar Fatah, 26. Théo Pierrot, 30. Zalán Vancsa (80’ 9. Lazar Mijovic), 38. Yeboah Amankwah, 79. Sam De Grand, 99. Vinicius Cauê (80’ 90. Jordan Attah Kadiri)

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO