ZA 18.03

16U00

Competitie

KMSK Deinze - Lommel SK

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Voorbeschouwing Dender EH – KMSK Deinze: Revanchegevoelens in de derby van Oost-Vlaanderen

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 04 februari 2023

Ondertussen is de Challenger Pro League al twintig speeldagen ver en moeten de ploegen nog twee hindernissen nemen in de aanloop naar de play-offs en play-downs. Toch ligt het klassement nog altijd op een zakdoek en blijven de teams haasje-over spelen aan de top van het klassement. Ook de strijd om een ticket voor de play-offs blijft razend spannend, aangezien enkele ploegen een uitschuiver begingen. Onze Tigers hebben het lot niet meer in eigen handen en moeten rekenen op de concurrenten om punten te laten liggen. Tegen Dender willen de troepen van Marc Grosjean alvast een nieuw resultaat neerzetten.

Na twintig speeldagen is er opnieuw een nieuwe leider in de Challenger Pro League, want door het gelijkspel van SK Beveren springt RWD Molenbeek naar de eerste plaats in het klassement.

 

Een terugblik naar de 20ste speeldag

 

Beveren werd vorige week de nieuwe leider, maar kon niet lang van die leidersplaats genieten. Op bezoek in de ‘hel van Sclessin’ stonden de Waaslanders op een dubbele voorsprong. In het slot van de wedstrijd rechtten de leeuwen wel nog de rug met de gelijkmaker in ‘extra time’. Het puntenverlies tegen SL16FC zorgt ervoor dat de Challenger Pro League een nieuwe leider kent.

 

Die leidersplaats is in handen van RWDM, dat met een 12 op 12 zijn weg naar de top voortzet. De Brusselaars waren te sterk voor Lierse Kempenzonen en wonnen met 2-1. Door de overwinning zorgt RWDM meteen voor extra spanning in de strijd voor de top 6, want door het puntenverlies van Lierse Kempenzonen ligt alles opnieuw een pak dichter in het klassement. Bovendien verloor Lierse zijn inhaalwedstrijd van Club NXT eerder deze week, waardoor ze op een gedeelde zesde plaats staan met RSCA Futures.

 

En ook Beerschot blijft zich volop mengen in de strijd om de eerste plaats. Na twee nederlagen kon het in de absolute slotfase toch de overwinning thuis houden tegen Jong Genk. Na 25 minuten keken de Kielse Ratten wel al tegen een achterstand aan van twee doelpunten, maar dankzij Sanusi kon het in eigen huis toch nog zegevieren. Dankzij de overwinning volgt het op één punt van RWD Molenbeek en staat het naast SK Beveren.

 

Ook Lommel, de vijfde in de stand, liet punten liggen en ziet RSCA Futures naderen tot op een punt van de vijfde plaats. Vancsa en Myny zorgden voor de enige doelpunten van de partij tussen Lommel en Dender. Dender had in het slot van de wedstrijd wel nog de kans op de 1-2, maar Cukur kreeg de bal niet tegen de touwen.

 

RSCA Futures doet voorlopig ook nog altijd volop mee in de strijd voor een plaats in de top. Afgelopen speeldag haalden ze hun eerste overwinning van het jaar bij. In een 1-3 overwinning bij Virton was de glansrol weggelegd voor de 20-jarige Camara. Hij was met drie assists bij elk doelpunt van Anderlecht betrokken en wees jong paars-wit de weg.

 

Toch zal het enorm spannend blijven tot aan de slotspeeldag, want ook onze Tigers blijven in de strijd. Marc Grosjean en co zorgden voor de eerste nederlaag van Club NXT sinds november. Nochtans kwamen de Bruggelingen eerst op voorsprong, maar na een rode kaart van Homma draaide Deinze de rollen om en kwamen ze als winnaar uit de bus.

 

Het ‘Statistiekenboekje’

 

Na 20 speeldag in de competitie is er een ‘eenzame’ topscorer in de Challenger Pro League. Thierno Barry (SK Beveren) tikte op de 20ste speeldag zijn totaal aan tot 14 doelpunten, waardoor hij Lucas Stassin (RSCA Futures) met één doelpunt op achterstand houdt. Ook Thibo Baeten en Mickaël Biron blijven nog kans maken op de topschutterstitel.

Bij de assists staat Guillaume De Schryver (Lierse Kempenzonen) nog altijd aan de leiding met acht assists. Hij wordt gevolgd door Alonso Martinez (Lommel), maar hij behoudt wel nog altijd een voorsprong van twee assists op de snelle flankaanvaller van Lommel. Verder in het klassement duiken ook de namen van Anisse Brrou en Camara op. Die laatste dikte zijn totaal aan tot vier, waarvan hij er drie uitdeelde op de 20ste speeldag.

En ook in de ‘clean sheet’-ranking zijn er amper wijzigingen te noteren. Beau Reus van SK Beveren blijft de enige leider. Hij wist zeven keer de nul te houden. Defourny 5RWDM) volgt met vijf clean sheets op een tweede plaats. Tot slot staat ook onze Spaanse sluitpost Nacho Miras in de top vijf met drie wedstrijden zonder tegendoelpunten. Bovendien kreeg hij deze week een plaats in het elftal van de week, dankzij zijn sterke parades in de wedstrijd tegen Club NXT.

 

Nieuwe versterkingen bij Dender

 

Onze tegenstander Dender heeft net al ons enkele inkomende transfers gedaan om zijn kern kwalitatief te verbeteren. Dender kon de 28-jarige Alexandre De Bruyn strikken op uitleenbasis en verzekerde zich daarmee van extra kracht op het middenveld. De Bruyn deed ervaring op bij STVV, AA Gent en wordt nu gehuurd van KV Kortrijk. Bovendien is de middenvelder bekend met de Challenger Pro League aangezien hij in 62 duels voor Lommel SK 21 keer tot scoren kwam.

 

Ook de 24-jarige Italiaanse linksachter Matteo Perri maakte in de afgelopen transferperiode de oversteek. Perri werd opgeleid bij Sampdoria Gunua en Ascoli en kwam dit seizoen in actie bij Virton. Dit seizoen kwam hij tot twaalf keer toe in actie voor de Luxemburgers.

 

Tot slot wisten ze bij Dender hun defensie gevoelig te versterken, want ze legden ook de voormalige kapitein van RWDM Gilles Ruyssen vast. Ruyssen toonde zich enorm sterk in de wedstrijd tegen Lommel en heeft zijn stek meteen opgeëist.

 

Onze ‘Transfer Deadline Week’ in een notendop

 

Ook wij hebben deze laatste week van de wintermercato niet bij de pakken blijven zitten. Eerst was er het nieuws over onze nieuwe zusterclub, namelijk Juventud Torremolinos. Daar zullen spelers tussen de 21 en 23 jaar wedstrijdervaring kunnen opbouwen om daarna de mogelijkheid te hebben om aan te sluiten bij de A-ploeg.

 

En op de transfer deadline day haalden we ook nog een laatste versterking binnen. Marselino Ferdinan is een jonge talentvolle Indonesische aanvallender middenvelder. Marselino kon op interesse rekenen van meerdere Belgische ploegen, maar uiteindelijk koos hij toch voor de kleuren van Deinze.

 

Ferdinan wordt aanzien als het grootste talent van zijn land en stond in 2021 nog in de lijst van 60 meest beloftevolle jongeren ter wereld van de Britse kwaliteitskrant The Guardian. In 34 wedstrijden op clubniveau was hij goed voor 7 goals en 9 assists. Ferdinan is sinds een jaar A-international en ondertussen zelfs de jongste doelpuntenmaker ooit van zijn land.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens GGG DEA MGG