HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

KMSK Deinze verliest voor het eerst sinds februari in eigen huis

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 02 december 2023

Oranje-Zwart weet weer wat verliezen is in eigen huis. Club NXT kwam naar de Dakota Arena om hun reeks van zes speeldagen zonder overwinning te doorbreken. De jonge Bruggelingen begonnen goed aan de wedstrijd en zorgden meteen voor dreiging met een trap van Vermant op de dwarsligger. De Tigers groeiden in de wedstrijd, maar konden de Brugse defensie in de eerste helft niet breken. Na de rust brak Lemoine de ban na een kopbal op een vrije trap van Hendrickx. Toch was het Club NXT dat aan het langste eind trok. Blauw-Zwart kwam dankzij zijn vinnige spel nog drie keer tot scoren en brak op die manier de Deinse hegemonie in eigen huis.

Vorig weekend begon onze  nieuwe coach Hans Somers uitstekend aan zijn debuut bij Oranje-Zwart met een overwinning op het veld van Francs Borains. Logischerwijs wou hij die lijn ook doortrekken in de confrontatie tegen Club NXT. Toch moest Somers zijn elftal noodgedwongen wijzigen op de linkerflank door de blessure van Christophe Janssens en Victor Alvarez. Laurent Lemoine maakte zijn rentree in de basis.

De jonge Bruggelingen kwamen met een slecht rapport richting de Dakota Arena. Club NXT kon in zijn voorbije zes wedstrijden amper één punt sprokkelen, waardoor ze met frisse moed aan de match tegen onze Tigers begonnen. Simba vuurde een eerste waarschuwingsschot af na amper twee minuten. Na een snelle combinatie van Blauw-Zwart kwam er na vijf minuten opnieuw dreiging. Vermant wurmde zich door de Deinse defensie, waarna Lenn De Smet naast de kooi van Miras mikte. Diezelfde Vermant liet zich niet veel later opnieuw opmerken. Op een snelle tegenaanval spatte zijn schot uiteen op de dwarsligger.

Onze Tigers waren goed weggekomen in het openingskwartier, maar ze groeiden doorheen de match. Staelens werd vlak voor de zestien van de Bruggelingen foutief afgestopt. Shinton bokste de vrije trap van De Schryver met zijn vuisten weg. Niet veel later kon De Schryver opnieuw voor gevaar zorgen. Zijn voorzet werd voor de voeten van Mertens gekeerd. Niet veel later zagen Mertens en Lemoine hun schoten gekeerd worden door een Brugs been. Deinze bleef voor de nodige druk zorgen in de wedstrijd, maar de Brugse defensie stond pal. Prychynenko zag op het halfuur zijn afvallende bal net over het doel van Shinton verdwijnen.

Voorlopig was het voor beide ploegen de wedstrijd van nét niet. Zowel Deinze als Club NXT zochten vaak de aanval op, maar de laatste pass ontbrak bij beide ploegen.

Bij de rust greep Hans Somers meteen in. Kassimi en Mertens bleven in de kleedkamer, terwijl Anne en Braken hun positie innamen. De Tigers kwamen veel vinniger uit de kleedkamer en dat resulteerde meteen in een grote mogelijkheid. De Schryver zag zijn schot uiteenspatten op de paal. Daarna zag ook Van Landschoot zijn schot op de paal stranden.

Het doelpunt hing in de lucht en uiteindelijk kwam die er na een klein kwartier in de tweede helft toch. Lemoine knikte een vrije trap van Hendrickx uitstekend tegen de touwen. De voorsprong van Deinze was echter niet van lange duur. Amine Et Taïbi stond volledig vrij aan de tweede paal en jaste de bal in de korte hoek tegen de touwen.

Na de gelijkmaker bleef Club NXT voor dreiging zoeken voor het Deinse doel. De vinnigheid van spitsen Faraas en Vermant bleken dodelijk te zijn voor onze defensie. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Homma sterk opzetten en met een listige bal bracht hij Faraas alleen voor doel. Die laatste twijfelde niet en trapte Club NXT op voorsprong. In het slot van de wedstrijd deed Sem Audoor de boeken volledig toe. Met een schot van buiten de zestien zette hij de 1-3 cijfers op het bord. KMSK Deinze verliest voor het eerst sinds februari in eigen huis, maar blijft wel derde staan in het klassement.

Opstellingen

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 5. Laurent Lemoine, 7. Alessio Staelens, 8. Guillaume De Schryver (68’ 6. Steve De Ridder), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 13. Denis Prychynenko, 18. Jellert Van Landschoot, 23. Kenneth Schuermans, 34. Ayman Kassimi (46’ 22. Souleymane Anne), 92. Lennart Mertens (46’ 14. Sven Braken)

Club NXT: 33. Nick Shinton (GK), 3. Jano Willems, 5. Joaquin Seys, 6. Liam De Smet (46’ 17. Vincent Goemaere), 11. Victor Barbera (15’ 9. Benjamin Faraas), 14. Liam De Smet, 15. Amine Et-Taïbi, 16. William Simba, 19. Sem Audoor, 62. Shion Homma, 76. Romeo Vermant (C) (84’ 41. Jessi Da Silva)