HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Kapitein Hendrickx to the rescue

Nieuws Bericht geplaatst op zondag 17 december 2023

‘In moeilijke tijden staat de kapitein van het schip altijd op.’ Een gezegde waar ook onze kapitein Gaëtan Hendrickx oor naar heeft. In de 94ste minuut zorgde hij met een absolute frommelgoal voor de overwinning. Nochtans had KMSK Deinze het niet onder de markt en kwamen de jongelingen van SL16FC al na vier minuten op voorsprong. Net als vorige week kon KMSK Deinze een achterstand ombuigen en trekken ze opnieuw aan het langste eind. Oranje-Zwart blijft daardoor in het zog van Beerschot en Zulte Waregem en houdt de afstand op drie punten.

De Tigers hadden nood aan de winterstop. Zo miste coach Hans Somers heel wat basispionnen door blessureperikelen, waardoor hij startte met een onuitgegeven elftal. Onze coach positioneerde Staelens op het middenveld, terwijl Kassimi en Van Landschoot fungeerden als rechts- en linksachter. Onze tegenstander, SL16FC, was, dankzij hun nieuwe coach Réginal Goreux, uit de degradatiezone geraakt en hielden positieve gevoelens over aan de vorige confrontatie tegen Oranje-Zwart. Die wonnen ze met 2-1.

De wedstrijd voor SL16FC kon niet beter beginnen, want na amper vier minuten stond de openingstreffer op het bord. De jonge Rouches profiteerden perfect van de ruimte en openden hun aanval via Berberi. Hij vond Ziani op de flanken, waarna Ghalidi de niet te missen voorzet tegen de netten trapte.

Onze Tigers hadden niet meteen een antwoord in huis op de treffer van SL16FC en hadden het lastig om echt tot kansen te komen. De verdediging van SL16FC stond goed pal. Dankzij hun voorsprong konden zij loeren op de counter, waardoor de Tigers nood hadden aan meer creativiteit in hun spel. Toch bleef Oranje-Zwart niet bij de pakken zitten. Staelens stak Anne diep, maar Epolo was sneller op de bal dan onze Mauritiaanse international.

Ook SL16FC bleef zich tonen. De jonge Rouches waren op het halfuur opnieuw aartsgevaarlijk. Ziani kon een voorzet vanop rechts niet kaderen, waarna Oranje-Zwart meteen daarna reageerde met een prik via Anne. Hij vond Mertens in de zestien, maar onze topschutter was net te laat op de bal. Ook Kassimi kon niet veel later een doelpoging achter zijn naam schrijven, maar hij plaatste zijn schot een meter naast.

Op slag van rust schakelde Oranje-Zwart een versnelling hoger. Eerst had Anne een uitgelezen mogelijk om de gelijkmaker te maken, maar zijn schot werd weggewerkt door de Luikse verdediging. Daarna stak Mertens te weinig kracht achter zijn schot om doelman Epolo te beroeren.

KMSK Deinze kwam veel scherper uit de kleedkamer en net als in de eerste helft viel er opnieuw een snel doelpunt. Anne verzilverde een hoekschop van Hendrickx perfect en mikte de bal voorbij Epolo. De Luikse keeper kwam te laat en grabbelde tevergeefs de bal uit zijn netten. Deinze bleef doorstomen en niet veel later kwamen de Tigers zelfs bijna op voorsprong. Quintero kopte op een nieuwe stilstaande fase net naast de kooi van de bezoekers.

Ook SL16FC bleef voortdurend gevaarlijk. Miras verkeek zich bijna op een voorzet van Ghalidi. Onze keeper kwam te ver uit zijn kooi, waarna er een flukse parade nodig was om de trap van Ghalidi uit zijn kooi te ranselen.

Het slotkwartier van de wedstrijd beloofde spanning langs beide kanten en ook een spervuur aan kansen. Kassimi kon oprukken langs de flanken, maar doelman Epolo redde de trap van De Belder pop een fantastische manier. Niet veel later kon Anne opnieuw oprukken. Hij was echter te zelfzuchtig en mikte op doelman Epolo. De doelman van de Luikenaren eiste ondertussen een hoofdrol op. De jongeling, die ook de netten van de jonge Rode Duivels schoonhoudt, hield niet veel later ook een karatetrap van Staelens tegen.

Diezelfde Staelens was vijf minuten voor affluiten bijna de schlemiel van de avond. Na een slechte controle kon Benjdida alleen afgaan op Miras, maar dankzij een goed teruggekeerde Spegelaere plaatste Benjdida de bal naast. Deinze bleef aandringen en uiteindelijk werd de aanvalslust van de Tigers toch beloond. Eerst ranselde Epolo een kopbal van Anne uit zijn goal, maar in de rebound zorgde Hendrickx uiteindelijk toch voor de verlossing. KMSK Deinze blijft op die manier in het spoor van Beerschot en Zulte Waregem en sluit het jaar af op een derde plaats.

Opstellingen

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras, 3. Teo Quintero, 6. Steve De Ridder, 7. Alessio Staelens, 10. Gaëtan Hendrickx (C), 13. Denis Prychynenko (82’ 25. Andreas Spegelaere), 18. Jellert Van Landschoot (89’ 11. Nicolas Mercier), 22. Souleymane Anne, 23. Kenneth Schuermans, 34. Ayman Kassimi (89’ 52. Jur Schryvers), 92. Lennart Mertens (66’ 9. Dylan De Belder)

SL16FC: 40. Mathieu Epolo, 2. Henry Lawrence, 20. Noah Makembo (63’ 9. Soufiane Benjdida), 24. Ilyes Ziani (73’ 10. Adrien Guinta), 25. Ibe Hautekiet, 26. Noah Mawete, 29. Daan Dierckx, 46. Ryan Berberi (82’ 5. Birame Diaw), 55. Brahim Ghalidi (82’ 28. Oscar Olivier), 77. Hakim Sahabo (82’ 31. Noah Dodeigne), 80. Romaine Mundle