HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

De Tigers winnen spektakelmatch op het Kiel met liefst 8 rode kaarten

Nieuws Bericht geplaatst op zondag 10 december 2023

KMSK Deinze heeft een absolute spektakelmatch op het Kiel met 1-2 gewonnen. Vooral scheidsrechter Pirard eiste de hoofdrol op. Hij deelde maar liefst acht rode kaarten uit en werd kop van jut in het Olympisch Stadion. Oranje-Zwart was met maar één doel richting Antwerpen getrokken: geen onnodige punten verliezen. Na een gelijkgaande eerste helft, kwamen de Beren met tien op voorsprong kort na de rust. Uiteindelijk draaiden de Tigers hun achterstand helemaal om en winnen ze voor het eerst sinds de invoering van de Challenger Pro League in het Olympisch Stadion.

De topper in het Olympisch Stadion kondigde zich aan als een fel beladen wedstrijd voor beide ploegen. Bij winst van Oranje-Zwart konden de Tigers hun achterstand op de leider, namelijk Beerschot, verkleinen tot drie punten. Bovendien blijft de verplaatsing richting het Kiel voor Denis Prychynenko altijd een speciale gebeurtenis. Onze Duits-Oekraïense verdediger verdedigde namelijk vijf jaar lang de kleuren van Beerschot.

Toch was het vooral de thuisploeg dat het sterkst uit de kleedkamer was gekomen. Beerschot voerde meteen de druk op en dat zorgde bijna in een eerste grote mogelijkheid voor Michez. De jonge Belgische flankaanvaller werd afgestopt door een sterke sliding van Quintero. De reactie van Deinze liet niet lang op zich wachten. Anne, die in de ploeg was gekomen voor Kassimi, kon alleen afgaan op Matijas, maar de doelman van Beerschot hield met een sterke parade zijn netten schoon.

Oranje-Zwart bleef de goede mogelijkheden opstapelen. Na heerlijk combinatievoetbal kon Hendrickx knap oprukken op de helft van Beerschot. Hij bediende De Schryver van een uitgelezen mogelijkheid , maar opnieuw stond doelman Matijas pal met een knappe voetveeg. In de herneming plaatste Hendrickx de bal naast. Opnieuw liet een tegenreactie van de tegenstander niet lang op zich wachten. Op een vrije trap plaatste Konstantopoulos de bal naast de kooi van Miras.

De Tigers waren gevaarlijker voor doel. Op het halfuur kondigde zich een nieuwe doelkans aan. Op hoekschop kon Prychynenko net niet genoeg kracht zetten achter een verlengde kopbal van Mertens. De wedstrijd werd bitsiger en potiger naar het einde van de eerste helft toe. Verlinden zondigde zich aan een opeenstapeling van fouten en liep uiteindelijk tegen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd aan. De eerste rode kaart van velen was gegeven.

Op vlak van rust vielen er nog mogelijkheden aan beide kanten te rapen. Eerst vond Keita Miras op zijn weg, nadien deed De Schryver aan de overkant de netten trillen, maar Pirard keurde onbegrijpelijk het doelpunt af. Met een nieuwe klasseflits zorgde Miras uiteindelijk voor een 0-0 ruststand.

De tweede helft begon dramatisch voor onze Tigers. De Beren konden, na een aanval van Deinze, counteren vanop rechts, waarna Reyners de bal over Miras heen kon lobben. Staelens kon er uiteindelijk net niet bij om de bal van de lijn te keren.

De Tigers reageerden vrijwel meteen. Anne, die bezig was aan een enorm sterke partij, kon na goed druk zetten de bal afsnoepen bij een verdediger van de thuisploeg. Hendrickx vond Van Landschoot voor doel die Oranje-Zwart op gelijke hoogte bracht. Na de gelijkmaker ontspoorde de wedstrijd volledig. Op amper twee minuten tijd trok de ref driemaal rood. Eerst gaf hij Nzita zijn tweede gele kaart na een slag in het gezicht van Hendrickx. Die actie kon op flink protest rekenen van de bank van Beerschot, waarna Pirard zich genoodzaakt zag om twee leden van de technische staf ook van het veld te sturen.

Deinze kon profiteren van zijn meerderheid en benutte de ruimte die Beerschot liet liggen uitstekend. Quintero opende de ruimte uitstekend richting Van Landschoot, waarna Anne Hendrickx bediende van het tweede Deinse doelpunt van de namiddag. Toch was Beerschot nog altijd niet uit zijn lood geslagen en de hoop in het Olympisch Stadion groeide juist nog meer na een rode kaart voor Schuermans. Daarna waren de gemoederen helemaal verhit en werden er projectielen op het veld gegooid. Scheidsrechter Pirard besloot om de wedstrijd te onderbreken en de match voor een kwartier stil te leggen.

Na de onderbreking stonden er nog vijftien minuten op de klok. Beerschot bleef ook na die pauze voor dreiging zorgen. Uiteindelijk kwamen de Tigers niet meer in de problemen en komen ze tot op drie punten van de leidersplaats. Na affluiten gaf scheidsrechter Pirard nog eens twee rode kaarten na een opstootje tussen Matijas en Prychynenko.

Opstellingen:

Beerschot VA: 71. Davor Matijas (GK), 3. Hervé Matthys, 7. Tom Reyners, 8. Ibrahim Alhassan (87’ 29. Benjamin Pauwes), 10. Thibaud Verlinden, 24. Mardochée Nzita, 26. Derrick Tshimanga (90’ 28. Marco Weymans), 27. Charly Keita, 47. Welat Cargo, 66. Tolis Konstantopoulos, 75. Simion Michez

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 5. Laurent Lemoine (52’ 77. Gonzalo Almenara), 7. Alessio Staelens, 8. Guillaume De Schryver (64’ 34. Ayman Kassimi), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 13. Denis Prychynenko, 18. Jellert Van Landschoot, 22. Souleymane Anne (79’ 9. Dylan De Belder), 23. Kenneth Schuermans, 92. Lennart Mertens (79’ 6. Steve De Ridder)