ZA 02.03

20U00

Competitie

KMSK Deinze - RSCA Futures

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

KMSK Deinze pakt de volle buit tegen Jong Genk én blijft ongeslagen in eigen huis

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 20 oktober 2023

KMSK Deinze heeft voor de tweede speeldag op rij de drie punten gepakt. Deinze had al na een kwartier zijn schaapjes op het droge na een kopbalgoal van Quintero en een doelpunt in de openingsminuut van Guillaume De Schryver. Die laatste liet na de koffie ook nog een tweede keer de netten trillen, waardoor de wedstrijd helemaal gespeeld leek. Toch kwam Jong Genk nog in de wedstrijd. Beniangba en Claes maakten het nog onnodig spannend in de Dakota Arena, maar uiteindelijk pakt Deinze toch 6 op 6. Opvallend: de Tigers scoorden dit seizoen al elf keer met negen verschillende spelers.

Op de negende speeldag van de Challenger Pro League mocht Oranje-Zwart de jongelingen van KRC Genk verwelkomen in de eigen Dakota Arena. Jong Genk was het seizoen veel beter gestart dan vorig jaar, toen ze zich lange tijd in de onderste regionen van het klassement bevonden. Dit seizoen ging het hen beter af met onder andere een knappe overwinning tegen SK Beveren. Coach Marc Grosjean kon niet rekenen op de offensieve kracht van Sven Braken en ook Steve De Ridder haalde door een blessure de selectie niet.

 

Toch leken de afwezigen Deinze niet te deren. Meteen na de aftrap van Jong Genk veroverden de Tigers al snel het balbezit op de helft van de bezoekers. Na enkele schermutselingen buiten de zestien vond Janssens met een listig balletje De Schryver. Onze aanvallende middenvelder kapte knap de verdediging van Jong Genk uit en werkte de bal voorbij Mike Penders. Het duurde uiteindelijk 56 seconden voordat de Dakota Arena een eerste keer mocht juichen.

De bezoekers toonden zich niet aangeslagen en probeerden met enkele listige aanvallen onze defensie te breken. Maar toch was het Deinze dat op het kwartier de score kon verdubbelen. Doelpuntenmaker De Schryver schaarde zich achter de vrije trap, waarna Schuermans kon verlengen richting Quintero. Onze Spaans-Venezolaanse middenvelder kopte de bal op de lijn binnen. Voor Quintero zijn eerste goal van het seizoen en meteen ook al de negende Deinse doelpuntenmaker dit seizoen.

Oranje-Zwart schuwde de aanvallende impulsen niet. Kehrer was er tot twee keer toe dichtbij, maar onze Duitse winger kon zijn schoten net niet tussen het kader krijgen. Ook Jong Genk stapelde enkele kansen op. De bezoekers rekenden vooral op schoten uit de tweede lijn. Op het halfuur deed onze spits Lennart Mertens voor de derde keer deze partij de netten trillen. Mertens kreeg de bal in twee tijden voorbij Penders, ware het niet dat hij werd afgevlagd voor buitenspel.

Deinze kon gaan rusten met een voorlopig geruststellende 2-0 voorsprong én meteen na de koffie gingen de Tigers op hun elan verder. Mertens kreeg de bal aangespeeld in de zestien, waarna hij zich sterk losrukte van zijn verdediger. Enkel in de afwerking ging het mis voor onze topschutter, hij mikte onbesuisd over. Het openingskwartier in de tweede helft ging vooral goed op en neer. Beide ploegen profiteerden van de ruimte na een aanvallende impuls van de tegenstander, maar de keepers werden tot nog toe niet aan het werk gezet.

 

Op het uur was het dan toch Deinze dat zijn tweede grote mogelijkheid in de tweede helft liet optekenen. Na knap getik tussen Janssens en De Schryver besliste Kehrer slap in de handen van doelman Penders. De kans van Kehrer was de prelude voor een nieuw Deins doelpunt. Opnieuw lagen Kehrer, Janssens en De Schryver aan de basis van de kans. Kehrer bereikte Janssens, waarna onze linksachter opnieuw De Schryver vond in de zestien. Onze aanvallende middenvelder twijfelde niet en legde zijn tweede van de avond in het mandje.

De Tigers konden niet lang genieten van hun derde treffer, Beniangba was de verdediging van Deinze te snel af en drukte de eretreffer van Jong Genk tegen de netten. Deinze probeerde vooral Jong Genk niet in de wedstrijd te laten komen en zocht daarna zelf ook nog de mogelijkheden op. Van Landschoot was dichtbij een vierde doelpunt van Oranje-Zwart, maar een Genks been besliste in corner. Aan de overkant viel het doelpunt wel. Thomas Claes besliste onhoudbaar in de winkelhaak.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd werd het toch nog onnodig spannend in de Dakota Arena. Jong Genk had bloed geroken en ging op zoek naar de absolute ommekeer. Daarop kon Deinze perfect counteren. Mertens besliste een meter naast de kooi van Penders. In de absolute extra tijd maakte Deinze uiteindelijk nog het meeste kans op een extra doelpunt. Eerst besliste Van Landschoot te slap op doel, nadat Penders meekwam op een corner. De doelman van Jong Genk was net op tijd teruggekeerd om de bal van de lijn te keren. Ook Mertens werd in het slot nog de diepte in gestuurd, maar ook zijn schot werd gekeerd door Penders.

De eindstand bleef uiteindelijk 3-2, waardoor de Tigers voor het eerst dit seizoen twee keer op rij winnen. Bovendien pakken de Tigers 13 op 15 in eigen huis en kunnen ze pronken met negen doelpuntenmakers op elf treffers.

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 7. Alessio Staelens, 8. Guillaume De Schryver, 10. Gaëtan Hendrickx (C), 13. Denis Prychynenko, 16. Christophe Janssens (77’ 4. Victor Alvarez), 23. Kenneth Schuermans, 77. Gonzalo Almenara, 80. Emilio Kehrer (72’ 18. Jellert Van Landschoot), 92. Lennart Mertens

Jong Genk: 41. Mike Penders (GK & C), 20. John Pius (46’ 67. Noah Adedeji), 48. Adnane Abid, 58. Kamiel Van De Perre, 59. Robin Mirisola (65’ 79. Victory Beniangba), 63. Faissal Al Mazyani, 65. Christian Akpan (46’ 68. Thomas Claes), 72. Josue Kongolo, 75. Alfred Caicedo (46’ 57. Deniz Arabaci), 76. Brad Manguelle, 78. Konstantinos Karetsas (65’ 74. Cédric Nuozzi)

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO