ZA 02.03

20U00

Competitie

KMSK Deinze - RSCA Futures

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

KMSK Deinze lijdt een zure nederlaag op het veld van SL16FC

Nieuws Bericht geplaatst op zondag 29 oktober 2023

Oranje-Zwart is er in het Stade de la Cité de l'Oie niet in geslaagd om de gedeelde tweede plaats in de Challenger Pro League te veroveren. De Tigers kwamen vroeg in de partij op achterstand na een geplaatst schot van Romaine Mundle. De Engelsman, die voor het eerst uitkwam voor de beloften van Standard, deed zijn kunstje in de slotminuten van de wedstrijd nog eens over en stuurde de Tigers met lege handen naar huis. Nochtans was KMSK Deinze wel de betere ploeg, maar de Tigers lieten het na om de kansen af te maken. Anne scoorde vanop de stip het enige Deinse doelpunt van de avond.

KMSK Deinze trok met mooie adelbrieven richting het Stade de la Cité de l'Oie, waarbij ze het op de tiende speeldag opnamen tegen de beloften van Standard. Bij een overwinning kwamen de Tigers tot op één punt van leider Zulte-Waregem. Coach Marc Grosjean kon daarbij wel niet rekenen op de diensten van Lennart Mertens. Onze spits blesseerde zich vorige week in het duel tegen Jong Genk en reisde niet mee naar Wezet. Souleymane Anne moest voorin voor de doelpunten zorgen. Ook SL16FC kende een moeilijke voorbereiding in voorbereiding op de confrontatie tegen Deinze. De beloften van Standard namen eerder deze week afscheid van hun hoofdcoach Joseph Laumann.

 

Oranje-Zwart eiste van bij de start van de wedstrijd meteen het balbezit op. De Tigers combineerden aardig, maar dat leverde niet de grote kansen op. De beloften van Standard loerden vooral op de counter en probeerden op die manier de defensie van Deinze te bedreigen. Daarbij rekende SL16FC vooral op de diensten van Mundle, die de jeugdreeksen van Tottenham doorliep en voor het eerst in de basis stond bij SL16FC. Voordien werd de Engelse vleugelaanvaller vooral ingezet bij de A-kern van Standard. Na tien minuten stak Ghalidi diezelfde Mundle diep, de Engelsman kapte snel naar binnen en legde het leer in de verre hoek voorbij Miras.

Op het kwartier maakte Deinze al snel gelijk, maar Kehrer werd afgevlagd voor buitenspel. De wedstrijd ging goed op en neer, al ontbrak het bij Oranje-Zwart vooral aan de laatste beslissende pass. De Tigers stapelden de combinaties op, maar de Luikse defensie zat er telkens goed bij. Deinze bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker en halfweg de eerste helft was Staelens er dichtbij. Na een knappe combinatie met De Schryver mikte hij het leer vanuit een scherpe hoek tegen de vuisten van Epolo. Vier minuten later puurde Deinze er opnieuw een uitstekende aanval uit. Janssens infiltreerde in de zestien en gaf het leer aan Anne, die een meter naast trapte.

Oranje-Zwart bleef aandringen, maar de bezoekers kregen hun schoten niet binnen het kader. Ook de voorzetten vanop de flanken bereikten geen spelers in de zestien. Met de rust in zicht schroefde Deinze nog even het tempo op. Een schicht van Quintero scheerde over het doel. In de toegevoegde tijd van de eerste helft kon ook Prychynenko nog oprukken. Anne vergat zijn voet tegen de voorzet te zetten en zo bleef de stand in het voordeel van de thuisploeg.

 

Bij de rust greep onze coach Grosjean meteen in. Met drie nieuwe verse krachten probeerde hij de scheve situatie recht te zetten en dat resulteerde. Na amper drie minuten in de tweede helft versierde Hendrickx een strafschop na een fout van Da Silva. Anne zette zich achter de bal en trapte de penalty via de paal voorbij Epolo.

De Tigers hadden bloed geroken en hielden een hoger tempo aan dan in de eerste helft. Toch was het opletten voor de tegenprikken van SL16FC. De thuisploeg benutte zijn snelheid langs de flanken en ei zo na verraste Schuermans bijna zijn eigen doelman met een terugspeelbal. Na tien minuten in de tweede helft bracht Deinze opnieuw een sterke aanval op de mat. Van Landschoot knalde van dichtbij op Epolo. De Luikse doelman hield zijn ploeg opnieuw recht.

Ook Miras was aan de overkant beslissend met een sterke save op een uithaal van doelpuntenmaker Mundle. Twintig minuten voor affluiten kwam Deinze opnieuw goed weg. Ruvalcaba kwam oog in oog te staan met Nacho Miras, maar onze Spaanse doelman hield de Mexicaanse aanvaller van SL16FC van de voorsprong dankzij een sterke ingreep.

Na een ware belegering van Deinze, met nog enkele kansen voor Kassimi en Braken, kreeg Oranje-Zwart uiteindelijk toch het deksel op de neus. Mundle zette zelf de counter op en plaatste de bal opnieuw voorbij Nacho Miras. KMSK Deinze ziet zo een gedeelde tweede plaats door zijn vingers glippen en kan zijn zegereeks niet voortzetten na eerdere overwinningen tegen Jong Genk en Lierse Kempenzonen.

 

Opstellingen

SL16FC: 40. Matthieu Epolo (GK), 2. Henry Lawrence, 9. Soufiane Benjdida (62’ 20. Noah Makembo-Ntemo), 17. Jorge Ruvalcaba (75’ 10. Adrien Giunta), 25. Ibe Hautekiet, 27. Thiago Paulo da Silva (62’ 31. Noah Dodeigne), 29. Daan Dierckx (C), 51. Lucas Noubi, 55. Brahim Ghalidi (89’ 4. Samy Tory), 77. Hakim Sahabo, 80. Romaine Mundle (88’ 5. Birame Diaw)

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 7. Alessio Staelens, 8. Guillaume De Schryver (46’ 6. Steve De Ridder), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 13. Denis Prychynenko (88’ 20. Mamadou Koné), 16. Christophe Janssens 22. Souleymane Anne (67’ 34. Ayman Kassimi), 23. Kenneth Schuermans, 77. Gonzalo Almenara (46’ 18. Jellert Van Landschoot), 80. Emilio Kehrer (46’ 14. Sven Braken)

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO