ZA 02.03

20U00

Competitie

KMSK Deinze - RSCA Futures

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Kapitein Hendrickx bezorgt Deinze z'n eerste overwinning op 't Lisp in bijna drie jaar

Nieuws Bericht geplaatst op zondag 08 oktober 2023

KMSK Deinze heeft zijn eerste uitoverwinning van het seizoen beet. Op verplaatsing in het altijd lastige Lier, de laatste overwinning van Deinze op het Lisp dateerde al van 12 december 2020, zorgde kapitein Gaëtan Hendrickx voor het enige doelpunt van de wedstrijd. De Tigers hadden de wedstrijd onder controle, maar lieten het na om het beslissende tweede doelpunt van de wedstrijd te maken. Nacho Miras speelde net als vorige week opnieuw een sleutelrol en zorgde met een straffe redding op een kopbal van Oularé dat de voorsprong van Deinze op het bord bleef staan.

Op de slotwedstrijd van speeldag acht maakten de Tigers de verplaatsing naar het Herman Vanderpoortenstadion van Lierse Kempenzonen, in de volksmond ook beter gekend als ’t Lisp. Voor Oranje-Zwart is een verplaatsing naar Lier niet altijd eenvoudig en bovendien spraken de statistieken ook niet in het voordeel van Deinze. Onze ploeg kon dit seizoen nog niet winnen op verplaatsing en was dan ook gretig op zoek naar de eerste drie punten buitenshuis. Daarvoor rekende coach Marc Grosjean op bijna de volledige elf als de afgelopen twee speeldagen. Enkel Guillaume De Schryver werd, ten koste van Steve De Ridder, in het veld gebracht. Niet toevallig want Lierse is de ex-club van De Schryver. En ook voor Schuermans werd het een terugkeer naar zijn ex-club.

 

Zowel de Pallieters als de Tigers begonnen scherp aan hun wedstrijd. De Tigers konden via Janssens al snel voor dreiging zorgen. Na een duel met Van Dessel ging onze linksachter liggen, maar de scheidsrechter oordeelde te licht voor een penalty. Ook de thuisploeg zorgde daarna tot twee keer toe voor dreiging op een corner. Het duo Prychynenko en Schuermans deden de mogelijkheden van Oularé teniet.

Beide ploegen hielden de boel achterin goed gesloten en gaven weinig kansen weg. Emilio Kehrer was voorin de bedrijvigste Deinze-speler, maar hij benutte zijn zelf gecreëerde kansen te weinig, waardoor Lierse telkens de bal op tijd kon wegwerken. Onze Tigers kregen stillaan meer overwicht op het veld en op het halfuur was het bij de eerste echte kans al raak. Chistophe Janssens kon oprukken op de helft van de thuisploeg en zag Hendrickx in de zestien. Onze kapitein zorgde met een puntertje voor het openingsdoelpunt van de wedstrijd en de voorsprong voor Oranje-Zwart.

 

Na de koffie kwamen de Tigers veel scherper de kleedkamer uit. Oranje-Zwart versierde al snel een corner, waarbij de bal van de lijn werd gekeerd door Nils Schouterden. De reactie van de Pallieters liet niet snel op zich wachten. De voorzet van Libert werd makkelijk geplukt door onze Spaanse doelman. Ook op een vrije trap van Brebels was een flukse parade van Miras nodig.

Op het uur kregen de Tigers de mogelijkheid om op een dubbele voorsprong te komen. Schuermans recupereerde zelf de bal in de eigen defensie en zette het daarna op een lopen. Via Mertens belandde de bal bij Staelens en die kon de opgerukte Schuermans net niet vinden. Bij de volgende mogelijkheid was het opnieuw bijna raak voor de Tigers. Kehrer besliste zijn schot, na een één-tweetje met De Schryver, in de handen van Teunckens.

Na het vinnige openingskwartier in de tweede helft dommelde de wedstrijd wat in. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd zette invaller El Touile met een afgeweken voorzet Miras aan het werk. Ondertussen moest Lierse voor de derde speeldag op rij met tien verder na een dubbele gele kaart voor Stan Van Dessel. De jongeling van de Pallieters stopte eerst een aanval van De Schryver foutief af. Twee minuten later ging hij te driest in een duel met Van Landschoot.

Lierse voerde meer en meer de druk op en dat resulteerde bijna in de gelijkmaker. Opnieuw was er een sterke Miras nodig die met een miraculeuze redding Oularé het scoren belette. Ook in de herneming zorgde het duo Prychynenko en Schuermans ervoor dat de gelijkmaker er niet kwam. Jo Christiaens wou met de Pallieters niet verliezen in eigen huis en bracht heel wat offensieve impulsen in het veld. Door de omschakeling van een viermansdefensie naar een driemansdefensie kwam er heel wat ruimte te liggen bij Lierse. Maar voorlopig wist Oranje-Zwart die niet te benutten of vond het niet de juiste man in de zestien.

KMSK Deinze bleef ook in de slotminuten van de partij op zoek gaan naar het geruststellende tweede doelpunt. Op een corner van Hendrickx besliste Schuermans nipt naast. Ook Lierse kreeg via Van Acker in de toegevoegde extra tijd nog een uitstekende kans op de gelijkmaker. De kapitein van de Pallieters besliste de laatste mogelijkheid van de wedstrijd over.

 

Oranje-Zwart boekt voor de eerste keer dit seizoen een overwinning op verplaatsing en weet dankzij de drie punten de aansluiting te houden op de top 6, die uitgeeft op een potentiële promotie. Het is voor de Tigers trouwens de eerste overwinning in het Herman Vanderpoortenstadion in bijna drie jaar. De laatste overwinning van Deinze in Lier dateerde van 12 december 2020. Toen kwamen de Pallieters 3-1 voor, maar maakten de Tigers nog een sensationele comeback, met dank aan Lennart Mertens en Dylan De Belder, die in de slotminuten nog de 3-4 op het bord pegelde. Dankzij het doelpunt van Hendrickx komt eindelijk een einde aan die twee statistieken.

 

Opstellingen

 Lierse K.: 1. Jens Teunckens, 3. Luc Marijnissen, 6. Sebastiaan Brebels, 7. Obbi Oularé, 8. Thibaut Van Acker (C), 18. Nils Schouterden, 19. Stan Van Dessel, 23. Viktor Boone, 24. Jarno Libert (80’ 42. Aske Sampers, 28. Eric Ocansey (46’ 70. Samih El Touile), 30. Glenn Claes (80’ 64. Maxim Kireev)

 KMSK Deinze: 31. Nacho Miras, 3. Teo Quintero, 7. Alessio Staelens (85’ 34. Ayman Kassimi), 8. Guillaume De Schryver (75’ 6. Steve De Ridder), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 13. Denis Prychynenko, 16. Christophe Janssens, 23. Kenneth Schuermans, 77. Gonzalo Almenara, 80. Emilio Kehrer (68’ 18. Jellert Van Landschoot), 92. Lennart Mertens (68’ 14. Sven Braken)

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO