ZA 02.03

20U00

Competitie

KMSK Deinze - RSCA Futures

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Geen winnaar in het duel van Oost-Vlaanderen

Nieuws Bericht geplaatst op zondag 05 november 2023

De derby van Oost-Vlaanderen heeft geen winnaar opgeleverd. KMSK Deinze kwam vroeg op voorsprong. Van Landschoot, die opnieuw de voorkeur kreeg op Kehrer, was sneller op de bal dan Gies en zorgde voor de Deinse openingstreffer. Oranje-Zwart leek lang zijn schaapjes op het droge te hebben, maar Lallemand zorgde in het slot van de wedstrijd toch voor de gelijkmaker. Aan de andere kant blijft Deinze, na elf speeldagen, nog altijd ongeslagen in eigen huis.

Een 6-puntenmatch, al wil je dat voordien niet met die woorden zeggen. KMSK Deinze en FCV Dender konden goede zaken doen bovenin het klassement en kwamen dankzij een overwinning tot op één punt van de leidersplaats. Coach Marc Grosjean wou in de derby van Oost-Vlaanderen revanche nemen voor de onverwachte nederlaag tegen SL16FC. Hij rekende daarvoor op de diensten van Mertens, die terugkeerde uit blessure, en ook Jellert Van Landschoot veroverde na enkele weken op de bank opnieuw zijn basisplaats terug.

 

Beide ploegen wisten wat hun te doen stond en begonnen aan een studieronde van zo’n tien minuten. Die werd onverwacht onderbroken door een slechte terugspeelbal van de Denderse verdediging. Van Landschoot was sneller op de bal dan doelman Gies en liet de netten voor het eerst deze wedstrijd trillen.

De Tigers hadden duidelijk vertrouwen geput uit hun openingstreffer en bleven daarna druk zetten op de defensie van de bezoekers. Mertens kopte een meter over op een voorzet van De Schryver. Ook Hendrickx zag zijn afstandsschot gekraakt worden. Aan de overkant mikte Rajsel in het zijnet. Toch bleef de grootste dreiging van de thuisploeg komen. De Schryver vond Mertens opnieuw voor doel, die laatste kreeg heel wat ruimte, maar de bezoekende doelman liet zich geen tweede keer vloeren. In de rebound werd Almenara zijn schot nog van de lijn gekeerd.

De wedstrijd bleef goed op en neer gaan. Op het halfuur kwam Nsimba oog in oog met onze doelman Miras. Onze Spaanse ‘mirakelman’ deed zijn naam opnieuw alle eer aan en stopte het schot van de Belgische spits van Dender. De bezoekers moesten het vooral hebben van de snelheid van Nsimba en Myny. Maar vooral de laatste pass ontbrak bij Dender. Miras werd vooral getest door schoten vanuit de tweede lijn.

 

Dender kwam met nieuwe krachten uit de kleedkamer en dat resulteerde al vroeg in de tweede helft op een mogelijkheid. Myny benutte zijn snelheid op de flank, maar mikte onbesuisd over de kooi van Miras. Ook de tweede mogelijkheid van de tweede helft kwam op de naam van Dender te staan. Hens legde aan van buiten de zestien en dwong Miras tot een flukse parade. Deinze groeide doorheen de tweede helft, waarbij de dreiging vooral via De Schryver en Van Landschoot kwam. Die laatste vond De Schryver op de rand van de zestien, maar hij had net iets te veel tijd nodig om tot een schot te komen. Niet veel later trapte Prychynenko na een vrije trap in de handen van Gies.

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Mertens de grootste mogelijkheid tot nog toe. Onze clubtopschutter kon net niet genoeg kracht achter zijn schot zetten om de netten voor de tweede keer te laten trillen. Gies pakte bovendien uit met een knappe parade om het schot van Mertens te keren. Aan de overkant viel het doelpunt wél. Soladio kon diep in de zestien van Deinze de bal oppikken en bediende Lallemand van de gelijkmaker tegen z’n ex-club.

Oranje-Zwart probeerde in het slot nog alles op alles te zetten om uiteindelijk toch nog de drie punten thuis te houden. Met nieuwe krachten als Mercier, Braken en Anne zorgden de laatste minuten in de derby nog voor heel wat spanning. Mercier zag zijn schot tot twee keer toe gekeerd worden. En ook Braken zorgde bijna voor euforie in de Dakota Arena. Zijn schot ging nipt naast.

KMSK Deinze en FCV Dender kunnen niet profiteren van het puntenverlies bij de concurrenten en houden het op een 1-1-gelijkspel. Oranje-Zwart blijft nog altijd ongeslagen in eigen huis en blijft op drie punten van de eerste plaats staan.

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 31.Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 7. Alessio Staelens, 8. Guillaume De Schryver (87’ 22. Souleymane Anne), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 13. Denis Prychynenko, 16. Christophe Janssens, 18. Jellert Van Landschoot (87’ 11. Nicolas Mercier), 23. Kenneth Schuermans, 77. Gonzalo Almenara, 92. Lennart Mertens (87’ 14. Sven Braken)

FCV Dender: 1. Xavier Gies, 5. Dylan Ragolle, 10. Lennard Hens (C), 11. Nicolas Rajsel (60’ 9. Michael Lallemand), 14. Olivier Myny (91’ 6. Jonathan Rowell), 18. Nathan Rôdes, 21. Kobe Cools, 22. Gilles Ruyssen (46’ 4. Kjetil Borry), 28. Stefano Marzo, 77. Bruny Nsimba (60’ 98. Kandolo Soladio), 85. Arnaud Dony (60’ 8. Jasper Van Oudenhove)

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO