ZA 11.02

20U45

Competitie

KMSK Deinze - RSCA Futures

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Voorbeschouwing RWD Molenbeek – KMSK Deinze: Lennart Mertens maakt zijn wederoptreden in Oranje-Zwarte kleuren

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 20 januari 2023

Na een ommetje van zes maanden bij Club NXT is diepe spits Lennart Mertens terug thuis. Mertens was gedurende zes seizoenen topschutter van onze club en maakte daarin een totaal van 83 goals. Met Mertens als extra wapen zijn onze Tigers extra voorbereid in de strijd voor een plek bij de play-offs. Hoogstwaarschijnlijk maakt diezelfde Mertens ook zijn wederoptreden in de kleuren van Deinze in de confrontatie tegen RWD Molenbeek aanstaande zaterdag, waarin opnieuw een belangrijke wedstrijd wacht.

De Challenger Pro League kan dit weekend opnieuw helemaal hervatten na een korte winterbreak. Vier wedstrijden resten de twaalf ploegen in de reeks nog om uit te maken welke ploegen zullen aantreden in de play-offs en welke in de play-downs. Dit weekend kunnen enkele ploegen zich al verzekeren van hun stek.

 

Een geheugensteuntje nodig?

 

De 18de speeldag van de Challenger Pro League dateert ondertussen van midden december. Door de vrieskou werden de wedstrijd KMSK Deinze – Beerschot, Club NXT - Lierse en Dender – Jong Genk uitgesteld. Die laatste wedstrijd wordt begin februari ingehaald, net als de confrontatie tussen Club NXT en Lierse. De wedstrijd tussen onze Tigers en de Kielse Ratten werd ondertussen al ingehaald en daarin trok Oranje-Zwart aan het langste eind na een spektakelmatch. Deinze boekte op die manier drie broodnodige punten en komt tot op twee punten van de top 6. Bovendien smeerde het Beerschot haar eerste nederlaag sinds 29 oktober aan.

RWD Molenbeek kon een maand geleden met een positief gevoel de winterstop intrekken. Molenbeek won de Brusselse derby van de RSCA Futures dankzij doelpunten van Biron en Vorogovskiy. De Brusselaars profiteerden van de verliespartij van Beerschot en het gelijkspel van Beveren om tot op een punt van de leidersplaats te komen. De Wase Leeuwen kwamen op een ‘betonmat’ in Virton niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Tot slot kon ook Lommel zijn plaats in de top 6 extra veilig stellen dankzij een ruime zege tegen de beloften van Standard Luik. Lommel boekt in zijn laatste acht wedstrijden 18 op 24 en verzekert zich dankzij zijn sterke reeks van een vierde plaats in het klassement.

 

De opmars van KMSK Deinze

 

Afgelopen zondag, na de overwinning tegen Beerschot, voetbalden onze Tigers zich opnieuw helemaal in de race voor de top 6-plaatsen. Die remonte hebben we in het minst te danken aan onze coach Marc Grosjean. Toen hij in oktober overnam, stonden we op een laatste plaats in het klassement. Onder leiding van Grosjean pakte Oranje-Zwart 16 op 24, waardoor Deinze nu op twee punten van een zesde plaats staat.

Het is een reeks die enkel de topteams in de reeks voor elkaar krijgen. In de laatste acht wedstrijden deden we het even goed als RWDM, onze tegenstander aanstaande zaterdag. Beveren deed het slechts met één punt beter. Enkel Lommel en Beerschot deden nog iets beter met 18 op 24. De lofrede voor Marc Grosjean is dan ook niet meer dan terecht.

 

‘Het Statistiekenboekje’

 

De statistiekenrankings na de 18de speeldag geven een vertekend beeld, aangezien vier teams nog altijd een inhaalmatch voor de boeg hebben. Daardoor is er wat onevenwicht ontstaan in het algemene klassement én in de individuele rankings.

Thibo Baeten zorgde afgelopen weekend met twee goals voor nieuw vuur in het topschuttersklassement. Bovendien zette hij zijn kandidatuur als topschutter meer in de verf, want de amper 20-jarige jongeling scoorde zijn tiende en elfde goal van het seizoen. Hij komt daarmee op gelijke hoogte van Lucas Stassin (RSCA Futures). Beiden hebben wel nog steeds een doelpunt minder achter hun naam staan dan Barry (Beveren) en Rocha (Lierse Kempenzonen). Al verlaat die laatste binnenkort de competitie.

Bij de assists kwam de leider in het klassement, De Schryver (Lierse Kempenzonen), niet in actie. Toch behield hij wel zijn eerste plek, al voelt hij nu de hete adem in de nek van Alonso Martinez (Lommel), die opnieuw goed was voor een extra assist achter zijn naam. De Costa Ricaan beent Arne Engels (Club NXT) bij op de tweede plaats, al verlaat ook Engels onze competitie voor het Duitse Augsburg.

In de ‘clean sheet’-ranking is Beau Reus de enige leider. De jonge doelman van Beveren hield in de wedstrijd tegen Virton de nul en zet zo Defourny (RWDM) op een kleine afstand. In de top 5 vinden we ook onze doelman Nacho Miras terug. Onze Spaanse sluitpost hield dit seizoen al drie keer de nul.

 

Transfermolen draait op volle toeren

 

In de maand januari wordt de mercato weer geopend en kunnen ploegen nog een laatste hand leggen aan hun selectie voor de resterende maanden van het seizoen. Vooral onze club is daarbij enorm bedrijvig geweest op de transfermarkt. We haalden maar liefst vijf nieuwe spelers; onder andere Théo Cenci (middenvelder), Ayman Kassimi (schaduwspits), Ilhan Fandi (spits), Lennart Mertens (spits) en Miyamoto (defensieve middenvelder – rechtsachter). Daarnaast verzekerden we ons ook van onze sportieve toekomst met de contractverlengingen van onze kapitein Gaëtan Hendrickx, verdediger Denis Prychynenko en doelman William Dutoit.

Maar ook onze concurrenten uit de reeks zaten ze niet stil. Dender haalde onder meer Alexandre De Bruyn weg bij KV Kortrijk, Lommel haalde met Djordje Gordic een nieuwe diamant bij Mladost, RSCA Futures zocht versterking bij het Zweedse Östersunds en trek Henrik Bellman aan. Daarnaast waren er ook heel wat inkomende transfers bij Royal Excelsior Virton, met Albanese en Koziello (beiden KV Oostende) als belangrijkste namen.

Tot slot waren er heel wat bewegingen in de omgekeerde richting, waarbij RWDM vooral de grootste bedrijvigheid liet optekenen. De Brusselaars hadden tot voor de winterstop 31 spelers onder contract, maar namen ondertussen al afscheid van Kurdic, Diallo, Ephestion en Juninho. Lierse moest dan weer afscheid nemen van zijn topschutter Rocha, die verkast naar de Poolse eerste klasse. En ook bij Club NXT waren er heel wat verschuivingen met het vertrek van Mbamba (Leverkusen), Engels (Augsburg) en Mertens (Deinze).

 

Lennart Mertens is terug thuis

 

165 wedstrijden. 83 goals. 8 assists. In totaal speelde Mertens 11.302 minuten in het shirt van KMSK Deinze. Zijn wederoptreden maakt hij hoogstwaarschijnlijk in de competitiewedstrijd tegen RWD Molenbeek. Zijn ambitie bij ons is alvast duidelijk: ‘In de top 6 eindigen. Moeilijk, maar niet onmogelijk en vooral doelpunten maken.’ 

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens GGG DEA MGG