ZA 27.04

16U00

Competitie

Patro Eisden MM - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Voorbeschouwing KMSK Deinze – SK Beveren

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 02 december 2022

KMSK Deinze staat na de overwinning op het veld van SL16FC voor het eerst sinds speeldag 3 nog eens in de top 6. Die zesde plaats moeten we wel delen met Lommel SK dat afgelopen speeldag een knappe overwinning boekte op het veld van SK Beveren. De vijftiende speeldag heeft ervoor gezorgd dat alles opnieuw dichter dan ooit bij elkaar ligt en zo ligt de strijd om promotie in de Challenger Pro League weer helemaal open. Breien Marc Grosjean en co een vervolg aan hun ongeslagen reeks van zes wedstrijden, of slaagt onze ex-coach erin om ons af te stoppen? De vorige confrontatie tegen SK Beveren zorgde alvast voor de nodige peper en zout.

Het rapport van Grosjean bij KMSK Deinze oogt ondertussen ronduit indrukwekkend. Na speeldag 15 staan de Tigers weer helemaal tussen de mensen. Sinds de komst van onze nieuwe hoofdcoach behaalde Oranje-Zwart 13 op 15.

 

Metamorfose

 

Eind oktober werd Grosjean bij Deinze aangesteld als de nieuwe T1. Sinds zijn aanstelling hebben de Tigers de positieve flow helemaal te pakken. Denis Prychynenko, die afgelopen week de winnende treffer scoorde, heeft dan ook veel lof over onze nieuwe coach. Zo vertelt hij in Het Nieuwsblad dat het huidige trainerstrio tactisch heel sterk is en de pionnen bovendien op de juiste plaats kan neerzetten.

Grosjean heeft er al een lange trainersloopbaan opzitten. Zo was de Luikenaar ook zo’n vier jaar coach van Union. Daar zorgde hij voor de basis van de opgang van de Brusselse club. Prychynenko hoopt alvast dat Grosjean hetzelfde huzarenstukje ook bij Deinze kan klaarspelen.

Een andere metamorfose die de Tigers ondergingen is het mentale aspect. Op het veld staat er een ploeg die voor elkaar vecht en voor elke bal strijdt. Wanneer er een aanval wordt opgebouwd dan wordt er praktisch aangevallen met tien man. Wanneer er moet verdedigd worden staan er ook tien spelers te verdedigen. De afgelopen twee competitiewedstrijden pakte Deinze twee rode kaarten bij een 2-1-voorsprong die de Tigers telkens wisten te verdedigen.

Ondertussen pakte Grosjean dus vijf overwinningen en werd er enkel bij Jong Genk niet gewonnen. Zijn succes is in grote maten te danken aan de duidelijke visie die hij overbrengt aan zijn spelers. Deinze heeft een positief doelpuntensaldo van +9 en in zes duels pakten de Tigers slechts drie tegendoelpunten, inclusief de bekerwedstrijd tegen KAS Eupen.

 

De top 8 staat opnieuw binnen de 9 punten van elkaar

 

In de schaduw van het wereldkampioenschap in Qatar wordt er ook gevoetbald in de Challenger Pro League. De vijftiende speeldag leverde prachtige doelpunten op, enkele rode kaarten en bovendien een nieuwe leider.

Zowel SK Beveren als RWD Molenbeek moesten hun leidersplaats afstaan. RWDM moest het op bezoek bij Jong Genk doen zonder hun smaakmaker Challouk. De Brusselaars voelden het gemis en kwamen na 25 minuten al op achterstand te staan tegen de toen (gedeelde) rode lantaarn van de CPL. De troepen van Vincent Euvrard en co konden geen vuist maken en kregen twintig minuten voor het einde van de wedstrijd nog een tweede treffer tegen waardoor de wedstrijd eindigde op 2-0.

De leidersplaats lag dus voor het grijpen voor SK Beveren, maar ook zij lieten het na om de leidersplaats te grijpen. De Waaslanders kwamen al vroeg op een dubbele achterstand te staan tegen Lommel SK en konden die voorsprong niet meer overbruggen. Lommel wipt dankzij de overwinning naar een gedeelde zesde plaats, terwijl Beveren ondertussen Beerschot naar de leidersplaats zag springen.

Net als Deinze heeft ook Beerschot er een ongeslagen maand november opzitten. De Kielse Ratten gingen op 29 oktober voor het laatst onderuit tegen RSCA Futures. En dat kunststukje leken de jonge Brusselaars opnieuw over te doen, want na twaalf minuten had de jonge Stassin al de voorsprong voor Anderlecht vastgelegd. Uiteindelijk zorgden Sanusi en Thórisson voor de voorsprong en de overwinning.

Enkel Beerschot deed een zaakje op de vijftiende speeldag, want ook Lierse vergat te profiteren van het puntenverlies van het leidersduo. De Pallieters kwamen in eigen huis op voorsprong tegen rode lantaarn Virton, maar een rode kaart deed de match kantelen.

In de strijd om de felbegeerde zesde plaats blijft het ook razend spannend, want ook Club NXT knoopt na een 1 op 12 terug aan met de overwinning. Club NXT profiteerde van een rode kaart bij Dender en won met 4-1-cijfers. Blauw-zwart springt zo naar de achtste plaats in het klassement en komt door de overwinning op één punt van de zesde plaats.

 

Het Statistiekenboekje

 

Op de zestiende speeldag moeten er verplicht vier spelers op de tribune plaatsnemen, waaronder ook onze Jannes Vansteenkiste na zijn rode kaart tegen SL16FC. Bovendien hangt er ook voor veertien spelers een schorsing boven het hoofd als ze een volgende gele kaart pakken. Daarbij zijn er geen spelers van Deinze te vinden. Bij die veertien zitten wel twee spelers van onze tegenstander volgende week, namelijk Lommel SK. Het wordt dus uitkijken of Agustin Anello en Metinho op het boekje komen te staan of niet.

In de strijd om het topschutterskroontje werden er opnieuw enkele verschuivingen vastgesteld. Zo hijst RSCA Futures-spits Lucas Stassin zich met zijn tiende doelpunt van het seizoen weer naast Thierno Barry (SK Beveren). Leonardo Rocha (Lierse) kon niet scoren in het duel tegen Virton, maar zijn ploegmaat Van Acker deed dat wel twee keer, waardoor hij naar een gedeelde derde plaats in het klassement klimt.  Ook Souleymane Anne, die vorige week trefzeker was, kruipt mee in zijn zog.

Bij de assists staat Arne Engels weer bovenaan, nadat hij zijn ploegmaats bij Club NXT opnieuw van een assist kon voorzien in het rechtstreeks duel tegen Dender. Engels deelt leidersplaats met De Schryver (Lierse) en Smeets (RWDM).

Afgelopen speeldag wist enkel Tobe Leysen (Jong Genk) zijn netten schoon te houden, waardoor hij nu aan twee clean sheets zit dit seizoen. Daarmee vormt hij nog geen enkele bedreiging voor het leidersduo Reus (Beveren) en Defourny (RWDM).

 

De jokers van Wim De Decker

 

Dieumerci Mbokani of Thierno Barry? Wim De Decker kreeg in het begin de moeilijke keuze wie hij in de spits zou zetten, maar daar heeft hij ondertussen een oplossing voor gevonden. Het spitsenduo Barry-Mbokani walst bij momenten over de tegenstander. Het stugge lijf van Mbokani en de snelheid van Barry zorgen voor een dodelijke combinatie op het veld. Het verhaal van de meester en z’n leerling.

Bovendien kan Wim De Decker rekenen bij Beveren op de beste aanval van de reeks en ook de op één na beste verdediging. De Tigers zullen er natuurlijk alles aan willen doen om hun ongeslagen reeks voort te zetten, al krijgen ze met Beveren een lastige klant over de vloer in de Dakota Arena.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO