ZA 27.04

16U00

Competitie

Patro Eisden MM - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

SK Deinze lijdt zijn eerste nederlaag in zes matchen

Nieuws Bericht geplaatst op zondag 04 december 2022

KMSK Deinze heeft voor het eerst sinds de aanstelling van Marc Grosjean voor het eerst verloren. De Tigers gingen tegen een sterk SK Beveren ten onder en slikten vier doelpunten. Dieumerci Mbokani toonde zich de killer van de Deinse defensie met twee doelpunten en een assist. De spits van de Waaslanders deed in het slot van de partij de boeken helemaal toe, nadat Carcela een halfuur voor het einde van de wedstrijd de aansluitingstreffer kon maken. KMSK Deinze staat door het verlies tegen zijn ex-trainer op drie punten van de top zes.

Marc Grosjean kon voor aanvang van de strijd der katachtigen rekenen op de uit schorsing teruggekeerde spelers. Daarnaast keerden ook Koné, Almenara en Rousseau terug uit blessure, waardoor onze hoofdcoach opnieuw kon rekenen op tal van opties in zijn selectie. Daarnaast was ook WK-ganger Liam Fraser terug in de selectie terug te vinden, nadat hij met Canada en met België uitgeschakeld werd in de groepsfase van het wereldkampioenschap.

Na een uitgebreide studieronde van twintig minuten kwam Deinze als eerste in de buurt van het doelkader van de tegenstander. Van Landschoot besliste na een sterke balrecuperatie vanuit een scherpe hoek in de handen van Reus. KMSK Deinze was de sterkste ploeg in het openingshalfuur van de wedstrijd en dat resulteerde in een nieuwe mogelijkheid voor Staelens. Onze rechtsachter zijn schot was te zwak om Reus te beroeren.

Op het halfuur namen de bezoekers het spel in handen. Mbokani stak met een fraai haakje achter het steunbeen Coopman diep. De aanvallende middenvelder van de Waaslanders kapte de verdediging uit en legde het openingsdoelpunt voorbij Miras.

 

De tweede helft begon meteen met meer spektakel en na drie minuten wees de scheidsrechter naar de stip. Janssens kreeg de bal aangeschoten in de zestien, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. In het voetbal heet dat dan een ‘moderne penalty’. Barry zette de elfmeter feilloos omdan in de eerste helft. Janssens kreeg de bal aangeschoten op de arm in de zestien, waardoor de scheidsrechter niet anders kon dan naar de stip wijzen. Barry zette de elfmeter feilloos om.

Wim De Decker, de trainer van de bezoekers, had een sterk tactisch plannetje opgezet, want Deinze had het lastig om zich een weg te banen door de verdediging van de bezoekers. Een kwartier na de koffie kwamen de Tigers er toch door én met succes. Carcela pegelde met een gelukje (en via een been van de bezoekers) de bal voorbij doelman Reus. Deinze had bloed geroken en wou zich zo snel mogelijk verzekeren van de gelijkmaker. De Belder koos voor de verste hoek, maar de bezoekende doelman hield onze spits met een sterke save van de absolute ommekeer in de match.

Beveren nam na de mogelijkheid voor De Belder het spel opnieuw over. Eerst zorgde een kopbal van Vukotic voor de nodige dreiging, daarna deed Mbokani de boeken toe met een lob over doelman Miras. Tien minuten voor het einde legde diezelfde Mbokani de wedstrijd met zijn tweede van de avond in een definitieve plooi. In het slot van de wedstrijd kwam Beveren nog dicht bij een vijfde doelpunt, maar Miras wist tot drie keer toe de bezoekers van het vijfde doelpunt te houden. Volgende week wacht er voor Deinze opnieuw een belangrijke wedstrijd, dan nemen de Tigers het op tegen de zesde in de stand, Lommel SK.

 

Opstellingen:

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 6. Steve De Ridder, 7. Alessio Staelens, 9. Dylan De Belder (84’ 4. Liam Fraser), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 11. Liridon Balaj (45’ 30. Joachim Carcela), 14. Bafodé Dansoko, 16. Christophe Janssens (76’ 20. Mamadou Koné), 18. Jellert Van Landschoot

SK Beveren: 12. Beau Reus (GK), 5. Everton Luiz (85’ 21. Malick Ndour), 11. Taofeek Ismaheel (76’ 14. Tom Reyners), 13. Joachim Van Damme, 15. Dries Wuytens, 25. Alexander Corryn (85’ 3. Katuku Tshimanga), 26. Aleksandar Vukotic, 29. Thierno Barry (64’ 20. Lucas Ribeiro Costa), 43. Sander Coopman (76’ 10. Kevin Hoggas), 44. Sheldon Bateau, 70. Dieudonné Mbokani

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO