ZO 05.05

16U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Marc Grosjean is de nieuwe hoofdcoach van KMSK Deinze

Nieuws Bericht geplaatst op maandag 24 oktober 2022

Marc Grosjean (64) is vanaf vandaag de nieuwe hoofdcoach van KMSK Deinze. Hij neemt over van Antonio Calderón die de laatste 3 weken de taak van interim-coach op zich nam.

De Belgische coach, die vroeger ook als speler aantrad bij Seraing en Racing Mechelen, heeft al een rijke trainerscarrière achter de rug. Hij trainde zowel ploegen in de hoogste divisie als lagere afdelingen. In zijn bijna 30-jarige ervaring staat onder meer La Louvière, RAEC Mons, FC Antwerp, RFC Luik, Eupen, FC Brussels, Union Saint-Gilloise en Virton op zijn palmares als T1.

In januari 2020 begon hij als assistent-trainer van Emilio Ferrera bij FC Seraing. Daar zorgde hij mee voor de promotie naar 1B. Als kers op de taart loodste hij samen met Jordi Condom de Métallos in het seizoen 2021-2022 naar 1A.

 

Marc Grosjean : ”Ik ben uiteraard heel tevreden om hier in Deinze te zijn. Ik weet dat er veel geïnteresseerden waren voor deze functie, dus ben ik heel vereerd met het vertrouwen van de club en zijn directie. Ik stond aan de zijlijn bij de geboorte van de 1B-competitie. Het is dus voor mij een mooie kans om opnieuw te werken op een niveau dat ik heel goed ken.

De club heeft een gestructureerde strategie waarover is nagedacht en waarin ik mezelf kan vinden. Zelf heb ik ook een vaste filosofie die ik wil overbrengen aan de spelers en de staff. Mijn doel is om iedereen zo snel mogelijk mee te krijgen in het verhaal.

Adrián Espárraga (Sportief Directeur): “ Marc is een coach met veel ervaring die positieve veranderingen zal brengen voor het team. Hij weet hoe hij uit het standpunt van een trainer aan een project moet bouwen, en weet uit elke speler het grootste potentieel te halen. Hij heeft het profiel waar we van in het begin naar op zoek waren en is het ontbrekende stukje dat we nodig hebben om verder te groeien. ”

 

Marc Grosjean neemt dus vanaf heden de positie van T1 in, waarbij hij ondersteuning zal krijgen van zijn assistent-trainer Fréderic De Meyer. De Meyer was al eerder assistent-trainer van Grosjean bij Union Saint-Gilloise en heeft meerdere ervaringen als T2 bij Afrikaanse nationale ploegen zoals Burkina Faso, Guinea en Congo.

Wij wensen beide alvast heel veel succes !

 

 

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO