ZO 05.05

16U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Voorbeschouwing Beerschot – KMSK Deinze: Nieuw begin na de ‘interlandbreak’

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 30 september 2022

Een interlandbreak die er eigenlijk geen was, dat is de juiste bewoording om twee weken zonder Challenger Pro League te omschrijven. Een woelige periode voor onze Tigers, want hoofdcoach Takahisa Shiraishi besloot om af te zien van zijn functie als hoofdcoach. Coach ad-interim Calderon wacht meteen een lastige opdracht: opnieuw aanknopen met de overwinning op bezoek bij degradant Beerschot, nu gedeeld tweede in de Challenger Pro League.

KMSK Deinze slaat een nieuwe richting in na de interlandbreak en zal dat zonder hoofdcoach Takahisa Shiraishi doen. Shiraishi loodste Deinze wel naar de 16de finales van de Croky Cup, maar dat werd ook zijn laatste wapenfeit bij de club. Door de bekerwedstrijden was er twee weken lang ook geen sprake van voetbal in de Challenger Pro League. Zeven van de acht teams (beloftenteams niet meegerekend) uit de Challenger Pro League knoopten aan met de overwinning, enkel Virton liet zich verschalken in de weg naar de 16de finales van de Beker van België.

 

Het geheugen even opfrissen

 

De Challenger Pro League is ondertussen zes speeldagen ver en aan de top van het klassement staat alles op een zakdoek van elkaar. Lierse Kempenzonen weet na een 12 op 12 bovendien opnieuw wat verliezen is en ziet Beerschot en Beveren naderen tot op 2 punten.

 

Bij Dender is dan weer de 0 van het bord na de zesde speeldag. De derby van Oost-Vlaanderen eindigde in een verliespartij voor Deinze en een overwinning voor het Dender van Regi Van Acker. Dender blijft laatste staan in het klassement, maar komt wel tot op een punt van Oranje-Zwart en Jong Genk.

 

Het is bovendien ook opletten voor de beloftenteams in de reeks. De ploegen groeien zichtbaar elke match opnieuw en brengen attractief en aanvallend voetbal op de mat. Zo wisten de beloften van Anderlecht ook de trein van de troepen van Tom Van Imschoot en co te stoppen. Lierse ging voor het eerst sinds de openingsspeeldag onderuit. De Pallieters en de RSCA Futures maakten er een absoluut doelpuntenspektakel van. Door de overwinning van de jonge ketten naderen ze overigens tot op drie punten van de leider.

 

Ook Club NXT wist opnieuw punten af te snoepen van een titelkandidaat. SK Beveren bleef steken op een 2-2 gelijkspel tegen de beloften van Brugge en zo pakt Wim De Decker in zijn jongste drie wedstrijden 7 op 9. Zo loodst hij de leeuwen na een aantal moeilijke eerste wedstrijden tot op 2 punten van leider Lierse. Het werd weliswaar het weekend van de beloftenploegen, want ook Jong Genk pakte een punt in het Edmond Machtens Stadion. Genk kwam zelfs op voorsprong en liet uiteindelijk pas in de slotminuten van de wedstrijd de voorsprong uit zijn handen glippen. En ook SL16FC wist te winnen op de zesde speeldag. De beloften van Standard hielden Lommel uit de wedstrijd en won met 0-1 in het Soevereinstadion.

 

Een speciale terugkeer voor ‘cultheld’ Denis Prychynenko

 

De uitreis naar het Olympisch Stadion in Beerschot wordt overigens een speciale terugkeer voor Denis Prychynenko. De Duitse verdediger met Oekraïense roots speelde tussen 2016 en 2021 bijna 150 wedstrijden voor de Kielse Ratten. In de vijf jaren op het Kiel bereikte hij een legendarische status bij de supporters en is hij nog altijd graag gezien in het Olympisch Stadion: "Ik heb speciale herinneringen overgehouden aan mijn periode bij Beerschot, het voelt goed om terug te zijn. Maar natuurlijk wil ik daar vooral winnen." Prychynenko is overigens ambassadeur van Beerschot.

 

Wat velen mogelijks ook niet weten, is dat het rugnummer van Prychynenko ook verwijst naar het stamnummer van Beerschot, namelijk 13. Onze verdediger staat bovendien ook in de eregalerij van Beerschot tussen clubiconen als Rik Coppens en Juan Lozano.

 

‘Parada de Tettas’ in het Olympisch Stadion

 

Vollgas-voetbal, dat mogen onze Tigers verwachten in de confrontatie tegen de jonge beren van Beerschot. De Oostenrijkse coach werd aan het begin van het seizoen aangesteld en moet de club zo snel mogelijk opnieuw naar de eerste klasse loodsen, want vorig jaar degradeerde de club.

 

Heel wat spelers beslisten om de club te verlaten door middel van een degradatieclausule te gebruiken. Ook andere sterkhouders wisten toen al langer dat ze niet zouden blijven. Zo nam Beerschot afscheid van onder andere Dom, Holzhauser, Noubissi, Bourdin, Pietermaat en ook Suzuki, Shankland en Eleke zochten andere oorden op.

 

Wieland was vorig jaar coach bij LASK Linz, in Oostenrijk. Daar stond hij vooral bekend als iemand die zijn ploeg agressief vooruit laat pressen en die in balbezit naar verzorgd voetbal streeft. Dat voetbal wil hij voornamelijk bereiken met nieuwkomers als Baeten (NEC), Koshi (Cercle), Verlinden (DAC Dunajska), Seydoux (Westerlo), …

 

Na zes speeldagen in de Challenger Pro League laat Wieland geregeld de ‘Parada de Tettas’ opnieuw weerklinken in het Olympisch Stadion. Beerschot pakte in zes wedstrijden drie overwinningen en speelde een keer gelijk.

 

Voorbeschouwen met coach ad-interim Antonio Calderon

 

De wedstrijd tegen Beerschot wordt een nieuw begin in het tijdperk van KMSK Deinze. Al heeft het vertrek van Takahisa Shiraishi ook zijn indruk nagelaten bij de spelers, zegt Prychynenko: "Er hing een aparte sfeer in de groep na het vertrek van Taka. Nu Calderon het heeft overgenomen, lag de focus vooral op het welzijn van de groep. Er werd gewerkt aan de teamgeest en de spirit en hij krijgt het complete vertrouwen van de groep. Ik denk dat het gelukt is, maar laten we vooral wachten op de wedstrijd."

 

Prychynenko verwacht een andere speelstijl onder Calderon dan onder coach Takahisa Shiraishi.

Calderon: "Nadat Taka vertrokken is, hadden we maar twee dagen om het team voor te bereiden op de wedstrijd. Het vertrek heeft zeker zijn indruk nagelaten op de groep en daarom hebben we met de staf besloten om ons voornamelijk te focussen op het welzijn van het team. Ik wil het team op alle mogelijke manieren verbeteren, zowel op aanvallend als defensief vlak. Op het veld moet er vooral een team staan, dat samenwerkt en strijdt voor elke bal."

 

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO