HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

The Tigers winnen overtuigend van FC Jong Utrecht

Nieuws Bericht geplaatst op woensdag 13 juli 2022

KMSK Deinze heeft zijn derde wedstrijd van de oefencampagne overtuigend gewonnen van FC Jong Utrecht. Oranje-Zwart hield de wedstrijd goed gesloten en sloeg in het tweede deel van de partij toe. Carcela-Gonzalez maakte meteen zijn eerste en tweede in het shirt van Deinze en ook De Belder pikte zijn doelpunt mee.

KMSK Deinze is bezig aan een trainingsstage in het Nederlandse Wageningen. Voor het treffen tegen FC Jong Utrecht maakten de Tigers de verplaatsing naar het Sportcomplex Zoudenbalch. Daar wachtte met FC Jong Utrecht, de beloftenploeg van FC Utrecht, een ploeg uit de Nederlandse Keukendivisie, ook wel de tweede klasse in Nederland genoemd. De oefenwedstrijd tegen de beloftenploeg uit Nederland werd afgewerkt in drie delen van dertig minuten. Daardoor konden beide coaches heel wat verschillende formaties uittesten en verschillende wissels doorvoeren om iedereen de nodige speelminuten te geven.

Schaarse kansen in het openingsgedeelte

Onze coach Takahisa Shiraishi gaf in het eerste halfuur van de partij de voorkeur aan doelman Ignacio ‘Nacho’ Miras. Quintero en Schuermans vormden het centrale duo in de verdediging, terwijl Janssens en Staelens de verdedigende flanken bezetten. Op het middenveld moesten Fraser en Hendrickx de boel controleren en gesloten houden. De aanvallende linie bestond uit Dansoko, De Belder, El Bouchataoui en Carcela-Gonzalez.

In een enthousiast openingsbegin van beide ploegen was het onze middenvelder Gaëtan Hendrickx die het eerste schot binnen het kader op zijn naam mocht schrijven. Hendrickx infiltreerde in de zestien van de tegenstander en besloot in de handen van doelman Gadellaa. Op het kwartier toonde Deinze zich opnieuw gevaarlijk. Een vrije trap van El Bouchataoui ging maar nipt over de kooi van Jong Utrecht.

De Tigers hielden gedurende het volledige halfuur controle over de partij en gaven amper kansen weg. De beloften van FC Utrecht hadden het moeilijk om een weg te vinden doorheen een goed georganiseerd Deinze.

Combinatievoetbal zorgt voor een uitgebreide voorsprong

Bij het ingaan van het tweede deel van de partij mocht Quintero gaan rusten. De beloftevolle Duits-Nigeriaanse verdediger David Winke nam zijn plaats in, naast kapitein Kenneth Schuermans. Net zoals in het eerste deel kwamen de Tigers het sterkst uit de kleedkamer. Oranje-Zwart speelde met veel druk op de bal en op de tegenstander, wat het lastig maakte voor de tegenstander om te combineren en onze doelman Blanco het vuur aan de schenen te leggen.

Het tempo in de wedstrijd lag hoog en dat resulteerde na enkele minuten in de tweede helft tot de openingsgoal van de wedstrijd. Dansoko zette de actie op vanop de helft van de tegenstander. De Belder liep zich goed vrij en creëerde zo vrije ruimte voor Carcela-Gonzalez die de keeper van Jong Utrecht de verkeerde kant opstuurde. Voor Carcela-Gonzalez was het zijn eerste doelpunt in het shirt van Deinze.

Na de openingsgoal kwam Jong Utrecht voor het eerst in de wedstrijd dreigen. ‘Nacho’ ging goed plat op een afstandsschot. Na handspel van Boumenjal in de zestien kon Deinze zijn voorsprong in de wedstrijd verdubbelen. De Belder ging achter de bal staan en trapte de elfmeter onhoudbaar in de linkeronderhoek. Voor onze vice-topschutter van vorig seizoen was het zijn eerste in deze oefencampagne.

De Tigers waren duidelijk op dreef, want niet veel later viel al het derde doelpunt van de namiddag. Onze Canadese international Liam Fraser stuurde met een boogballetje De Belder diep, die was niet egoïstisch en bood Carcela-Gonzalez zijn tweede van de namiddag aan. Het ‘jantje’ was een feit en bij die 0-3 stand gingen beide ploegen voor een tweede keer in deze partij rusten. KMSK Deinze zette het elan duidelijk voort in de tweede helft en voor de beloften van FC Utrecht ging het spel bij momenten gewoonweg te snel. Deinze profiteerde van de ruimte en beloonde zichzelf tot drie keer toe.

Wedstrijd controleren en uitspelen

Het derde en laatste deel zorgde voor een nieuwe reeks wissels langs onze kant. Miras mocht gaan rusten. In zijn plaats kwam de beloftevolle Arfaoui, die tevens ook Tunesisch international is bij de beloften. Op het middenveld maakten Fraser, El Bouchataoui en Hendrickx plaats voor Bizimana, De Poorter en Abubakar Moffat. En ook de volledige verdediging werd gewisseld. Vansteenkiste, Blondelle, Fuakala en Prychynenko namen de fakkel over van Janssens, Winke, Schuermans en Staelens.

Het was Jong Utrecht dat het sterkste aan het laatste deel van de partij begon. Arfaoui hield met een broodnodige save de thuisploeg van hun eretreffer. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd mochten Spegelaere, Geldhof en Hendrickx nog hun opwachting maken in de wedstijd. Daarbij werd Hendrickx uitgespeeld als een valse negen terwijl Geldhof en Spegelaere hem de nodige aanvallende impulsen moesten bezorgen.

De Tigers bleven in het derde deel de controle over de wedstrijd behouden en lieten de jongelingen van Utrecht niet meer doorkomen. Deinze sluit zijn derde wedstrijd van de oefencampagne af met een overwinning. Zaterdag oefenen de Tigers opnieuw en trekken ze richting Almere City.