HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

KMSK Deinze gaat onderuit tegen KV Oostende

Nieuws Bericht geplaatst op zondag 10 juli 2022

KMSK Deinze heeft in het oefencomplex 'De Schorre' in Oostende ook zijn tweede oefenwedstrijd van zijn voorbereidingscampagne niet kunnen winnen. Oostende toonde zich een maatje te sterk en won met 4-0. De Kustboys kwamen vlak voor rust op voorsprong via strafschop, pas diep in de tweede helft dikte Oostende hun voorsprong nog aan tot zware 4-0 cijfers. Onze coach Takahisa Shiraishi testte verschillende systemen uit en gaf ook enkele beloften de kans zich te bewijzen. Moyita, Abrahams en Almenara waren er niet bij tegen Oostende.

Voor de tweede oefenwedstrijd van de voorbereidingscampagne trok KMSK Deinze richting ’t zeetje. Daar wachtte de confrontatie met eersteklasser KV Oostende. Net als vorige week, in de oefenwedstrijd tegen vice-kampioen Union, stuurde onze hoofdcoach Shiraishi een nog nooit eerder uitgegeven elftal het veld op. De voorkeur van onze Japanse coach ging opnieuw uit naar doelman Miras. Achterin kreeg het centrale duo Prychynenko-Blondelle de steun van Vansteenkiste op links en Fuakala op rechts. Het middenveld werd gecontroleerd door El Bouchataoui, onze Rwandese international Bizimana en onze Canadese international Liam Fraser. En met Dansoko stond er nog een andere international tussen de lijnen. De Guineeër startte op links, terwijl Staelens de rechterflank voor zijn rekening nam. De Belder was de centrale man voorin.

In een afwachtend openingskwartier zonder al te veel kansen toonde vooral onze doelman Miras zich als een solide sluitpost. ‘Nacho’ toonde zich sterk in de lucht en haalde de angel uit verschillende gevaarlijke hoge ballen van Oostende. Na een klein kwartier spelen was het Gueye die de eerste kans van de wedstrijd op zijn naam mocht schrijven. De spits van KVO kon alleen op doel afstevenen, maar lobde de bal naast de kooi van Miras. Niet veel later was diezelfde Gueye er opnieuw dichtbij. Oostende profiteerde van balverlies in de Deinse as, speelde de bal naar de vrijstaande Gueye, maar het was Miras die sneller op de bal was dan de Senegalees.

De twee weken aan training, die Deinze ondertussen achter de rug had, lieten zich ook duidelijk merken. De Tigers probeerden voornamelijk snel combinatievoetbal te spelen, waarbij de hoge ballen zoveel mogelijk werden vermeden. Het snelle tiki-taka zorgde voor tempo in de match, gevaar leverde het echter niet op.

In een eerste helft zonder veel kansen profiteerde Oostende van een fout van Blondelle om op voorsprong te komen. Onze verdediger ging te lang aan het truitje hangen van Rocha en de scheidsrechter wees daarna naar de stip. De Senegalese Mahktar Gueye stuurde onze keeper de verkeerde kant op en schoot de 1-0 tegen de touwen. De Tigers toonden zich niet aangeslagen en probeerden meteen de gelijkmaker te vinden. El Bouchataoui bracht de bal voor, De Belder kopte een metertje naast.

Onze coach Takahisa Shiraishi koos in de tweede helft voor enkele nieuwe namen in het elftal. Achterin nam het duo Schuermans-Winke het over van Prychynenko en Blondelle. Janssens nam dan weer de plaats in van Vansteenkiste. En ook op het middenveld werden enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo namen Abubakar Moffat en Gaëtan Hendrickx de plaatsen in van Fraser en Bizimana, terwijl Staelens werd vervangen door Joachim Carcela-Gonzalez.

Na acht minuten in de tweede helft kreeg Kvasina de bal zomaar in de voeten gespeeld na een verkeerde onderschepping van Schuermans. De Oostenrijkse spits van Oostende knalde een meter naast.

Op het uur kwam Nathan Elyn, een jeugdproduct van KAA Gent, erin voor Miras. Hij mocht het laatste halfuur vervolmaken. Direct na de wissel kreeg Dansoko de mogelijkheid om de gelijkmaker tegen de touwen te jassen. Onze Guinese international kon alleen op doel af, maar een verkeerde balcontrole verhinderde hem het schot.

Met nog twintig minuten op de klok kregen ook enkele beloften geleidelijk aan de kans om zich te tonen in het eerste elftal van Deinze. Eerst kwam Cisse Verstrynge erin voor Nathan Fuakala. Later zouden ook nog Flor Geldhof en Andreas Spegelaere hun eerste minuten in het shirt van Oranje-Zwart mogen maken. Zij vervingen Bafodé Dansoko en Dylan De Belder. Ook Teo Quintero maakte in de oefenwedstrijd zijn debuut voor ons.  Hij verving de solide Duitse verdediger David Winke en ook Rousseau De Poorter mocht nog twintig minuten meespelen.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd wist Oostende zijn voorsprong te verdubbelen. Albanese probeerde het met een pegel van ver, die botste voor de neus van Elyn en belandde zo in de netten. Niet veel later stond het 3-0. Onze kersverse aanwinst Quintero ging in de fout op een doorgebroken Berte. De jongeling van Oostende ging liggen en de scheidsrechter wees daarna naar de stip. Ondanks dat Elyn naar de goede hoek dook, zette Kvasina de penalty onhoudbaar om. Berte wou duidelijk zijn potentieel laten zien aan de Oostendse coach Yves Vanderhaeghe. Twee minuten later stond ook hij op het scorebord, na een sterk uitgespeelde counter. Het werd 4-0.

KMSK Deinze verloor in het laatste kwartier zijn grip op de partij, ondanks het feit dat ze een sterke wedstrijd speelden. De Tigers gaven weinig kansen weg en probeerden met combinatievoetbal Oostende het knap lastig te maken, maar uiteindelijk vielen er geen doelpunten langs de kant van de bezoekers. Zondag vertrekt Oranje-Zwart richting het Nederlandse Wageningen voor een trainingsstage. Op die stage oefenen ze tegen FC Utrecht en Almere City.