ZA 27.04

16U00

Competitie

Patro Eisden MM - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Voorbeschouwing Royal Excel Moeskroen – KMSK Deinze: Voor de laatste keer richting Le Canonnier

Nieuws Bericht geplaatst op donderdag 17 maart 2022

Nog vier speeldagen te gaan in 1B. Nog vier finales. Nog vier matchen waarin mathematisch alles nog mogelijk is. Dat staan de Tigers en supporters nog te wachten. Op de 25ste speeldag van het seizoen trekt Oranje-Zwart voor de laatste keer richting Le Canonnier voor een treffen met de troepen van Jeunechamps. Les Hurlus staan op drie punten van de Tigers. KMSK Deinze volgt op zijn beurt dan weer op vier punten van Waasland-Beveren en op negen punten van RWDM. Het lot hebben de Tigers niet meer in eigen handen, maar in voetbal is alles mogelijk. Te beginnen met de confrontatie tegen Moeskroen.

Op een kampioen in 1B is het nog even wachten. Westerlo verloor afgelopen week maar liefst twee keer. Eerst kwamen de Kemphanen met lege handen terug uit Luxemburg en ook de inhaalwedstrijd tegen Lierse leverde geen punten op. Toch hoeven de Kemphanen zich nog niet in de haren te krabben. Puntenverlies bij RWDM dit weekend en een overwinning kan opnieuw een titelwedstrijd opleveren. Op zaterdagavond bleef RWDM steken op een billijk gelijkspel tegen Lommel. Defourny (RWDM) hield zijn ploeg een aantal keer in de wedstrijd, waardoor een puntendeling het logische gevolgd werd. Spanning en sensatie viel dan weer te rapen in de Dakota Arena. Zowel Waasland-Beveren als de Tigers konden profiteren van het puntenverlies van RWDM, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. Uiteindelijk vielen er zes doelpunten in de thuishaven van Oranje-Zwart, weliswaar zonder winnaar. Het slot van de 24ste speeldag werd afgesloten met een overwinning van Moeskroen op het veld van Lierse Kempenzonen. Opvallende statistiek: in zijn laatste drie wedstrijden wisten Les Hurlus slechts een keer de weg naar doel te vinden.

Statistiekenrankings in de 1B Pro League

Op de 24ste speeldag blijven de grote kanonnen in het topschuttersklassement elkaar geen blik in de ogen gunnen. Zowel Maderner als Mertens kwamen in het onderlinge duel tussen Beveren en Deinze niet tot scoren. Beide spelers blijven dan ook op elf rozen staan. Wie wel kon scoren, was de ploegmaat van Maderner, namelijk Hoggas. Hij duwde zondagnamiddag zijn negende tegen de touwen. Sinds de overname door nieuwe trainer Condom wist Hoggas trouwens twee keer te scoren in evenveel duels. Met nog vier wedstrijden te gaan richting de seizoensfinale blijft het nagelbijten.

Weinig veranderingen in het klassement voor de assists. Rommens kon geen extra streepje achter zijn naam zetten in het scoreloos gelijkspel tegen Lommel. En ook eerste achtervolgers Challouk, Chevalier, Vaesen en Van Eenoo bleven afgelopen speeldag droog staan.

Onwaarschijnlijke spanning is er ook bij de clean sheets. Een aantal weken geleden leek het alsof niemand goalie David Jensen nog kon bedreigen, maar niets is minder waar. Defourny (RWDM) speelde opnieuw een ijzersterke partij en hield voor de tweede keer op rij de nul. Zo springt hij over Jensen naar de eerste plaats in het klassement met tien clean sheets ondertussen.

Op de bank of op het strafblad?

De strafbank is goedgevuld. Zo zijn er op de 25ste speeldag maar liefst drie rode schorsingen en zijn er ook zes spelers die door hun vijfde gele kaart van het seizoen een speeldag schorsing moeten uitzitten.

Bij KMSK Deinze ontbreekt Christophe Janssens. Hij werd in de wedstrijd tegen Waasland-Beveren uitgesloten met twee gele kaarten en is daardoor automatisch één speeldag geschorst. Denis Prychynenko kreeg ook rood, maar hij heeft enkel een voorwaardelijke straf aan zijn been.

Daarnaast zal ook Kurt Abrahams er niet bijzijn tegen Moeskroen. Hij kreeg afgelopen speeldag zijn vijfde gele kaart en mist daardoor de confrontatie tegen Les Hurlus. Langs Henegouwse kant valt er ook een schorsing te noteren. Jérémy Taravel mist door een vijfde gele kaart de confrontatie met Deinze.

Bij de Tigers staan er overigens nog vijf andere spelers op een kaart van schorsing. Het gaat hier om Djihad Bizimana, Siebe Blondelle, Gaëtan Hendrickx, Raphael Lecomte en Dylan De Belder. Wanneer zij op het boekje komen te staan in de wedstrijd tegen Moeskroen, dan missen ze automatisch de confrontatie tegen RWDM binnen twee weken.

Voorbeschouwen met Wim De Decker en Jannes Vansteenkiste

In de voorafgaande drie confrontaties tegen Moeskroen is er sprake van een ‘heilige drievuldigheid’. Moeskroen en Deinze wisten allebei een keer te winnen en keer werd de buit ook verdeeld met een gelijkspel. Wim De Decker verwacht opnieuw een moeilijke wedstrijd tegen Les Hurlus: “Moeskroen is een te duchten tegenstander met heel veel ervaring. Jeunechamps heeft een duidelijk plan voor ogen waarbij ze vooral rekenen op een laag blok en de omschakeling. Het wordt een wedstrijd met momenten nemen en niet veel ruimte weggeven. Het feit dat Moeskroen in zijn laatste wedstrijden ook teert op wedstrijden met niet veel doelpunten en een klein verschil zegt heel veel over hun ingesteldheid en de manier waarop ze spelen.”

Jannes Vansteenkiste, die de logische ‘vervanger’ lijkt van de geschorste Christophe Janssens, kijkt er met eenzelfde blik naar: “De drie voorafgaande resultaten tegen Moeskroen tonen aan dat iedereen in 1B aan elkaar gewaagd is. Les Hurlus is een moeilijk bespeelbare ploeg die vooral denkt aan verdedigen en counteren. Het zal aan ons zijn om creatief te zijn en de kansen te creëren.”

Met nog vier wedstrijden te gaan lijkt de tweede plaats een onmogelijke opgave te worden. Toch wil KMSK Deinze nog zo hoog mogelijk eindigen dit seizoen, zo zegt Wim De Decker: “Ik kijk al een heel seizoen naar de top van de ranking en dat blijf ik nu ook doen. Zolang dat er mathematisch nog dingen kunnen klaargespeeld worden, dan speel ik liever met iets meer risico om positieve resultaten te behalen dan dat ik naar beneden kijk. Dit seizoen halen we er het maximale uit, maar er zal niet veel meer nodig zijn om binnenkort te zeggen dat we meestrijden om de kampioenstitel in 1B.” En daar sluit ook Jannes Vansteenkiste zich bij aan: “In die laatste vier wedstrijden wordt het vooral belangrijk om niet meer te rekenen en wedstrijd per wedstrijd te kijken wat er nog kan gebeuren. Het doel is om zo hoog mogelijk te eindigen en nog zoveel mogelijk punten te sprokkelen.”  

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO