ZA 22.01

20U45

Competitie

KVC Westerlo - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Voorbeschouwing Waasland-Beveren – KMSK Deinze: Meteen vuurwerk tijdens het eerste bezoek aan het ‘Freethielstadion’?

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 21 augustus 2021

Aankomende zondag, op 22 augustus om 20 uur, trekken onze ‘Tigers’ richting Beveren voor de tweede wedstrijd van het seizoen in de D1B Pro League. KMSK Deinze bleef vorige week steken op een gelijkspel tegen Lierse. Degradant Waasland-Beveren kon in zijn rentree in 1B wel aan het langste eind trekken tegen Lommel. Het wordt ongetwijfeld een speciale confrontatie want de laatste wedstrijd van Oranje-Zwart tegen Beveren dateert al van in het voetbalseizoen 2008-2009.

De eerste speeldag van 1B was een promotie voor het Belgische voetbal. Attractief voetbal, doelpunten bij de vleet en enkele knappe doelpunten. KMSK Deinze mocht in ons eigen Burgemeester Van De Wielestadion het nieuwe voetbalseizoen 2021-2022 openen. Via sterk samenspel en een offensieve organisatie kwamen onze ‘Tigers’ na negentien minuten op voorsprong tegen Lierse Kempenzonen. Alessio Staelens opende meteen zijn rekening in 1B op aangeven van Dylan De Belder. Daarna nam de stress het wat over en kon Lierse na twee minuten alweer gelijkmaken dankzij een overhoekse trap van Yvan Yagan. Beide ploegen probeerden daarna nog aan te dringen, maar kwamen niet meer tot scoren. Daar slaagde RWDM wel in. Zij konden de Henegouwse organisatie van Moeskroen tot drie keer toe breken en uiteindelijk wonnen de Brusselaars met 3-1. Westerlo heeft de ambitie om de titel te behalen in 1B. Onder nieuwe trainer, Jonas De Roeck, werd al vroeg in de wedstrijd de basis gelegd voor de overwinning tegen Virton. Na een kwartier zorgde Van Eenoo al voor de openingsgoal en negen minuten voor tijd stelde Bernat de zege helemaal veilig. En ook onze tegenstander van aankomend weekend trok aan het langste eind al had Waasland-Beveren heel wat moeite met Lommel. De Limburgers kwamen tot twee keer toe op voorsprong, maar een rode kaart vroeg in de tweede helft nekte hen uiteindelijk. In de 98ste minuut zorgde Maderner met zijn tweede goal voor de bevrijdende 2-3 zege.

Onderlinge confrontaties

Van onderlinge confrontaties tussen Waasland-Beveren en KMSK Deinze is geen sprake. De fusieclub van RS Waasland en SK Beveren werd in 2010 opgericht. Onze laatste wedstrijden tegen het oorspronkelijke SK Beveren dateren van 2008-2009.

Na slechts één afgewerkte speeldag is het dan ook moeilijk om conclusies te trekken over welke ploeg er het beste voor staat. Waasland-Beveren liet in zijn voorbereiding uitschijnen zo snel mogelijk terug naar 1A te willen promoveren. Ze zijn dan ook een van de titelfavorieten bij uitstek. In hun vorige wedstrijd maakte hun nieuwe Oostenrijkse spits Maderner twee doelpunten. De spits van 1m90 kwam over van de Oostenrijkse clubs SCR Altach en toonde meteen zijn waarde in zijn eerste officiële wedstrijd voor de Waaslanders.

Niet enkel hun Oostenrijkse spits toonde meteen zijn waarde, ook Aleksandar Vukotic toonde meteen zijn waarde. De Servische verdediger die in 2018 overkwam van FK Krupa bewees zijn waarde in de lucht en heeft ook het meeste aantal succesvolle tackles op zijn naam staan. Afgelopen zondag lukte hij er in vier tegen Lommel. Daarnaast blijft het ook uitkijken voor Brendan Schoonbaert. De 21-jarige verdediger speelde in 2020 nog zes maanden in de kleuren van onze club. Afgelopen weekend maakte hij het mooie weer in het shirt van Waasland-Beveren. Schoonbaert is de centrale figuur in de defensie op vlak van passnauwkeurigheid en succesvolle terugspeelballen.

Prille statistiekenrankings in de D1B Pro League

Acht ploegen die strijden om een ticket naar 1A. Dat is het concept van de D1B Pro League. Vanaf volgend jaar zal dat concept er iets anders uitzien met ook de toetreding van beloftenteams tot de competitie.

Op Virton na openden alle teams in 1B alvast hun doelpuntenrekening van dit voetbalseizoen 2021-2022. RWDM en Waasland-Beveren wisten deze zelfs uit te breiden tot drie doelpunten. De Oostenrijker Daniel Maderner, spits bij Waasland-Beveren, was de enige die afgelopen speeldag meer dan een keer kon scoren. Ook de Japanner Koki Saito was dicht bij twee doelpunten, maar zijn tweede treffer kwam op naam te staan van Brendan Schoonbaert die het leer in eigen doel werkte. Saito is een veelbelovend talent dat vorig jaar overkwam van het Japanse Yokohama FC.

In de assistenranking staat Tuur Dierckx aan de leiding. De winger van Westerlo lag aan de basis van de twee Westelse doelpunten tegen Excelsior Virton. Westerlo doet het na een speeldag uitstekend in de statistiekenrankings, want hun doelman David Jensen was de enige goalie die zijn netten schoon kon houden afgelopen weekend. Het wordt afwachten wat de tweede speeldag van het seizoen teweeg zal brengen.

Weetje van de week: Alessio Staelens

19 mei 2013 zal ongetwijfeld in het geheugen van Alessio Staelens gegrift staan. Op die dag speelde onze aanvallende middenvelder, die ook als rechtsachter uit de voeten kan, zijn eerste profwedstrijd in de kleuren van Cercle Brugge. In de eindrondewedstrijd tussen White Star Woluwe en Cercle Brugge viel hij in de 77ste minuut in voor de Noorse middenvelder Mushaga Bakenga.

De coach die hem toen zijn debuut liet maken was zijn eigen vader, Lorenzo Staelens, nota bene. Alessio speelde in totaal 21 wedstrijden in de kleuren van Cercle Brugge. Negentien keer kwam hij aan de bak in de competitie en twee keer mocht Alessio opdraven in de Beker van België. In 2014 verdedigde Staelens al een eerste keer de clubkleuren van KMSK Deinze. Op dat moment speelden we nog in de derde klasse en was de uitleenbeurt van Staelens vooral gericht op het verzamelen van ervaring. Na omzwervingen bij opnieuw Cercle Brugge, KVK Westhoek en FC Knokke kwam Staelens in 2019 opnieuw thuis in het Burgemeester Van De Wielestadion.

Afgelopen vrijdag maakte Staelens zijn tiende voor KMSK Deinze. Staelens verdedigde voorlopig al 42 wedstrijden de kleuren van Deinze en daarin kwam hij uiteindelijk al tien keer tot scoren en deelde hij zes assists uit.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq