ZA 02.03

20U00

Competitie

KMSK Deinze - RSCA Futures

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

‘Galamatch’ tegen de kampioen in 1B

Voorbeschouwing Royal Union Saint-Gilloise – KMSK Deinze

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 24 april 2021

Na 27 speeldagen zit het seizoen van KMSK Deinze er bijna op. Na vijf seizoenen in de amateurreeksen te hebben vertoefd keerden we dit seizoen voor het eerst sinds het seizoen 2015-2016 terug naar het professionele niveau. Op de slotspeeldag van aankomend weekend proberen onze ‘Tigers’ dan ook hun terugkeer mooi af te sluiten met een overwinning. Al is de tegenstander niet van de poes. Op zondagavond 25 april nemen we het om 18 uur op tegen de kampioen van de 1B Pro League, Royal Union Saint-Gilloise. Hun laatste nederlaag in 1B dateert al van 29 november vorig jaar tegen RFC Seraing. Het AFAS Stadion in Mechelen belooft alvast een warm welkom aan beide ploegen.

Op de voorlaatste speeldag van het seizoen verwelkomden we KVC Westerlo in het Burgemeester Van De Wielestadion. KMSK Deinze speelde voor de laatste keer dit seizoen in hun eigen thuisbasis en probeerde dan ook om op een gepaste manier afscheid te nemen voor dit voetbalseizoen. In die opzet slaagden we niet. Het was KVC Westerlo die via een ietwat gelukkige goal van Vaesen de overwinning mee naar huis wist te nemen. Dankzij die overwinning sleepten ze ook officieel de vierde plaats in de wacht. Verder gaf Union hun seizoen nog wat meer glans door Club NXT te verslaan met 0-4. RFC Seraing kwam dan weer niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Lierse Kempenzonen. En Lommel was de sterkste in het doelpuntenfestival tegen RWDM. Het werd 2-5. Zo ligt het klassement op een speeldag voor het einde bijna helemaal vast. Club NXT strandt in zijn eerste seizoen in 1B op de laatste plaats. Lierse Kempenzonen eindigt voorlaatste. KMSK Deinze en RWDM bekleden respectievelijk de vijfde en zesde plaats in het klassement. Union was het hele seizoen ‘incontournable’ en werd met een recordaantal punten kampioen in de 1B Pro League. Seraing mag begin mei barragewedstrijden spelen tegen Waasland-Beveren voor een plaats in 1A. Enkel de strijd voor de derde plaats ligt nog helemaal open met Lommel en Westerlo die slechts door een punt van elkaar worden gescheiden.

Strijd om de nevenklassementen

In tegenstelling tot de officiële ranking in 1B is er in de nevenklassementen nog niets beslist. Zo is er nog altijd strijd om de topschutterstitel in 1B. Zo delen Georges Mikautadze en Dante Vanzeir nog altijd de eerste plaats in het klassement. Beide spitsen scoorden dit seizoen 19 doelpunten, maar enkel Mikautadze krijgt nog de kans om dit op te trekken. Dante Vanzeir ziet de kans tot een verhoging van zijn doelpuntentotaal door zijn vingers glippen door een blessure.

Als Mikautadze niet weet te scoren, zullen beide spelers de topschutterstitel moeten delen. Bovendien kan de Franse spits van RFC Seraing ook nog onze Dylan De Belder evenaren. Als de Franse goalgetter de kaap van de 20 competitiegoals nog haalt, dan wordt hij pas de tweede speler die daarin slaat. In het seizoen 2016-2017 scoorde onze spits De Belder er 21 voor Lierse SK.

In de strijd om het assistenklassement kan enkel een mirakel Youssef Challouk nog van de titel houden. Onze aanvallende middenvelder deelde dit seizoen in 24 wedstrijden tien assists uit. Eerste achtervolger Dante Vanzeir is uitgeschakeld met een blessure en als we verder kijken in het klassement kunnen enkel Staelens en Ciçek van Westerlo hem nog bedreigen. Al moeten zij dan wel vier assists uitdelen in hun confrontaties van dit weekend. De assistentitel zou dus een zeer mooie bekroning zijn op het beresterke seizoen van Challouk.

Onderlinge confrontaties

De wedstrijd tussen Royal Union Saint-Gilloise en KMSK Deinze wordt een duel tussen respectievelijk de eerste en de vijfde in het klassement. De kampioen in 1B kan gezien worden als het zwarte beest van onze ‘Tigers’. Deinze pakte in hun drie wedstrijden tegen de Brusselaars een 0 op 9. Union is outstanding dit seizoen in 1B en is dan ook de verdiende kampioen. In totaal wonnen de Brusselaars 22 wedstrijden dit seizoen en verloren ze er slechts twee.

Hun laatste nederlaag in 1B dateert overigens al van 29 november 2020. Toen verloren ze met het kleinste verschil van RFC Seraing. Ook hun gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd liegt er niet om. Zo scoren ze gemiddeld 2,5 keer per wedstrijd en krijgen ze slechts 0,8 doelpunten tegen. Het mag dan ook duidelijk zijn dat dit fenomenale statistieken zijn. Bovendien hield hun doelman twaalf keer de nul dit seizoen.

KMSK Deinze sluit hun eerste seizoen in 1B af op een vijfde plaats. In totaal wonnen we tien wedstrijden dit seizoen, speelden we er acht gelijk en verloren we negen keer. In 27 wedstrijden wisten we 43 keer te scoren en kregen we 44 goals tegen. Bovendien wisten onze doelmannen Vandenberghe en Dutoit dit seizoen zes keer de nul te houden.

Kampioen wordt je met een volledige selectie, zowel staff als spelers. Toch kunnen we deze titel toewijzen aan enkele key spelers bij de Brusselaars. Zo vormden Anthony Moris, Chrsitian Burgess en Siebe Van der Heyden een moeilijk te ontwrichten blok achterin. Teddy Teuma en Casper Nielsen vormden dan weer de as op het middenveld en in de voorhoede kon coach Felice Mazzu vooral rekenen op de diensten van Dante Vanzeir, Deniz Undav, Mathias Fixelles en Loïc Lapoussin. Het zijn de gevestigde waarden in de selectie van Union en ook zondag worden zij weer de mannen om in de gaten te houden.

Verhuizen richting het AFAS Stadion

Union zal de laatste speeldag van het seizoen niet kunnen afwerken in het eigen Dudenpark. Doordat het stadion moet klaargemaakt worden voor 1A wijkt de Brusselse club uit naar de thuisbasis van KV Mechelen. Onder meer het veld moet vervangen worden, ook moet er veldverwarming voorzien worden en moet de stadionverlichting vernieuwd worden.

Bij de supporters is de verplaatsing naar Mechelen in het verkeerde keelgat geschoten. Zij hadden namelijk voor een sfeeractie gepland, maar die gaat dus niet door.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO