VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

HET RADIOSTATION VOOR MIDDEN-VLAANDEREN, RADIO TEQUILA.

«Live wedstrijden van SK Deinze verslaan is fantastisch»

Nieuws Bericht geplaatst op donderdag 18 maart 2021

Op 11 april 2021 zal Radio Tequila zijn 39e verjaardag vieren. De vrije radio, later iets beschaafder ‘lokale radio’ genoemd, werd opgericht en, sedert die eerste dag, gerund door tientallen vrijwilligers. Enkelen van hen hebben zelfs de volle 39 jaar op de teller staan. Tequila staat voor heerlijke muziek maar ook voor belangrijke info. Zo komt ook sport ruim aan bod op zondagmorgen in GOAL bij Emile en daarna sluit hij aan bij Peter in UP-TO-DATE. «Elke thuiswedstrijd van KMSK Deinze wordt live gecommentarieerd op een zeer professionele manier vanuit een eigen uitzendstudio op de club, twee commentatoren Michaël en Emile plus Frank die zorgt voor de techniek en de muziek» aldus voorzitter Rik Saelens.

Radio Tequila wordt geboren op Kruishoutemberg als telg van vzw Jongeren en Muziek. Op Paaszondag 11 april 1982 beet Jo Van Langeveld de muzikale spits af met “Felicidad” van Al Bano & Romina Power, toen nog op FM 100.5. Minder dan drie maanden later, op 3 juni, vielen de RTT en de rijkswacht binnen in de studio’s. De zender werd uit de ether genomen en alle materiaal, geschat op circa BEF 500.000 werd aangeslagen en nadien verbeurdverklaard. “Vrije radio was toen uitermate populair maar nog illegaal. De legalisatieronde gebeurde pas in 1984. Een week later was Radio Tequila echter terug met een noodinstallatie” verduidelijkt Eddy Lefevre, die er al van het eerste uur bij was.

Tequila verhuisde in de zomer van 1983 naar de Bredestraat 103 in Petegem en kreeg op 5 december 1984 een brief van toenmalig Vlaams minister Karel Poma met de officiële erkenning van het station op de frequentie FM 101.8. In 2003 volgde een nieuwe verhuis, naar de huidige studio’s in de Bredestraat 107.

Sedert die tijd is het niet meer stil geweest op de diverse frequenties van Radio Tequila. Reeds van in het prille begin, toen BRT-radio nog om 23.40 u. ging slapen tot 6 u. in de morgen, stak Tequila de nacht door en zond 24/7 uit en dat gebeurt 39 jaar later nog steeds.

Maar Tequila deed meer dan radio maken en dat was noodgedwongen. Een professionele hobby als radio maken kost immers geld, veel geld. Er zijn de vaste kosten, maar ook de studio-inrichting en het uitzendmateriaal moet geregeld vernieuwd worden. Daarom werd door diezelfde vrijwilligers ook heel wat georganiseerd om geld in het laatje te brengen. “Er waren de legendarische Londenreizen en later de Tour de France uitstappen, maar ook heel wat optredens in de Brielpoort: Will Tura, André Hazes, The Dolly Dots, Adamo, The Pebbles, Raymond Van Het Groenewoud, Clouseau, De Kreuners, … Hoogtepunten uit de rijke geschiedenis waren ongetwijfeld de deelnames aan de Pinksterbeurs en vooral de lange reeks Hi-Tech Dance Nights en DJ Dance Nights” zegt Rik.

Tequila werd, zoals zovele organisaties en handelszaken, ook het slachtoffer van corona. Voorjaar 2020 kon de jaarlijkse Valentijnswandeling niet doorgaan wegens een dreigende storm. De andere jaarlijkse activiteiten, zoals bijvoorbeeld de Leerzewegels sneukeltocht en Kwist’t, moesten ook alle uitgesteld worden. Het wordt afwachten wat dit jaar nog mogelijk wordt.

Maar, corona of niet, Tequila blijft uitzenden via FM 106.2 of FM 107.8 en via www.radiotequila.be vanuit Deinze en Aalter voor een belangrijk stuk van Midden-Vlaanderen. De vrijwilligers van Tequila bieden de luisteraars een cocktail van aangename muziek gemengd regionale informatie, maar zij willen bovenal ook een huisvriend zijn voor alle leeftijden. “Terwijl supporters verboden zijn om naar het voetbalstadion te komen, kunnen ze wel de thuiswedstrijden van SK Deinze volgen op radio Tequila !

 

WWW.RADIOTEQUILA.BE   |   INFO@RADIOTEQUILA.BE

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq