ZA 02.03

20U00

Competitie

KMSK Deinze - RSCA Futures

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

“Heilige Drievuldigheid” na 18 wedstrijden

Voorbeschouwing KMSK Deinze – Club NXT

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 19 februari 2021

Onze ‘Tigers’ kwamen vorige week niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Lierse Kempenzonen. Ook de twee speeldagen daarvoor kon er niet gewonnen worden. Zo zijn onze mannen nog steeds op zoek naar de eerste drie punten van 2021. Toch heerst er een perfecte balans in ons spel. Na achttien wedstrijden werd er exact zes keer gewonnen, zes keer verloren en zes keer gelijkgespeeld. Zondagnamiddag, 21 februari, om 16 uur wacht de wedstrijd tegen de laatste in het klassement Club NXT.

Op de negentiende speeldag in de D1B Pro League zijn er maar drie wedstrijden gespeeld in plaats van vier. De wedstrijd tussen RWD Molenbeek en Seraing werd afgelast doordat de grasmat niet werd goedgekeurd door de scheidsrechters. Zo is het al de tweede week op rij dat Molenbeek niet aan spelen toekomt. In de andere drie wedstrijden vielen twee gelijke spelen te noteren en één overwinning. Union Saint Gilloise, de autoritaire leider in 1B, wiste de openingstreffer van Club NXT uit en kon uiteindelijk met 3-1 winnen. Onze ‘Tigers’ sleepten dan weer in het slot van de wedstrijd nog een punt uit de brand en ook Westerlo kwam niet verder dan een 1-1 tegen Lommel. Die laatste club zag zelfs de drie punten door zijn neus geboord na een onterecht afgekeurde goal van Glen Neven. De roep voor de VAR in 1B wordt zo alsmaar groter. In het klassement vergroot Union ondertussen zijn voorsprong tot vijftien punten op RFC Seraing. Westerlo volgt op zestien punten. In de middenmoot van het klassement staat Lommel voor Deinze en Molenbeek. En onderaan in het klassement vinden we Lierse Kempenzonen terug met veertien punten en helemaal onderaan staat onze tegenstander van zondag, Club NXT, met amper zeven punten.

Op stap in Europa

Club Brugge speelde afgelopen donderdag de heenwedstrijd in de zestiende finales van de Europa League. Daarbij maakten ook heel wat beloftenspelers de verplaatsing naar het ijskoude Oekraïne. In de aanloop naar de match kreeg blauw-zwart namelijk te kampen met een heuse coronagolf. Zo miste Club maar liefst vijf sterkhouders. Noa Lang, Hans Vanaken, Mitrovic, Denswil en ook Mats Rits werden allemaal positief getest op het coronavirus. Ook de volledige technische staf en coach Philippe Clement konden de verplaatsing niet maken.

 

Daarom nam Club NXT-coach Rik De Mil de honneurs over in afwezigheid van Phillipe Clement. En niet alleen Rik De Mil mocht mee de verplaatsing maken, maar liefst acht vaste Club NXT-spelers gingen ook mee het vliegtuig op. Bij die acht namen: Nathan Fuakala, Igance Van Der Brempt, Thomas Van Den Keybus, Senne Lammens, Maxim De Cuyper, Arne Engels, Ibrahima Fofana en de 16-jarige Mathis Servais.

 

Enkel Ignace Van der Brempt en Maxim De Cuyper kwamen tot spelen toe in de wedstrijd tegen Dynamo Kiev. Toch lijkt het niet onwaarschijnlijk dat ook heel wat Club NXT-spelers opgeroepen zullen worden voor de volgende competitiespeeldag in de Jupiler Pro League.

Wissel van de wacht bij Club NXT

In de afgelopen transferperiode trok een van de sleutelfiguren in de elf bij Club NXT de deur achter zich dicht bij Blauw Zwart. Thibo Baeten zijn contract liep af bij Club Brugge en besloot om het niet uit te doen. De 18-jarige centrumspits trekt op avontuur naar Nederland. Bij NEC Nijmegen, actief in de Keuken Kampioen Divisie (Tweede Klasse), krijgt hij nu al enkele matchen zijn kans. De aanvaller scoorde bij de beloften van Club vijf keer in twaalf duels.

 

Toch viel er ook in omgekeerde richting nieuws te rapen. De Venezolaan Daniel Pérez maakt de overstap van Metropolitanos FC naar het Venetië van het Noorden. In 649 minuten maakte hij zes goals en gaf hij één assist bij de Venezolaanse club. Hij is zo elke 90 minuten bij een goal betrokken. De jeugdinternational kon volgens verschillende bronnen ook op interesse rekeningen van Amerikaanse en Portugese clubs. Vorige week wist hij zelfs al de netten te doen trillen tegen Union. Hij scoorde toen na amper vier minuten de openingsgoal van de wedstrijd.

Slechtste uitploeg in 1B

Club NXT heeft dit seizoen nog maar zeven punten. Deze werden vooral in ‘eigen’ huis behaald. Zo moeten de beloften van Brugge nog altijd wachten op de eerste uitpunten van het seizoen. Met 0 op 30 is Club NXT op weg om de slechtste uitploeg in de geschiedenis van 1B te worden. In de laatste vier uitduels van het seizoen moeten de beloften minstens zeven op twaalf pakken om het huidige record te evenaren of te passeren.

 

Het huidige diepterecord wordt gedeeld tussen Lommel SK en AFC Tubize. De Limburgers pakten vorig seizoen 7 op 42 en Tubize deed hetzelfde in het seizoen 2018-2019.

Onderlinge confrontaties

De wedstrijd tussen KMSK Deinze en Club NXT wordt een duel tussen de vijfde en de achtste in het klassement. In totaal wist Club NXT dit seizoen nog maar één keer te winnen en behaalden ze vier gelijke spelen. Deinze daarentegen doet het stukken beter met zes gewonnen partijen en zes gelijke spelen. Ook op vlak van gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd scoort Deinze een pak sterker. Onze ‘tigers’ scoren per wedstrijd gemiddeld 1,4 doelpunten, terwijl de beloften van Club niet verder komen dan 0,8 doelpunten.

 

Ook het gemiddelde aantal doelpunten tegen van Club ligt hoog. In totaal scoort elke ploeg gemiddeld 2,4 doelpunten per wedstrijd, terwijl bij Deinze dat aantal op 1,7 ligt. Bovendien mist Club NXT ook al zeker twee sterkhouders tegen Deinze. Nathan Fuakala kreeg zijn vijfde gele kaart afgelopen speeldag en is dus geelgeschorst (mist 1 wedstrijd). En ook Xander Blomme zal er niet bij zijn komende zondag. Hij pakte tegen Union rood en is dus ook één speeldag geschorst. Bij Deinze staan Siebe Blondelle, Lennart Mertens en Alessio Staelens op een kaart van schorsing.

Dylan De Belder en zijn ‘zespuntengoals’

Lierse Kempenzonen leek vorig weekend op weg naar een belangrijke zege tegen KMSK Deinze. Mochten de Pallieters hebben gewonnen, verkleinden ze de kloof tot op zes punten. Maar in het slot was daar Dylan De Belder, die voor het eerst alleen zijn kans kreeg in de spits dit seizoen.

 

De Belder is dit seizoen goed voor drie competitiedoelpunten in het oranje shirt van de ‘Tigers’. Van die drie goals scoorde hij twee belangrijke tegen zijn ex-ploeg Lierse. Die twee doelpunten zorgden voor een ander resultaat en bovendien vielen zijn doelpunten altijd in de slotminuten van de partij.

 

In de heenronde viel De Belder 20 minuten voor tijd in bij een 3-2 voorsprong voor Lierse. Vier minuten voor tijd zorgde hij voor de ommekeer door de 3-4 voorbij de Lierse goalie te schuiven. En afgelopen zondag was het alweer raak voor De Belder. Opnieuw zette hij de Pallieters een hak. Zonder de goals van De Belder stond Lierse minstens vier punten dichter bij Deinze.

Uitgelicht: Alessio Staelens

We hebben hem een tijdje moeten missen wegens een blessure, maar Alessio Staelens is terug van weggeweest. Alessio heeft een verleden bij Cercle Brugge KSV, waarna Deinze hem daarna binnenhaalde. Na een tussenstop van drie jaar bij Royal Knokke FC keerde onze aanvallende middenvelder in de zomer van 2019 terug naar het Burgemeester Van de Wielestadion.

 

In totaal speelde hij dit seizoen al 1154 minuten, waarvan 14 basisplaatsen. Hij loste dit seizoen al 31 schoten, waarbij er negen binnen het kader vielen. Van de 25 goals die Deinze dit seizoen al maakte, heeft hij drie goals op zijn naam staan. Naast zijn goals is Staelens ook belangrijk via zijn key passes en zijn assist, daarvan heeft hij er respectievelijk 27 en 3. Tot slot kan Staelens ook pronken met een tackle succes van 82%. Op naar nog meer succesvolle jaren bij Deinze!

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO