ZA 22.01

20U45

Competitie

KVC Westerlo - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

KRISTOF DE BAERE VERLIEFD OP HET GROENE GRAS

Nieuws Bericht geplaatst op woensdag 04 november 2020

Maxima cum laude voor greenkeeper Kristof! Het is zijn kindje. Het voetbalterrein van SK Deinze ziet er uit als een biljartlaken. Hij werd op speeldag 8 beloond door de Pro League in de ‘scores Toro groundsmen’ met het maximum van de punten of 60/60, de beste van de reeks, zelfs beter dan de beste uit 1A. Dit verdient meer dan welgemeende felicitaties. We zetten Kristof terecht en met veel goesting in de kijker. Maar wat drijft iemand zover om er dagdagelijks mee bezig te zijn. We vragen het aan onze greenkeeper himself, Kristof.

Kristof De Baere heeft een verleden als voetballer. Hij schopte het in de jaren ’90 tot in 2de klasse bij Eeklo. Hij weet als geen ander hoe belangrijk het is voor een voetballer om op een schoon veld te kunnen spelen. Toch vroegen we ons af hoe je greenkeeper wordt. “Bij mij thuis ben ik altijd heel sterk bezig geweest met mijn tuin. Mijn grasveld moet er altijd prima bij liggen. Het voetbal heeft me nooit losgelaten. De combinatie van twee hobby’s : mijn tuin en mijn voetbal  bracht me door een samenloop van omstandigheden tot wat men nu noemt, een greenkeeper” verduidelijkt Kristof.

“Ik werd vorig jaar in mei reeds gecontacteerd door Deinze maar was toen nog actief bij Eendracht Aalter in 1ste provinciale. Toen die samenwerking  plots stopte in oktober kwam SK Deinze terug aankloppen. We kwamen al snel tot een overeenkomst en vanaf november ben ik halftijds begonnen bij Deinze. Ik ben 20 à 25 uur per week bezig met het onderhouden van het terrein” zegt Kristof. “Maar we doen het graag en met veel liefde. Ik heb intussen zo’n 10 jaar ervaring. Ik ben heel perfectionistisch ingesteld. Dit is niet altijd een voordeel want het maakt je leven er zeker niet gemakkelijker op. De appreciatie die ik krijg van spelers, van trainers en de hele entourage doen deugd en geven mij de nodige motivatie om verder te doen met dezelfde gedrevenheid en passie. De maximumscore van 60 op 60 die ik kreeg van de Pro League in de Toro groundsmen streelt mijn ego dat kan ik niet ontkennen” vervolgt Kristof.   

      

We draaien de klok even terug naar 4 oktober ‘20, de thuismatch SK Deinze – Lierse Kempenzonen, 20 uur. Het giet water. Het veld wordt overspoeld door een stortregen. Supporters die zich in tribune C bevonden vluchten in allerijl op zoek naar beschutting. Ik sla Kristof gade en vraag me af: ‘wat gaat er nu door het hoofd van een greenkeeper’. Ik heb eerlijk gezegd medelijden met de man. Dagen, uren werk om het pleintje tot op z’n best te krijgen en dan plots, net bij de aftrap, gaan de hemelsluizen open…. “Ja, daar ging mijn werk” dacht ik toen. “Even zag ik het niet meer zitten. Gelukkig duurde de zondvloed slechts een goed kwartier, maar toch, zag ik de figuurlijk bui al hangen. Dit wordt meer dan alleen maar oplapwerk. Maar zo pepte ik mezelf op: ‘het is part of the job!” vervolgt hij. Al tijdens de rust en na de match zag ik toen onze greenkeeper het terrein opstappen met zijn herstelvork in de hand om de eerste putten te vullen en aan te stampen. De manier waarmee hij hiermee omging had meer weg van een chirurgische ingreep! Maar alles is goed gekomen, meer nog, hij bereikte de perfectie met de gekende en verdiende maximum score als gevolg.

Toch blijft Kristof bescheiden.  “Ik wil zeker ook de firma Krinkels – al 50 jaar symbool voor de inrichting en onderhoud van publieke en private ruimtes en dus ook voor de her-aanleg van ons terrein – bedanken.  Zij helpen mij waar het kan, komen met suggesties  en bieden oplossingen aan. Dat kan ook gezegd worden van Hans Vandewoestyne van de firma BSC, Belgian Seed Company, een bedrijf dat graszaad en meststoffen levert. Het is echt ongelooflijk fijn samenwerken met deze beide partners” besluit Kristof.                             

Wij zijn als club, KMSK Deinze, bijzonder trots op Kristof en geven tot slot graag de volgende boodschap mee: “Blijf gepassioneerd bezig Kristof ! “     

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq