VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Verslag nieuwjaarsreceptie & voorstelling stadion

Nieuws Bericht geplaatst op dinsdag 21 januari 2020

De Nieuwjaarsreceptie van K.M.S.K. Deinze kende dit jaar wellicht een primeur, want op een zondag ! Het gold zelfs een “early kick-off”, want al vanaf 11u30 werd iedereen die een oranje-zwart hart in zich heeft verwacht in de V.I.P. Lounge van het Burgemeester Van de Wiele stadion. De toestromende geïnteresseerden werden “opgewarmd” met een drankje en een hapje, dit allemaal in een zeer gemoedelijke en opgewekte sfeer. Die was wellicht, en vooral, het gevolg van de Oost-Vlaamse derby zege van de avond voordien in Denderleeuw. Maar uiteraard is het niet altijd rozengeur en maneschijn ; relevant daaraan is het feit dat vorig jaar de Nieuwjaars-receptie plaats had op vrijdag 11 januari 2019 en dat twee dagen later, ‘the day after tomorrow”, een even jammerlijke als smadelijke nederlaag werd geleden bij de toenmalige hekkensluiter en latere degradant.

De Voorzitter

Met dat laatste pikken we direct aan bij de toespraak van de Voorzitter Denijs Van de Weghe, die nà de verwelkoming van de aanwezigen met de gepaste Nieuwjaars- groeten, even terug blikte op het vorige seizoen. De behaalde tweede plaats en de daaraan verworven deelname aan de play-offs mocht meer dan bevredigend genoemd worden. Het uiteindelijke eind-resultaat mocht was dan weer uitermate teleurstellend, waarbij slechts vier schamele puntjes gesprokkeld werden. Met het aanstellen van een nieuwe trainer blikt de “praeses” toekomstgericht vooruit en hoopt hij dat in de “na-competitie” de kroon op het werk zal worden gezet. Daarbij staat de uitbouw van het Burgemeester Van de Wiele stadion centraal dat n.v.d.r. wellicht een nieuwe naam zou kunnen krijgen. Daar had “the President” het nochtans niet specifiek over, wel over de verbouwing van het stadion waarvan K.M.S.K. Deinze al eigenaar is.

Met het nodige beeldmateriaal stelde hij het project voor. Kort samengevat zou het stadion zélf dermate uitgebreid worden opdat het aan de vereisten van het professionele voetbal zou kunnen voldoen. Eerst “1B”, later eventueel “1A”. Bij promotie naar het tweede niveau “beroeps” krijgt men tegenwoordig, en sinds kort, één seizoen “respijt” om het stadion aan te passen en de capaciteit te verhogen naar 8.000 plaatsen met daarvan 5.000 zitjes. In drie van de vier hoeken van het stadion zouden vier “torens” gebouwd worden, waarvan de hoogste uit 16 verdiepingen zou bestaan (60 meter hoog). Van daar zou men een uniek zicht kunnen hebben, van aan de Ghelamco Arena tot aan het Regenboogstadion van Zulte-Wxaregem ; dixit Denijs Van de Weghe. In de drie andere gebouwen zouden, o.a. 75 appartementen in ondergebracht worden ; een hotel met 80 kamers en eentje met de nodige parkeerplaatsen, feestzalen enz .

In principe zou de capaciteit van het stadion voltooid moeten zijn op één jaar tijd. Het “groene” licht zou al van de provincie provincie Oost-Vlaanderen verkregen zijn die de huidige bestemming als groene zone diende te veranderen. Wij zijn daarbij zo vrij te verwijzen naar de Nieuwjaars-receptie van vorig jaar, toen de Schepen van Sport, Norbert De Mey, nog aan Denijs Van de Weghe beloofde dat hij die “vergunning”, met name het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (R.U.P.) aan hem zou overhandigen ter gelegenheid van diens verjaardag, begin september 2019. De betrokken Schepen was “on the day” blijkbaar niet aanwezig, of liep verloren tussen al dat schoon volk. Hij nam in alle geval het woord niet. Denijs Van de Weghe voegde er nog aan toe dat men nu verder kan men de bouwaanvraag en eens men die beet heeft zou men in het najaar van 2020 al kunnen starten met de bouw van de nieuwe hoofdtribune.

De burgervader

Die ging verder in op het project en gaat er prat op dat in de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen de prijzen voor grond, en dergelijke, merkelijk lager liggen dan elders in de provincie. Men zou in Deinze kunnen investeren aan de helft van de prijs. Dat is uiteraard goed voor de economie. De Stad Deinze, zeg ook maar het “Land van Nevele”, staat helemaal achter het project van Denijs Van de Weghe en “supportert” mee met oranje-zwart voor het behalen van de titel in de 1ste Klasse Amateurs en de daarmee gepaard gaande promotie naar het profvoetbal. Stelt ook met tevredenheid vast dat het logo van “Dakota” werd aangepast, waarbij het groen heeft moeten plaatsmaken voor het oranje. De Burgemeester kan ook niet voorbij aan het feit dat er in hogere politieke kringen wordt geopperd om de materniteit van het ziekenhuis in Deinze te sluiten. Hopelijk komt het zo ver niet en kunnen er nog vele kindjes in Deinze geboren worden, die later misschien in het eerste elftal van K.M.S.K. Deinze zouden kunnen aantreden. De Burgervader sluit af met een oproep aan iedereen om in de pen te kruipen en positieve brieven te schrijven naar de hogere overheid zodat er snel een bouwvergunning komt. De stad staat volledig achter de club, zodat “we” misschien rapper dan een “club” uit West-Vlaanderen in een nieuw stadion kunnen aantreden, waarvan men dan kan zeggen “het mooiste stadion van het land”.

De trainers

Nadat de glazen nog eens gevuld werden en de kippenboutjes hun ronde deden van “Ginette” ? werd coach David Gevaert door Raf De pestel op de rooster gelegd. Die haalde er de statistieken nog eens bij van de tot hiertoe gespeelde achttien wedstrijden 44 punten, 14 wedstrijden gewonnen, 2 draws en 2 nederlagen voor een goal-average van 37 voor en 12 tegen. Cijfers om “u” tegen te zeggen. Coach David Gevaert kan die stelling alleen maar beamen. Voor wie het nu de “natte droom” was, die Raf op tafel wierp, lieten we op dat ogenblik in het midden. Het ging uiteraard om de coach zélf, die op het einde van de jaren negentig nog “Physical coach” was bij K.M.S.K. Deinze (1997-1999). Moet destijds aan Raf toevertrouwd hebben dat hij “ooit” wel eens trainer van oranje-zwart zou willen worden. In de loop van de maand juni 2019 was het dan  zo ver “David Gevaert wordt de nieuw coach van K.M.S.K. Deinze”.

Eindelijk was het er van gekomen en, inderdaad, het valt voor het ogenblik allemaal wel best mee. Een sterke kern en een goede trainer, ingrediënten om er het allerbeste van te maken. Iedereen is er dan ook van overtuigd om kampioen te spelen. Nu mogen we stellen (n.v.d.r.) dat het ook de woorden waren van Arnaud De Greef tijdens de nieuwjaarsreceptie van vorig jaar. Wat verwacht David Gevaert nu feitelijk van zijn spelers ? Discipline, grinta, volledige inzet op de trainingen en ook discipline. Met die doelstellingen zal K.M.S.K. Deinze aan de “play-offs” beginnen om die te winnen ! Wat de stage in San Pedro del Pinatar betreft, die was optimaal maar, desalniettemin, is zo’n stage slechts geslaagd als men daarna de eerste wedstrijd in competitie wint. En dat is een vaststelling die in tegenstelling is tot vorig jaar. In alle geval kan die stage heel kort samengevat worden alles al daar deed vermoeden dat we al in “1B” zaten !

Die eerste wedstrijd werd, daags voordien, overtuigend gewonnen bij F.C.V. Dender E.H.. De prestatie deed David Gevaert terugdenken aan de wedstrijd bij U.R. La Louvière Centre, waar men ook ging rusten met een 0 - 2 voorsprong nadat men de hele eerste helft had beheerst. Daarna kreeg men er het ook moeilijk, net zoals in Denderleeuw. Of men de wedstrijd had kunnen “doodmaken” na een derde doelpunt is niet evident. De coach stelt dat men dat feitelijk eerst kan doen na een nog ruimere voorsprong, met slechts twee goals verschil kan men dat hoegenaamd niet.

Raf De Pestel wilde ook weten naar welke tegenstanders de coach specifiek zou willen kijken, de potentiële concurrenten in die nacompetitie dus. “We moeten alleen naar onszelf kijken”, was het antwoord waarop Raf hem veel verder succes toewenste “doe zo verder” !

Brutus

Tot op heden verzekerde K.M.S.K. Deinze zich al van één nieuwe aanwinst Brendan Schoonbaert, een West-Vlaamse jongeling die zijn opleiding genoot bij de jeugd van Club Brugge en in de eerste helft van het seizoen 2019-2020 even werd uitgeleend aan Lommel S.K.. Het is een rechter vleugel verdediger en Belgisch  jeugd internationaal van de -15 t/m -19. Trok met Club Brugge K.V. nog op zomerstage bij aanvang van het seizoen 2019-2020. Het is aldaar dat men hem de ‘nickname’ “Brutus” heeft gegeven ; dit om verwarring te voorkomen met Brandon Mechele en Brandon Baiye. Het heeft dus niets te maken met zijn manier van spelen of met het feit dat zijn ouders geïnteresseerd waren in de Romeinse geschiedenis. Hij is woonachtig in een aanpalende gemeente aan de Stad Deinze, namelijk Aalter.

Happy 2020 !

Hiermede wordt het officiële gedeelte van de Nieuwjaarsreceptie afgesloten met ook nog de overhandiging van een bloemstuk door de Deinze Supporters Federatie aan de “first lady” van K.M.S.K. Deinze, Kathleen Gevaert,  de echtgenote van de Voorzitter.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq