VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Game of coaches Dender-Deinze

Nieuws Bericht geplaatst op zondag 26 januari 2020

De succesvolle serie ‘Game of Thrones” behoort tot het verleden, alhoewel ze nog altijd kan aangevraagd en gevolgd worden via andere digitale kanalen. In de wereld waarin we verzeild zijn geraakt kan tegenwoordig immers alles. Ook in de sport, in het algemeen, en het voetbal, in het bijzonder. Zo kan men, als speler, de ene week bij de ene ploeg uitkomen en de volgende speeldag er de tegenstander van zijn. Over het algemeen mag die speler dan niet worden opgesteld. Bij de trainers / coaches is dat niet het geval en zo komen we bij de wedstrijd F.C.V. Dender - K.M.S.K. Deinze, die in die optiek als uiterst interessant mocht beschouwd worden. Immers, de vorige coach van oranje-zwart stond er tegenover de nieuwe coach. Dat er “elektriciteit” in de lucht hing kon al vastgesteld worden voor de wedstrijd, bij het pre-game-koffie-onder-onsje … waar we verder niet op ingaan. Toen al hadden we de hoofding “in mind” … “Game of Coaches”. Hoe die “game” nu echt verliep gaan we proberen te omschrijven in ons wedstrijd verslag dat we de hoofding meegaven … “ It’s all in the game ”. “ It’s all in the game ”

En als we nu eens begonnen met de song van Tommy Edwards, een hit uit 1958, waarvan de muziek al dateert van 1911 en de lyrics van 1951. Is van de hand van ene Charles G. Dawes die van 1925 t/m 1929 Vice-President van de Verenigde Staten was onder Calvin Coolidge, de 30ste president van de U.S.A.. In 1925 kreeg hij ook de “Nobelprijs voor de Vrede” toegekend. Een merkwaardig verhaal dat we per toeval ontdekten. Het verloop van de wedstrijd tussen F.C.V. Dender E.H. en K.M.S.K. Deinze mag ook in die optiek bekeken worden … “it’s all in the game” … met twee totaal verschillende vijfenveertig minuten maar waarbij niemand zal kunnen ontkennen dat de uiteindelijke overwinning van K.M.S.K. Deinze niet verdiend zou zijn geweest.

Deinzerend

Om niet te gewagen van “denderend”, dat was de eerste helft van oranje-zwart. Thuiscoach Regi Van Acker had zijn ex-ploeg in het aanhangige seizoen 2019-2020 al enkele keren aan het werk gezien en weerhield uiteindelijk de notities van de thuiswedstrijd tegen K.F.C. Dessel Sport. Een vijf-mans-verdediging, met daarvoor een  drietal (het kunnen er ook vier geweest zijn) en één, al dan niet, twee spitsen. De bedoeling was duidelijk, de “0” houden om eventueel via een geslaagde “counter”  tegen te prikken. F.C.V. Dender E.H. had dan wel de bal aan ‘t het rollen mogen brengen, maar moest nadien het initiatief  en ook de bal  aan de tegenstrever alten. “Een bewuste” keuze stelde Regi Van Acker achteraf. Met alle respect plaatsen we daar toch wel enkele vraagtekens bij. Desalniettemin lukte dat plannetje bijna.

Immers  Dennis Van Vaerenbergh geeft naar Ridwane M’Barki, die van op centraal rechts naar binnen draait en dan zeer zwak rechts naast de kooi trapt (13e). Omgedraaide  situatie enkele minuten later (16e). Ridwane M’Barki lanceert op de tegenaanval Dennis Van Vaerenbergh die centraal rechts voor Tom Vandenberghe verschijnt, maar zijn poging wat “kraakt” en naast trapt. Iedereen denkt aan hoekschop, sommigen aan buitenspel  maar in alle geval mag Tom Vandenberghe een doeltrap nemen. De derde poging van de thuisploeg, ze kwamen in die eerste vijfenveertig minuten ook maar driemaal op de speelhelft van K.M.S.K. Deinze,

is er eentje van Lennard Hens die van ver recht op Tom Vandenberghe trapt (25e). Al de rest kwam van K.M.S.K. Deinze dat wellicht niet ver van de 90% balbezit zat. De stelling  “we lieten het balbezit bewust aan de tegenstrever” lijkt ons dan ook helemaal niet aan de orde. Stelde de grote Johan Cruijff destijds niet  “als wij de bal hebben kunnen ‘hun’ niet scoren” ? Dat lijkt ons realistischer zeker van uit de optiek van K.M.S.K. Deinze bekeken. Uiteraard moet men ook proberen zélf te scoren, en dat liet toch wel wat op zich wachten. De aanvallen waren prima, de laatste voorzet viel ook wel mee maar geen doelpoging. In die eerste helft zagen we een prima Alessio Staelens aan het werk. Misschien had Regi Van Acker zich daar wat op verkeken. Al tamelijk vroeg zette Alessio zich door op rechts, tot bijna tegen de doellijn maar de voorzet werd aan de eerste paal door een verdediger van “Dender” ontzet (7e). Wat later trapt Alessio in de vlucht links naast. Opnieuw Staelens net voor het kwartier. Zet van op links voor doel waar Youssef Challouk net niet bij de bal kan maar toch wat verder recupereert, naar Seppe Brulmans geeft wiens doelpoging in hoekschop wordt gekeerd (14e).

De combinaties van de bezoekers blijven indrukwekkend. Het gaat van rechts naar links waarna de bal voor doel wordt gebracht. Een verdediger van de thuisploeg kan net voor de neus van de inlopende Lennart Mertens de bal in hoekschop verwerken (19e). In de tegen actie na die doelpoging van F.C.V. Dender E.H. volgt een directe counter van oranje-zwart. Youssef Challouk dringt zeer ver door, tot rechts in 16-meter van de tegenpartij, maar wil dan de teruggekomen verdediger uitkappen die hem hindert maar niet ernstig genoeg om er een strafschop aan over te houden (25e). Wat later is het doelman Xavier Gies die, op voorzet van links van Gert Van Walle na samenspel met Alessio Staelens, de bal net voor de neus van Lennart Mertens wegkaapt (28e).

Zo gaan we het derde kwartier in. Het centrale schot van Seppe Brulmans is te zwak om doelman Xavier Gies te kunnen verontrusten (32e), maar dan slaat K.M.S.K. Deinze ongenadig toe. Gert Van Walle verstuurt van uit het middenveld een diepe bal naar de doorlopende Youssef CHALLOUK die alleen voor de doelman verschijnt en hem keurig lobt … 33e 0 - 1. De schiptrekkers kunnen daar niets tegenover stellen en K.M.S.K. Deinze blijft in balbezit en blijft de bal rondspelen. Aanval dan die via de linker flank gaat. Uiteindelijk dringt Jannes Van Steenkiste ver door tot bijna aan het verlengde van de doellijn en zet van op de rand van de grote rechthopek voor doel. Van op het penalty-punt in de 16-meter trapt Alessio STAELENS in de vlucht met de linker voet links binnen … 39e 0 - 2. Op die score trekken de beide ploegen ook naar de kleedkamers en wijzelf naar de receptie in de (zeer) grote V.I.P. zaal van het André Van Roy stadion. We hebben trouwens heel de wedstrijd van daaruit ook mogen volgen. Ineens meegeven dat de ontvangst in Denderleeuw uitstekend was. We konden zelfs met een “versterkertje” aan de tweede helft beginnen.

Controlerend

Zonder afbreuk te willen doen aan iets of iemand mogen we stellen dat ons “cognacje”  beter was dan wat de twee ploegen er in de tweede helft er van brachten. Dat “statement” halen we uit onze optekeningen en, neen, we zaten niet voortdurend aan ons glas te nippen. Dat K.M.S.K. Deinze het in die tweede helft meer “controlerend” ging doen lag voor de hand maar er slopen toch wat “korreltjes” in het raderwerk. De ploeg van Regi Van Acker ging het nu ook wat aanvallender doen. In de eerste helft werden ze gewoon weggetikt. Mogen we stellen, zonder aan de prestaties van de andere spelers te tornen, dat met een uitstekende Alessio Staelens in de rangen K.M.S.K. Deinze zijn ex-coach toch wel wat verrast moet hebben. Is uiteraard ook de verdienste van David Gevaert  we stelden het al “Game of coaches”.

Dit gezegd zijnde moest Tom Vandenberghe voor de eerste maal in de wedstrijd echt eens de handen uit de mouwen steken. Op voorzet van rechts kopt Dennis Van Vaerenbergh naar de linker benedenhoek en dient Tom de bal uit die hoek te keren (48e).

Aan de overkant, kant spoorweg en parking, zet Jannes Van Steenkiste voor doel, Lennart Mertens kopt in het bereik van doelman Xavier Goes (54e). De thuisploeg komt nu toch meer en meer uit zijn schulp en ze dienen regelmatig foutief afgestopt te worden. Zo op een vrijschop van rechts die voor doel wordt gebracht, Tom Vandenberghe pakt de kopbal van Dennis Van Vaerenbergh (58e). De wedstrijd is nu meer in evenwicht, ook al omdat het blauwe team meer druk zet op het middenveld. Bij oranje-zwart sluipt er af en toe wat nonchalant balverlies in de rangen, maar voorlopig houdt de verdediging van S.K.D. stand, maar kan men aanvallend toch ook niets meer forceren. Zo tikken de seconden en de minuten weg en zitten we al in het laatste kwartier als de thuisploeg een eerste hoekschop forceert.

Van op links zet Ridwane M’Barki voor doel en de hoog opspringende Kenneth HOUDRET kopt ongeveer ter hoogte van de tweede paal in het dak van het doel … 78e 1 - 2. We gaan niet stellen dat er daarna paniek sluipt in de rangen van de leider, die toch enkele minuten lijdt. De harde knal van Jonathan Rowell suist net over doel (82e). Tijd om de bakens te verzetten, en “Dender” moet achteruit. Eerst nog niet, daarna wel want op voorzet van Jannes Van Steenkiste loopt Lennart MERTENS achter de rug door van twee verdedigers en kopt ook al ter hoogte van de verste paal in het dak van het doel …  83e 1 - 3. Orde op zaken gesteld want daarna is het K.M.S.K. Deinze dat verder “controlerend” de wedstrijd vol maakt. Verdiende zege uiteraard waarbij David Gevaert de winnaar is van zijn voorganger, Regi Van Acker, in “the Game of Coaches”. Er mag gesteld worden   It’s all in the game.

Referee trio

Dit wordt weer een lange, maar in de toekomst gaan we het toch allemaal eenvoudiger houden. We gaan nog wel bekijken hoe. We stellen ze aan u voor zoals we het in de loop van de week, die aan de wedstrijd vooraf ging, al opgemaakt hebben. Met wat Latijn er bij.      

Introducio

Nationalem actioWie het in de voetbalwereld tot scheidsrechter of grensrechter wil schoppen dient sowieso toch in de provinciale afdelingen te starten. Dat is een hele lange weg, waarbij de meesten het nationale niveau niet halen. Men dient al heel goed te zijn en ook over de nodige ‘steun’ te beschikken. Velen onder de nationalers, eens dat ze dat niveau gehaald hebben,  beschikken trouwens ook over een soort van “peter” die hen volgt en met raad en daad bijstaat en die zelf “hogerop actief is geweest”. Dat geldt uiteraard voor diegenen die echt naar de top klimmen. Dat gaan wij telkens niet helemaal uitpluizen en is bovendien ook moeilijk te achterhalen. In onze informatie bron worden trouwens de “assistent referees” van het vierde niveau (de nationale bevordering) en het vijfde niveau (de 3de Klasse Amateurs) niet altijd vermeld.FustibusDaarmede bedoelen we de wedstrijden van de twee clubs waarbij het scheidsrechterstrio in het verleden actief is geweest. We gaan dus telkens niet herhalen wat vooraf gaat.

Florian StOVE (° 16 juli 1994).

Curriculum  Vitae

Is aangesloten bij K.V.C. Sint-Eloois-Winkel Sport, stamboeknummer 4408, dat nu uiteraard uitkomt in de 1ste Klasse Amateurs. Daarmee is meteen een fout rechtgezet van in het begin van dit seizoen, waarvoor we ons verontschuldigen. De Ref is woonachtig in Izegem, alwaar hij afstudeerde aan het Sint-Jozefscollege. Ging daarna naar de Universiteit van Gent en behaalde er het diploma Handelswetenschappen en bedrijfskunde. Is nu Human Resources verantwoordelijke, maar kan dat blijkbaar goed combineren met zijn “hobby” als scheidsrechter. Hij volgde cursus in de West-Vlaamse scheidsrechtersstage en zit in de “high potential group” van Frank De Bleeckere. Is mogelijk aangesloten bij de “Rodenbachfluiters”, De Koninklijke Vriendenkring der Scheidsrechters Roeselare, Izegem en Omliggende.     

Nationalem actio

Van Florian Stove hebben we kunnen achterhalen dat hij op “nationaal” niveau debuteerde in het seizoen 2016-2017. Zijn debuutwedstrijd als referee gold op 08/01/2017 de wedstrijd K.F.C. Eendracht Zele - S.K. Berlare (0 - 1) in de 3de Klasse Amateurs ‘A’ Voetbal Vlaanderen. Bleef verder in dat seizoen referee in die afdeling, met één wedstrijd in reeks ‘B’ en twee wedstrijden als grensrechter in de 2de Klasse Amateurs ‘A’ V.V.. Debuut daarin d.d.12/02/2017 met S.C. Toekomst Menen - K.F.C. Izegem (1 - 3). Het seizoen 2017-2018 begint met drie wedstrijden in het kader van de Beker van België, tweemaal referee en éénmaal ‘a.r.’. In die laatste functie debuteerde hij eveneens in de 1ste Klasse Amateurs met op 05/11/2017 met S.C. Eendracht Aalst - Lommel S.K. (0 - 3).  Enkele weken later volgde het debuut als referee in de 2de Klasse Amateurs ‘A’ V.Vl. Met op 17/12/2017 S.K. Pepingen-Halle - K. Olsa Brakel (1 - 1). Vervolledigde zijn seizoen daarna als grensrechter in de 1ste Klasse Amateurs en referee in de 2de en 3de Klasse Amateurs. De verhouding in het seizoen 2018-2019 is praktisch hetzelfde, alleen slechts één wedstrijd in de Beker van België.

Totale ommekeer dit seizoen, met nog slechts éénmaal grensrechter op 05/10/2019 bij K.M.S.K. Deinze - F.C.V. Dender E.H. (2 - 0). Al de andere wedstrijden referee en dus ook debuut in de 1ste Klasse Amateurs met op 14/12/2019 K.L. Kempenzonen - U.R. La Louvière Centre (2 - 1). Is dus met F.C.V. Dender - K.M.S.K. Deinze aan zijn tweede wedstrijd toe in de 1ste Klasse Amateurs. Was eind december 2019 toe aan 92 wedstrijden, waarvan 70 als referee en 22 als ‘a.r.”.   

Fustibus

K.M.S.K. Deinze zes wedstrijden, waarvan één als referee en vijf als grensrechter.

04/03/2018  away       R. Knokke F.C.        (2 – 2)  als a.r.

29/09/2018  at home  R.F.C. de Liège        (1 - 0)  als a.r.

01/12/2018  at home  K.S.K. Heist             (0 – 0)  als a.r.

16/03/2019  at home  A.S.V. Geel              (5 - 0)   als a.r.

18/08/2019  at kome  K.S.K. Heist             (0 - 0 en 7 - 8 penalty’s) referee 4de ronde B.v.B.

05/10/2019  at home  F.C.V. Dender E.H.  (2 – 0)  als a.r.

F.C.V. Dender E.H.  drie wedstrijden als grensrechter

21/04/2018  at home  K.S.K. Heist             (4 - 1) als a.r.

18/11/2018  away       R. Knokke FC          (0 – 0) als a.r.

05/10/2019  at home  F.C.V. Dender E.H.  (2 – 0) als a.r.

  

Nico Claes (° 10 januari 1990)

Curriculum  Vitae

Is aangesloten bij K.V.V. Weerstand Koersel, de huidige leider in 1ste provincaal Limburg, met stamboeknummer 2428. Dat is gelegen ten oosten van Beringen waar het een deelgemeente van is. We hebben niet kunnen achterhalen waar betrokkene woonachtig is, maar dat is naar alle waarschijnlijkheid in Koersel of de directe omgeving. Is misschien ook lid van de groepering van de Scheidsrechters van Gewest Beringen.

Nationalem actio

Nico Claes begon er op nationaal gebied al aan voor de competitie hervorming. Dat was in het seizoen 2014-2015. Na twee wedstrijden in het kader van voorronde 2 en 3 in de Beker van België, als referee, volgde op 13/08/2014 zijn debuut als grensrechter ineens in de derde nationale afdeling ‘B’ met R.C.S. Verviers - K.S.K. Hasselt (0 - 4). Na een nieuwe bekerwedstrijd, vierde ronde, volgde zijn debuut als referee in de nationale bevordering ‘C’ op 24/08/2014 bij K.F.C. Witgoor Sport Dessel - K.F.C. Zwarte Leeuw Rijkevorsel (1 - 0). Haspelde daarna een hele lijst wedstrijden af, enkele als ‘a.r.’ in “3deB”, de anderen als referee in de vier reeksen van de nationale bevordering. Zelfde scenario in 2015-2016, maar geen wedstrijden in bevordering ‘A’. Na de competitie hervorming in seizoen 2016-2017 één wedstrijd als referee in de 2de ronde van de Beker van België en nog ééntje in de 3de Klasse Amateurs ‘A’, maar voor de rest steeds grensrechter. Met debuut in de 1ste Klasse Amateurs op 03/09/2016 bij K. Patro Eisden Maasmechelen - K.F.C. Dessel Sport (0 - 4). Hoofdzakelijk echter ‘a.r.’ in de 2de Klasse ‘B’ V.Vl., sporadisch in reeks ‘A’ en in de 3de Klasse Amateurs ‘B’. Een seizoen later, 2017-2018, na drie bekerwedstrijden, meestal ‘a.r.’ in de 2de en de 3de Klasse Amateurs reeks ‘B’, sporadisch in de beide ‘A’ reeksen en niet in de 1ste Klasse Amateurs. Maakt in het seizoen 2018-2019 opnieuw zijn opwachting in de 1ste Klasse Amateurs en verder beginfase beker van België en de 2de en de 3de Klasse Amateurs. Dat is ook het geval dit seizoen, 2019-2020. Het begint met de de beker, de meeste wedstrijden in de 1ste Klasse Amateurs, enkele in de 2de en de 3de Klasse Amateurs V.Vl.. Eind december 2019 toe aan 176 wedstrijden, 42 maal referee en 132 maal grensrechter. 

Fustibus

K.M.S.K. Deinze nog geen wedstrijden.

F.C.V. Dender E.H. twee wedstrijden, één als referee en één als grensrechter

11/08/2019  at home  K.White Star Lauwe (2 - 0)  als referee 3de ronde Beker van België

23/11/2019  at home  K.L. Kempenzonen  (2 – 2) als a.r.

Mario Van de Walle (° 13 december 1985)

Curriculum  Vitae

Is aangesloten bij K.V.C. Red Star Waasland - S.K. Beveren, stamboeknummer 4068, dat  in de eerste nationale afdeling actief is. Ineens meegeven dat er niet veel scheids- en/of grensrechters zijn die bij een eerste klasser aangesloten zijn. Is afkomstig en woonachtig in Sint-Niklaas. Liep daar in het V.T.S. school en studeerde in VTS2 af voor de houtbewerking. Is momenteel aan de slag als magazijn-medewerker bij Best Parts. Waarschijnlijk niet aangesloten bij “K.W.A.S.O.” , de K. Wase Algemene Scheidsrechters Overeenkomst die in Sint-Niklaas gevestigd is.

Nationalem actio

Mario Van de Walle zou eerst op nationaal niveau zijn debuut hebben gedaan in het seizoen 2017-2018. Eerst met twee wedstrijden in het kader van de beker van België maar competitie debuut op 03/09/2017 in de 3de Klasse Amateurs ‘A’ met K.F.C. Merelbeke - K.S.C. Grimbergen (0 - 0), als grensrechter. Is trouwens altijd ‘a.r.’ geweest op het nationale niveau. Op 22/10/2017 debuut in de 2de Klasse Amateurs ‘A’ met K.S.K. Londerzeel - K.R.C. Harelbeke (0 - 4). In dat verdere seizoen grensrechter in de beide reeksen van de 2de en de 3de Klasse Amateurs Voetbal Vlaanderen. In 2018-2019 bij minder wedstrijden betrokken, misschien meer in de provincie Oost-Vlaanderen ? Wat ook klopt, want van de dertien opgegeven wedstrijden slechts zes op het nationale niveau. Tweemaal in de beker, ééntje in de 2de Klasse Amateurs ‘A’ en drie in de 3de Klasse Amateurs ‘A’ en ‘B’. De andere wedstrijden a.r. in 1ste provinciaal Oost-Vlaanderen. Dit seizoen maakt hij terug zijn opwachting op het nationale niveau. Tweemaal in de beker van België ; achtmaal in de 2de Klasse Amateurs ‘A’ en ‘B’ en éénmaal in de 3de Klasse Amateurs ‘B’.  Is nu, ‘on the day’ aan zijn debuut toe in de 1ste Klasse Amateurs. Eind december 2019 toe aan 52 wedstrijden als grensrechter. 

Fustibus

K.M.S.K. Deinze nog geen wedstrijden en evenmin met F.C.V. Dender E.H.

The teams

Wat vooraf gaat is dus te lang, we gaan daar in de toekomst dus verandering in brengen. Nu toch meegeven welke teams dat scheidsrechterstrio onder zijn hoede had.

Regi VAN ACKER

Regi VAN ACKER moest nog altijd in de vervanging voorzien van de gekwetste Sam Valcke, een aanvallende aderlating, allicht, desalniettemin stonden er toch tien spelers aan de aftrap die in de heenwedstrijd aan het Kanaal van Schipdonk met 2 - 0 verloren. … F.C.V. Dender E.H. … Xavier Gies/1 ;  Wouter Hias/2, Jordan Kestenne/5, Ludovic Buysens/13, Kjetil Borry/4 (46e Joachim Benjamin Ngongo Batulenga/24), Maxim Nys/3 ;  Jonathan Rowell/6,  Kenneth Houdret/25, Lennard Hens/10 ; Ridwane M’Barki/7, Dennis Van Vaerenbergh/9 (80e Jonathan Mfumu Kunda Medie/18). Niet gebezigd : Ron Van Opdenbosch/27, Stepan Kueshov/17, Stijn Barrezeele/20. Twee corners in de tweede helft voor F.C.V. Dender E.H. en twee gele kaarten voor  Lennard Hens (27e) en Ridwane M’Barki (55e).

David GEVAERT

David GEVAERT diende de geschorsten Mehdi Tarfi en Niels De Schutter te vervangen. Hun vervangers deden dat met verve ! Volgend team kwam aan de aftrap … K.M.S.K. Deinze …  Tom Vandenberghe/23 ; Bart Goossens/2,  Arnaud De Greef/4, Viktor Boone/3, Jannes Van Steenkiste/17 ; Seppe Brulmans/16 (67e Mathias Schils/14), Flavien Le Postollec/6 ; Youssef Challouk/11 (86e Gauthier Libbrecht/5)Alessio Staelens/7 (80e Adriano Bertaccini/25)Gert Van Walle/12 ; Lennart Mertens/9. Niet gebezigd : Jelle Merckx/1,Kobe Guervens Pieters/10, Michiel De Looze/15, Jérome Mezine/21Acht hoekschoppen voor K.M.S.K. Deinze (5 / 3). Twee gele kaarten voor Seppe Brulmans (36e) en Bart Goossens (58e).

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq