HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Is de ketchupfles dan eindelijk open? Mertens zorgt voor spektakel in het Koning Boudewijnstadion in een 1-3 overwinning voor Oranje-Zwart

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 11 november 2023

Oranje-Zwart heeft na puntenverlies tegen SL16FC en Dender opnieuw aangeknoopt met de overwinning. In het Koning Boudewijnstadion waren de Tigers te sterk voor RSCA Futures, de scheidsrechter floot af met 1-3 op het scorebord. Deinze kwam op het halfuur op voorsprong via een owngoal van Lapage. In de tweede helft zorgde Lennart Mertens met twee belangrijke doelpunten voor de drie punten. Daardoor blijft Oranje-Zwart in het spoor van de leiders en staat het gedeeld tweede op drie punten van de eerste plaats. Bovendien maakten de Tigers ook een einde aan de ongeslagen reeks van RSCA Futures.

De verplaatsing richting het Koning Boudewijnstadion kondigde zich aan als een lastige klus voor de Tigers. RSCA Futures was namelijk al zes wedstrijden ongeslagen, legde onder meer KV Oostende over de knie en hield de voormalige leider Lommel SK in bedwang. Coach Marc Grosjean kon daarenboven niet rekenen op de diensten van Gonzalo Almenara, die geblesseerd uitviel. Alessio Staelens schoof een rij achteruit, terwijl Anne als rechtsbuiten aan de aftrap verscheen.

De Futures lieten zich in de openingsminuten van de eerste helft niet doen. De beloften van paars-wit waren stevig en dwongen Kenneth Schuermans al na twee minuten in de fout. Onze centrale verdediger kreeg al snel geel. Ook de Tigers konden zich al snel even tonen. Anne bereikte Mertens in het centrum, maar zijn kopbal ging een meter of twee naast. Onze Mauritaanse international wou zich duidelijk laten zien. Enkele minuten later zorgde hij opnieuw voor dreiging, echter werd zijn voorzet in de kiem gesmoord.

Toch was het openingshalfuur er één zonder echt grote kansen. De Futures kwamen wel goed na een fout van Lapage op opnieuw Anne. Onze spits, die dus ook op de rechterflank uit de voeten kan, kon alleen op het doel van Coosemans afgaan, maar werd uiteindelijk op de hielen getikt door Lapage. De scheidsrechter zag er geen graten in. Oranje-Zwart bleef wel de druk opvoeren en dat resulteerde tien minuten voor het einde van de eerste helft in het eerste doelpunt van de wedstrijd. Quintero legde op de rand van de zestien aan voor het schot, dat uiteindelijk door Lapage in eigen doel werd gekeerd. Zes minuten voor het einde van de eerste helft zorgde Anne opnieuw voor dreiging. Hij vond Mertens in de zestien, die zijn kopbal op de paal zag uiteenspatten. In de rebound mikte De Schryver in de handen van Coosemans.

Met het einde van de eerste helft in zicht zorgden de Futures met enkele afstandsschoten nog voor wat dreiging. Eerst mikte Bouchouari zijn schot enkele meters naast, daarna kraakte Monticelli zijn schot. Miras bleef er echter rustig onder en kende een vrij rustige eerste 45 minuten.

Na de koffie kregen we een gelijkaardig openingsbegin als in de eerste helft. De Futures zorgden wel meteen voor dreiging na een vrije trap van Moutha-Sebtaoui. De verdediger van de Futures mikte zijn vrije trap tegen de vuisten van Miras. Uiteindelijk belemmerde de Deinse verdediging een herneming. Oranje-Zwart liet de Futures weinig uitbreken en als paars-wit er toch doorkwam, kon de aanval snel gestopt worden door ons viertal achterin.

Voorafgaand aan de confrontatie tegen Futures had Lennart Mertens in de kranten laten weten dat hij een hattrick zou scoren in het Koning Boudewijnstadion. Het zou uiteindelijk geen hattrick worden, maar met twee doelpunten in de laatste tien minuten trok hij toch de Deinse overwinning over de streep. Zijn eerste doelpunt kwam er na een fantastische bal van onze kapitein Hendrickx richting invaller Kehrer. De Duitse flankaanvaller vond Mertens in het centrum, waarna onze spits de geruststellende dubbele voorsprong op het bord schreef. En daar bleef het dus niet bij, want er kwam ook nog een tweede doelpunt van Mertens. Staelens bracht de bal voor doel en Mertens tikte de bal met een gelukje voorbij Coosemans. Is de ketchupfles dan eindelijk open?

Die theorie is een gezegde van de Nederlandse spits Ruud Van Nistelrooij. Die zei ooit dat als een spits eenmaal de weg naar doel heeft gevonden, de rest vanzelf zal komen. Laten we hopen dat Mertens dus weer vertrokken is… KMSK Deinze bleef na de dubbele treffer van Mertens de aanval opzoeken. Vooral Kehrer toonde zich nog bedrijvig in de slotminuten van de partij. Toch konden ook de Futures nog een eretreffer maken. De Ridder verloor de bal na een inspeelbal van Miras, waarna Ure Degreef bediende van de ereredder.

Uiteindelijk kwamen de Tigers niet meer in de problemen en maakten ze zo een einde aan de ongeslagen reeks van de Futures. Deinze blijft zo in het zog van de leiders en staat nog altijd op drie punten van de eerste plaats.

Opstellingen

RSCA Futures: 26. Colin Coosemans (GK), 34. Mohamed Bouchouari (90’ 64. Loic Masscho), 47. Luxas Lissens, 59. Lilian Vergeylen (68’ 77. Tudor Mendel-Idowu), 65. Alonzo Engwanda (C) (90’ 51. Ismaël Baouf), 67. Nail Moutha-Sebtaoui, 68. Luca Monticelli (68’ 71. Nunzio Engwanda), 69. Robbie Ure, 73. Amando Lapage, 78. Anas Tajaouart (81’ 48. Lars Montegnies), 83. Tristan Degreef

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras, 3. Teo Quintero, 7. Alessio Staelens, 8. Guillaume De Schryver (72’ 6. Steve De Ridder), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 13. Denis Prychynenko, 16. Christophe Janssens,  18. Jellert Van Landschoot, 22. Souleymane Anne (72’ 80. Emilio Kehrer), 23. Kenneth Schuermans, 92. Lennart Mertens (89’ 14. Sven Braken)