De officiële clubsite

Wedstrijdverslag SK Lochristi - KMSK Deinze (23.07.2017)

Wedstrijddatum: 
23.07.2017
Opstelling: 
Invallers: 
SpelerGele kaart?Rode kaart?DoelpuntenGewisseld?
0
46'
0
46'
0
46'
0
46'
0
46'
0
46'
0
46'
0
46'

F u s i e – c l u b !

Dat hebben we in alle geval kunnen opmaken van wat we van S.K. Lochristi hebben teruggevonden. Men speelt onder het stamboeknummer 5617 van S.K. Beervelde, dat in 1952 gesticht werd en direct bij de K.B.V.B. aansloot. In 1977 kreeg men gezelschap, want het in 1968 gestichte F.C. Dynamo Beervelde sloot aan bij de K.B.V.B. (in 1977), nadat het voordien bij het Katholiek Sportverbond actief was, onder stamboeknummer 8523 en als F.C. Dynamo Klein Gent Beervelde. In Lochristi werd ook S.C. Begonia Lochristi opgericht, waarvan we noch het stamboeknummer, noch het stichtings-jaar konden terugvinden. We gaan ons dan ook niet wagen aan veronderstellingen. Feit is dat beide laatst genoemde clubs in 1999 fuseerden en verder gingen onder de benaming S.K. Lokchristi. De meeste ploegen gingen spelen in het sportcentrum in Lochristi aan de Bosstraat, het B-elftal en het reserve-elftal en nog enkele andere jeugd-elftallen trokken naar het stadion aan het station van Beervelde. Het was dààr dat de partij tussen S.K. Lochristi en K.M.S.K. Deinze betwist werd.

 

Van ondergeschikt belang

Het is een statement van de trainer van R. Knokke F.C., Yves Van Borm, die eerder deze week stelde dat in die oefenwedstrijden het resultaat “van onder-geschikt belang” is. Dat kunnen we maar gedeeltelijk bijtreden, want er mag gesteld worden dat tegen een club uit eerste provinciaal er minimum dient gewonnen te worden. Nu dient er onmiddellijk aan toegevoegd te worden dat de ex-T2 van K.M.S.K. Deinze, Jurgen Van Herreweghe, zijn team blijkbaar goed gemotiveerd had en strikte 'consignes' had meegegeven. De echte kansen voor K.M.S.K. Deinze waren dan ook aan de lage kant. Erger zelfs, geen enkele van de vier doelpogingen waren “on target”. Pogingen van Seger Scheyving (1e en 8e minuut), eentje van Gert Van Walle (31e) en een vrijschop van Seppe Brulmans (32e). Het balbezit van oranje-zwart was wel enorm, maar thuisspeler Guus Vandekerckhove kreeg toch ook wel twee mooie kansen. Zijn eerste trapt hij net naast de rechter kruising (29e), zijn tweede ging veel verder naast (43e).

Het balbezit in de tweede helft voor K.M.S.K. Deinze was mogelijk nog groter, maar de doelpogingen zeker nog schaarser. De puike doelman Benny Rogiest keert een poging van Youssef Challouk met de voet (58e) en grijpt daarna ook enkele keren attent in op hoekschoppen en voorzetten. Een vrijschop van Bart Goossens, centraal rechts voor de grote rechthoek, gaat over de dwarsligger (63e). Op rechts vrijgespeeld lobt Olivier Romero Gomez over doel (69e). In het slot van de wedstrijd geeft Gert Van Walle van op links een hoekschop voor doel en kopt Olivier Romero Gomez over de rechter kruising (89e). De beginscore werd dus ook de eindscore ... 0 – 0 ... wat in feite onvoldoende was.

 

De ploegen

Voor S.K. Lochristi traden aan ... Benny Rogiest/1 ; Jonas Van de Velde/2, Sven Delanoy/3, Gijs Abbas/4 (58e Robbe De Ridder/15), Niels De Wolf/5 (46e Jordy Van Daele/20) ; Jelle De Schrijver/6, Jens Van den Hende/8 ; Simon Vermachelen/7 (58e Jasper Nimmegeers/12), Pepijn Van Gansbeke/11 (71e Guus Vandekerckhove/10), Guus Vandekerckhove/10 (46e Dominique De Waele/17) ; Maxim Van Ruijssevelt/9 (46e Xander Vanderbeck/14).

Voor de tweede oefenwedstrijd van het seizoen koos trainer Regi Van Acker voor een andere start-elf. Het is uiteraard nog altijd wat proberen, beetje zoeken en tasten welke pionnen op de juiste plaats kunnen geposteerd staan. Groot verschil met wat er in een schaakspel plaats vindt, daar staan de 16 stukken allemaal op de juist plaats. In feite is daar elke voetbaltrainer naar zoiets op zoek. In alle geval K.M.S.K. Deinze... Kevin Frans/1 (46e Tom Vandenberghe/23) ; Ken Vandenberghe/14, Mathias Lievens/3 (46e Arnaud De Greef/15), Arne Vandecasteele/19, Gauthier Libbrecht/5 (46e Bart Goossens/16) ; Seppe Brulmans/6 (46e Robbe Van Steenkiste/17), Gert Van Walle/12 ; Steve Bael/7 (46e Philippe Janssens/10), Youssef Challouk/11, Seger Scheyvinck/18 (46e Olivier Romero Gomez/8) ; Denis Yusinov/22 (46e Lennart Mertens/9). Ineens meegeven dat Jasper Sols en Jérôme Mezine ontbraken, deze laatste wegens een heelkundige ingreep aan de arm, meer bepaald het verwijderen van “de pin” die er nog inzat, na de breuk van vorig seizoen.

 

Het scheidsrechterstrio

Het scheidsrechterstrio laten we voor een keer eens aan ons voorbij gaan, want er waren “last minute” veranderingen, waarbij de ref ons toch veel jonger leek dan de aanvankelijk aangesteld Gino Heirbaut (° 26/07/1975), die er al een lange carrière heeft opzitten en aangesloten is bij K.F.C. Vrasene. Is nu actief op provinciaal niveau. Was evenwel al lang actief op het nationale niveau, begon er immers aan 1997-1998. Of Christophe Versluys (° 18 december 1973) ook de “lijn” heeft gedaan vlak laten we ook in het midden. Nog maar alleen in de provinciale afdelingen actief geweest ... alleen in het seizoen 2007-2008 twee wedstrijden in de derde nationale afdeling. Over Daniel Goossens hebben we helemaal niets kunnen terugvinden, alleen dat hij grensrechter was bij de wedstrijd in de derde ronde van de Beker van België 2014-2015 tegen K. Zonhoven V.V. (7 - 1).

 

Kluts kwijt

Alhoewel ... het was eerder ons oriënteringsvermogen dat ons in de steek liet. Dat kwam omdat we in de veronderstelling waren dat Beervelde boven Lochristi lag ... maar neen, het ligt eronder ; zowat halfweg tussen Lochristi en Wetteren. We kwamen dan ook van de andere kant, dan die we verwacht hadden. Met bus '77', want tijdens het weekend stoppen er geen treinen in Beervelde station ... dat juist naast het voetbalterrein gelegen is. Het is het tweede speelveld van S.K. Lochristi, want het Gemeentelijk Sportcomplex is gevestigd in de Bosdreef. Dat “B-terrein” is zo'n speelveld waar we reeds zéér dikwijls met de trein zijn voorbij gereden ... ons steeds de vraag stellend of er daar nog gevoetbald zou worden? Ja dus, waarbij we dan een streepje bij kunnen zetten aan de voetbal-terreinen waarlangs een spoorweg loopt en die we reeds live aangedaan hebben. Er zijn er vele, die we uiteraard niet gaan opsommen ... toch twee voorbeelden zoals Torhout 1992 K.M. (lijn Brugge Kortrijk) en K. Daring Brugge (lijn Brugge-Blankenberge/Knokke). En we waren ook eens vlugger thuis dan we gedacht hadden, met dank aan Dirk De Waele die ons tot aan Gent St. Pieters voerde, waar we al direct de trein naar Blankenberge hadden!

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA